| AlxMro a întrebat:

Ce cuvinte/dovezi te-ar face pe tine sa crezi in Dumnezeu?

44 răspunsuri:
| wolfy911 a răspuns:

Dovada ca Biblia este 100% adevar

| rapgirl123 a răspuns:

Cred in Dumnezeu si sunt de parere ca nu trebuie dovedit stiintific ca exista. Pe Dumnezeu nu il putem vedea cu ochii, dar in inima stim ca exista. Spre exmeplu, de Paste. Cand apare Lumina Sfanta. Nu e nimic dovedit stiintific. Este doar ceva...magic, dat de la Dumnezeu. Uita-te la aparitiile Domnului Iisus si ale Fecioarei Maria. Nu sunt doar iluzii. E un adevar. Adevarul ca Dumnezeu exista. El are grija de noi si ne vegheaza, nimic nu se misca fara voia Lui. Acum mai e si acea vorba: "Daca crezi in El si nu exista, atunci nu pierzi nimic. Daca El exista si tu nu crezi, atunci ai pierdut totul!" Crezi ca sufletul exista? atunci gandeste-te; cine ti l-a dat?
Cum s-au facut toate din jur? inaintea bing bangului? Cine crezi ca a format universul, planetele, si in cele din urma lumea? Bun sa luam acea teorie cum ca omul s-ar trage din maimuta. dar maimuta aia de unde a aparut? sau care a fost primul, oul sau gaina? eu sunt de parere ca gaina. De ce? pentru ca Dumnezeu a lasat gaina ca sa se inmulteasca prin oua si sa ofere omului, carne pene oua etc.Acum nu stiu de ce parte esti tu. dar eu sunt de parere ca exista si aceste argumente sunt clare pentru mine. Si apropo. Dumnezeu ne da in viata cate o misiune pe care sa o indeplinim. de asta avem vieti anterioare ( asta daca tu crezi in ele) nu de multe ori pariez ca ai avut senzatii deja vuwinking

| AzZy a răspuns:

In primul rand, Biblia
in al doilea rand, preotii si biserica
in al treilea rand toate acele desene de pe icoane si peretii bisericiibig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici un cuvint si nici o dovada.Eu cred din suflet.Numai bine.

| Rustin a răspuns:

Stii cum zice in Biblie : "Ferice de cel ce nu vede, si crede"
o zi buna sa ai

| chelstone a răspuns:

Voi crestinii nu intelegeti niste lucruri elementare de logica, de exemplu ema, ceva mai devreme sustinea ca ea crede in dumnezeu pentru ca exista, este inutila credinta in ceva sau cineva care stii exista, este demonstrat ca exista, este adevarat, plus de asta credinta este intotdeauna subiectiva, adevarul este intotdeauna obiectiv, adevarul este acelasi pentru toti indiferent de crezamintele cuiva. Credinta este zero fara dovezi, poti crede si ca lumea a fost creata de un marsupial, faptul ca cineva accentueaza ca ceea ce crede el este real, exista, este adevarat, aceste caracteristici sunt zero fara sa demonstrezi ca acestea din urma sunt reale, demonstratia nu se face in functie de crezaminte pentru ca acestea sunt subiectiva, trebuie sa vii cu argumente reale, obiective, fara loc de controverse.

| AlxMro explică:

@Chelstone, daca ai primi in semn direct de la Dumnezeu, ca exista, ai crede in El?

| Damon_8513 a răspuns:

' ZzAaPpAaCcIiTtAa ' sa stii ca cu lumina de Pasti care se zice ca coboara ne e adevarat (daca la aceea te referi). S-a dovedit ca fosforul alb (cred ca aceasta este substanta) i-a foc in contact cu aerul si preotii le punt pe lumanari.

| InspirVid a răspuns:

Multi spun ca totul legat de Dumnezeu, biserica, religii sunt adevarate. Pentru a traii trebuie sa crezi in cineva sau ceva anume. Eu unu sincer nu cred in Dumnezeu, sfinti sau fantasme. Toata chestia mi se pare o tampenie. Nu sunt satanist si nici nu apartin niciunui cult, dar una din explicatiile necredintei mele este urmatoarea: Daca "X" spune o prostie face cateva "minuni" si "Y" si "Z" il cred, ei automat spun si la altii despre "X". Din vorba in vorba incepe sa se formeze un cult, sa se scrie carti, sa se faca reguli, sa se inventeze fantasme. Dupa o anumita perioada de timp toti or sa se inchine la "X" right? Si am vazut un raspuns stupid mai jos "ma incred in biserici, icoane etc. Daca nu ma insel una din porunci era chiar asa "Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor."Cineva spunea odata: " Sa te inchini intr-un singur loc unui multiprezent poate fii gresit" Biserica fiind o forma de manipulare globala mi se pare cea mai mare tampenie, deci mai bine te increzi in tine insuti si o lasi mai moale cu credinta. Btw: Si eu cund sunt suparat si vreau sa imi iasa ceva anume ma rog!

| AlxMro explică:

@Damon, Si lumina albastra care coboara din cer, tot din fosfor alb provine, si cum se face ca flacara de la "fosforul alb" nu arde?

| chelstone a răspuns:

D2ny, tu nu intelegi un lucru, este inutila credinta in ceva ce exita, este adevarat, este demonstrat, credinta nu-si are rostul in astfel de cazuri, de exemplu nu are vreo importanta daca cineva crede ca are 2 picioare sau mai multe, este inutila o credinta in ceva ce este demonstrat, real, nu are relevanta daca crezi sau nu ca cerul este albastru sau ca masina din fata blocului este reala.

| Damon_8513 a răspuns:

@D2ny ai vazut acea lumina care coboara din cer? E doar o poveste. Despre acea lumina vorbeam. Nu coboara din cer.

| Damon_8513 a răspuns:

Sau tu ZzAaPpAaCcIiTtAa ai vazut acea lumina?

| Klepto a răspuns:

Wow... ce raspunsuri elaborate, un raspuns care ma face sa vomit mai tare ca altu.
@wolfy911 Cheama 911 ca mi s-a facut rau dupa ce ti-am citit raspunsul, nu conteaza ca unele evenimente se bat cap in cap in Bible.
@ZzAaPpAaCcIiTtAa 2 minte pauza sa iau niste lamaie ca mi se face greata.Pe langa toate aberatiile alea onomatopeice, de departe cea mai tare este "Si apropo. Dumnezeu ne da in viata cate o misiune pe care sa o indeplinim. de asta avem vieti anterioare ( asta daca tu crezi in ele) nu de multe ori pariez ca ai avut senzatii deja vu".Ce zici? Dumnezeu ne da mai multe vieti? Parca nu zice Merlin din ceruri ca traim doar o data? sau tu esti pe jumatate budista?

Nici o dovada, ca nu exista si nici nu pot sa cred intr-un spirit.Prefer sa fiu un rau, nesimtit, egoist, plin de mine, plin de ura ateu de zi cu zi.

| chelstone a răspuns:

D2ny, tu ai fost vreodata la circ?! ai vazut scamatorii cu focul?! Stii ca daca imbibi o bucata de bumbac/vata in spirt sau orice alt substanta inflamabila si ii dai foc, poti tine acea bucata de bumbac in mana arzand cateva zeci de secunde sau chiar un minut fara sa te arda? de fapt ai putea sa o tii mai mult in mana fara sa te arda doar ca se inferbanta foarte tare.

| Polaris a răspuns:

Să vină şi să-mi spună "Bă, boule, eu exist, crede şi taci dracu' din gură"

| harciog a răspuns:

Nici o dovada, nici un cuvint.Ramin doar cu ce "simt".

| AlxMro explică:

Bun, presupunem ca aveti dreptate (Damon, Chelstone), dar cum se explica schimbarea cursului raului Iordan?

| Damon_8513 a răspuns:

Bravo chelstone. De acest lucru iceam si eu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi ajunge cuvantul lui,si faptul ca e sincer. Dumnezeu nu poate minti, asa cum partea din mine care crede in el, nu minte niciodata.

| chelstone a răspuns:

Http://www.220.ro/faze-tari/Sfanta-Lumina-Sfanta-Minciuna/V8cXvLLy3O/
citeste aici despre marea ''minune'' a luminii de paste. Au fost tradati de unul dintre ei.

| chelstone a răspuns:

D2ny, eu sunt din iasi, stii ca raul bahlui este singurul care isi are sensul de curgere la deal?

| chelstone a răspuns:

D2ny, de flux si reflux ai auzit?

| Damon_8513 a răspuns:

Despre raul Iordan nu stiu. Eu si cu chelstone ti-am explicat un fenomen pe care il cunosteam.

| InspirVid a răspuns:

@ZzAaPpAaCcIiTtAa senzatia de deja vu vine de la mentalul colectiv. Omul gandeste cu 7% din capacitatea creierului. Noi ca persoane nu suntem capabili sa ne dam seama de unele chestii dar toti suntem legati intr-un camp telepatic. De aici vine si senzatia de deja vu. Nu ti s-a intamplat niciodata sa te gandesti la ceva anume si sa vina un prieten la tine sa iti propuna sa faci acel lucru? Totul este intr-o stransa legatura; oameni, plante, animale, dar noi suntem incapabili sa ne dam seama, cel putin constient. Si teoria darwinista a fost distrusa. Si sa o luam logic acum ca la gradinita. Daca ar fi sa ne luam dupa povestea cu Adam si Eva cum ca am fii urmasii lor, atunci de ce nu am arata toti relativ la fel? De ce exista 5 rase de oameni? De ce exista grupe sanguine? Toti am fii avut acceasi grupa sanguina. Toti am fii fost albi dupa cum spune biblia. Incearca sa vezi si tu mai presus de ce scrie in biblie. Probabilitatea sa fim cenusa unei alte civilizatii mult mai dezvoltate decat noi este mai mare decat probabilitatea de a fii creati de Dumnezeu... Gnadeste-te numai la piramide. Nici-o macara terestra nu e capabila si ridice un bloc de granit de la piramide. right? Nu stiu cum gandesti tu dar eu merg pe partea stiintifica.

| AlxMro explică:

Flux si reflux la un rau? Da am auzit de raul Bahlui care curge la deal, insa raul Iordan i-si schimba cursul, si chiar daca ar fi flux-reflux, nu s-ar manifesta in asemenea mod.

| AlxMro explică:

Dar, sti care-i culmea? Ca se intampla odata pe an, in ziua in care Iisus Hristos a fost botezat.

| Bunny a răspuns:

Absolut nici o dovada.Doar nu existalaughing.
Adica sa fim seriosi, suntem in secolul 21 si tot mai credem in omul invizibil din ceruri? A sau stai ca de fapt are forma umana.Si eu care credeam ca arata ca un ornitorinchappy.
Si fac pariu ca toti din cei care au zis ca dovada Biblia nici macar nu au citit-o.Ce dovada e aia care semnifica crime,orgii, incesturi, cruditate si tot ce e mai rau pe lume bagate intr-o carte? Asta asa pentru voi, exceptand intelesurile ascunse si spalarile de creiere.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Chelstone: Şi râul Nicolina circulă în amonte, nu doar Bahluiul.

Revenind la întrebare, dovezile fizice privind existenţa unui zeu, sau particular a zeului iudeo-creştin, m-ar face să fiu convins de existenţa acestuia. Asta însă nu m-ar transforma nici pe departe în creştin ci m-ar transforma din ateu în anti-teist militant.
Zeul iudeo-creştin din biblie este un scelerat răzbunător egocentrist. Dacă aşa ceva ar exista în realitate aş prefera moartea sau să o dau la pace cu Dracu' decât să venerez un zeu cretin. Am amintit de Dracu' pentru că dacă s-ar demonstra în clar şi indubitabil că zeul iudeo-creştin există şi mitologia din comunicatul de presă numit biblie este adevărată, ar fi destul de rezonabil să presupun că există şi Dracu'.
Ca să fii creştin trebuie să fii întâi de toate satanist. Aşa cum ca să fii satanist trebuie să fii întâi de toate creştin. Nu merge pe bucăţi.

Dincolo de toate astea d2ny, noi ne asemănăm foarte mult. Doar că eu cred într-un zeu mai puţin decât tine. Tu crezi într-un zeu negând alţi 30000 de zei. Eu neg 30001 zei şi consider că numărul real al zeilor este exact 0 (zero).

Când ai să înţelegi de ce te îndoieşti de existenţa lui Ba'al sau a lui Krishna, atunci vei înţelege de ce eu, chelstone, Damon sau alţii ne îndoim de existenţa zeului tău.

Salam alekum.