Foarte buna intrebarea. Diferenta e ca dupa ce mori nu mai revii in lumea fizica, vehicolul tau fizic (corpul) s-a stricat si esti 'pe jos'.
Multi oameni mor si nu isi dau seama ca mor, ramanand intr-un vis adanc mult timp. Ba altii, se prind atat de mult de lumea asta (in general materialistii), incat bantuie aiurea (poate si secole) anumite locuri de care au fost atasati sau care i-au marcat.
Frumos articolul. Cred ca raspunsul cel mai bun la ceea ce intrebi tu nu se afla in stiinta clasica. Visul ca si joc al subconstientului sau ca si activitate cerebrala incoerenta reprezinta doar o definitie general acceptata. Daca vrei mai mult iti recomand sa incerci sa afli mai mult despre vise lucide, dedublari astrale, planul astral. Vei afla (pe mine m-a socat si mi-a schimbat ceea ce credeam in altceva referitor la vise, pe care le ignoram de altfel) ca visul e mult mai mult, ca dimensiunea astrala e fascinanta sau ca prin dedublare (cu multa munca) poti vedea toata lumea asta fara sa platesti un ban. Ei, cauta pe youtube, pe google si te vei lamuri.
Visul constient este o poarta pentru primul nivel (parterul), din lumea de dincolo.Moartea este altceva.
Daca noi cand murim intram intr-un vis, inseamna ca suntem activitatea unui creier. La fel poate se intampla si acum...suntem morti si ne aflam intr-un anume creier, actionand diferit.
Dupa ce am citit de pe blogul ala, am ramas uimit. Ma asteptam la alte chestii banale, repetate la infinit si copiate. Dar sunt niste teorii al dracului de palpabile pana la contradictia finala, aceea ca visul nu are nicio legatura cu moartea.
S-ar putea sa nu fie nicio diferenta, visul fiind o experienta iar moartea, o viata. S-ar putea sa pastram in creierul nostru o lume total diferita (unii o numesc subconstient) si sa o accesam in somn. De aceea s-ar putea sa nu ne putem controla, constientul nemaiavand nicio putere asupra constientului.
Visul e o realitate creata de creier, e o reinterpretare a ceea amintirilor care au ramas intiparite in creierul tau in urma experientelor. Moartea inseamna incetarea activitatii cerebrale, deci...
Hagiul,multumesc ca-ti place articolul meu.Imi place ce ai zis, ca moartea este de fapt viata.