| Mayar a întrebat:

Ce e frumusetea? O poti judeca?

27 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Fiecare are o definitie proprie a frumusetii si nu, acest termen nu poate fi judecat.

Fiecare are dreptul sa considere ceva frumos sau urat, atata timp cat opinia persoanei respective ramane a persoanei respective si aceasta nu incearca sa influenteze si alte persoane intr-un mod mai putin civilizat, sau cel putin nu incearca sa ii oblige sa o sustina.

Pentru mine, frumusetea inseamna inteligenta. Evident, o persoana inteligenta are grija si de corpul ei si mai ales de igiena, deci daca sunt atras de inteligenta foarte posibil sa fiu atras si de corp.

Desi exista tot felul de termeni pentru frumusete, tind sa cred ca inteligenta este o frumusete universala daca este expusa intr-un mod frumos. Oricui ii place o persoana inteligenta, atata timp cat nu este aroganta si nu se credere buricul pamantului.

| Mayar explică (pentru MenInShadow):

Sugestiv raspuns. Multumesc pentru timpul acordat.
As avea insa o curiozitate : exista cumva o poza [digitala/reala, etc] care ar putea ilustra vizual inteligenta/frumusetea descrisa de tine[care implica si aspectul, privirea, atitudinea, etc]?

| MenInShadow a răspuns (pentru Mayar):

Din pacate, nu, imi pare rau, si asta din doua motive.

1. Ca sa raman la "atmosfera" creata de raspunsul de mai sus, o astfel de poza nu exista. Frumusetea reprezinta o compilatie de momente, minuscule, usor de evitat, momente ce nu pot fi imortalizate intr-o fotografie. Frumusetea nu este reprezentata de un moment anume, de o privire sau de ceva caracteristic. Frumusetea reprezinta o serie de caracteristici iesite din comun, considerate anormale si ciudate de persoanele mediocre, ce nu pot "ichise" de o singura fotografie. MI-ar trebui mii de imagini sa descriu frumusetea.

2. Nu am reusit niciodata sa gasesc o imagine care sa exprime frumusetea, nu din punctul meu de vedere. Am reusit sa gasesc mici imitatii pe care am fost nevoit sa le sterg in timp pentru ca nu imi sugera nimic altceva decat o caracteristica a frumusetii intr-un tablou fara viata.

Din pacate, nu am reusit sa gasesc o poza care sa descrie frumusetea din punctul meu de vedere, la fel cum nu am fost capabil sa gasesc o melodie care sa-mi descrie sentimentele legate de orice. Am sute de melodii, fiecare descriind o anumita stare, dar nu una care sa descrie tot.

Dar desii nu iti pot oferii o poza care sa reprezinte idealul meu pentru frumusete, o sa iti spun, pe scurt, ce impact a avut o femeie frumoasa in viata mea.

Varianta scurta este aceasta: Acum multi ani am cunoscut aici pe TPU o femeie mult mai mare ca mine si de o inteligenta nemaivazuta de mine pana atunci, si nici acum nu am putut gasi una asemanatoare.
Eram mic, prost, incapabil sa vad acest lucru si nu am tratat afectiunea ei parentala ca pe ceva serios, ca pe ceva ce merita pastrat.
Totusi, dupa ce a plecat, imaginea ei a ramas in mintea mea. Am ajuns sa o admir, din ce in ce mai mult, si sa ii simt lipsa la un nivel insuportabil. Desi au trecut 5 ani de cand a plecat, an de an ii las un mesaj la acelasi profil cu fiecare ocazie anuala, mai ales de ziua aia.
Ce a lasat ea in urma, si cum m-a influentat frumusetea ei? Putem spune ca singurul motiv pentru care vorbesti cu mine acum si pentru care nu sunt unul dintre numerosii idioti pe care ii vezi pe aici, care vrea doar sa impresioneze o fata si care se gandeste la ea doar ca la o bucata de carne menita pentru placeri carnale este pentru ca ea a fost acolo, pentru ca mi-a impartasit din inteligenta ei, pentru ca m-a facut sa-mi doresc sa stiu cat mai multe, si pentru ca, la nenumaratele ei insistente, am inceput sa citesc.

O singura persoana a reusit sa-mi schimbe destinul, sa-mi schimbe gusturile, sa-mi schimbe perceptiile asupra lumii, judecata, si tot ce tine de mine. Acea persoana a fost una frumoasa, una cu adevarat frumoasa, si a carei amintire o sa ramana mereu in mintea si inima mea.

Nu am gasit o poza, dar tot am reusit sa fac un portret al unei persoane frumoase. Asta este genul de frumusete care ma atrage pe mine.

Si din nou, scuze pentru greselile gramaticale.

Multumesc din nou pentru timpul acordat scrierii acestui raspuns.
Ma bucur sa descopar ca inca mai sunt oameni inteligenti, ca nu au devenit un fel de rasa aparte pe cale de disparitie.
Frumos si admirabil ca a reusit sa schimbe un om. Se zice ca dupa varsta de 7 ani nu mai poti schimba mult la o persoana, e mai usor sa cresti una de la zero. Dupa cate mi-ai spus, ea trebuie sa fie cu adevarat o persoana foarte agera, inteligenta, priceputa, care a reusit sa faca 'imposibilul' posibil.
Sa devii mai rau, mai putin decat esti e usor, dar sa evoluezi intr-atat - e mult!
Multumesc inca o data pentru experienta impartasita.

Eu iti multumesc pentru ca mi-ai oferit oportunitatea sa discut, dupa atat de mult timp, cu o persoana atat de inteligenta si cu un limbaj atat de frumos.
A trecut mult timp de cand am avut o conversatie atat de placuta, in mare partre trebuie sa imi "ascund" acest limbaj si sa folosesc unul simplu si comun pentru ca oemnii sa nu ma considere ingamfat sau sa nu ma inteleaga.
Deci, iti multumesc pentru aceasta experienta placuta. Mi-ai facut seara frumoasa.

Si scuze din nou, pentru greselile gramaticale. Cu cat devin mai bun in a scrie rapid cu atat imi dau seama ca a scrie incet este, de fapt, singura modalitate de a scrie corect.

Eh, tastatura e tastatura... nu e ca si scrisul, se intelege.
O seara placuta!

O seara placuta si tie!

| RAY a răspuns:

Frumusetea potrivit ultimelor cercetari si din ce am observat eu are legatura cu asimetria fete,persoanele asimetrica sunt percepute frumoase, studind natura ne-am dat seama ca ce e simetria e o lege a naturii, greci aveau o lege a totu,univers,pamant asimetrica era pe primul loc, inca nu stim de ce ne atrage persoanele asimetrice, persoanele asimetrice nu sunt mai sanatoase, bune,inteligente,ramane o engima,teoria propie cred ca asimetria e o iluzie data de natura,iluzia vieti, iluzia lui zeus de a mentine umanitatea unhipnoza sa spun asta,ma citeste cartii de stiinta,istorie despre Grecia antica,egipt, eu nu pot judeca ce e frumos sau urat nu sunt dumnezeu,nu ma consider frumos, dar cred ca frumosul cu frumosul,uratul cu uratul, ceva curios e ca o persoana frumoasa e frumoasa pentru orice subiect deci frumusetea nu e in ochii privitorului e universala asa ca desfintam acest mit, cei frumos si la dumnezeu i place asa e, cei frumos cui place, un zambet isi aduce soarele pe cer, o imbratisare simti divinitatea, frumusetea e un dar divin

| Mayar explică (pentru RAY):

Tu imi poti ilustra macar un exemplu de frumusete? In imagine? [reala, digitala, etc]

| T0T a răspuns:

Frumusețea este determinată de cel care privește, adică fiecare dintre noi percepem diferit lucrurile și acordăm frumuseții diferite caracteristici. Din punctul meu de vedere frumusețea este cea care îmi face să vibreze sufletul. Simt ceva când o observ, ceva frumos.

| Croampa a răspuns:

Frumusetea e un termen abstract, fiecare o vede altfel si fiecare o judeca in felul sau! happy

Sper ca te-am ajutat! big grin

| IonutCG90 a răspuns (pentru Croampa):

Da, vorba ta. Am un cont pe un site de matrimoniale, si eram destul de activ pana nu de mult. Eu ma consider o persoana oarecum frumoasa atat fizic cat si caracterial, au fost sa zicem 10-20-30 persoane aproapiate ca varsta si de sex opus si foarte foarte frumoase fizic care mi-au dat note mari ca aspect caracter etc... dar uite, pe acel site in ciuda faptului ca eram activ si dadeam mesaje zic eu formale la destule persoane, multe imi vizitau profilul si atat, nici macar un like nici macar un reply. Asta ca raspuns la faptul ca pentru ele ori eram urat, fara creier, etc etc si etc. Sau de multe ori dadeam un like la o poza, si tot asa ori veneau si ma viziteau si DOAR ATAT adica un mesaj gen "bai ce urat, fraier, sarac, etc etc. esti, nu vreau sa legam nimic amandoi" ori dupa ce eu dadeam nota 10 la poza ei, ea venea si-mi dadea nota 3-4 etc. Dar stii ceva? eu niciodata n-am sa cer inapoi un LIKE sau UN GEST facut. Eu daca iti dau un "LIKE" sau ceva, ti-o dau pentru ca simt ca meriti, nu am nevoie de ceva bun sau pe masura din partea ta, stiu cum e lumea făcută. P.S. Nu ma refer la tine Croampa, vorbea metaforic big grin happy

| Croampa a răspuns (pentru IonutCG90):

Stiu ca vorbesti metaforic! happy
Eu pe facebook nu consider ca orice merita acest like, unele persoane daca au multe like-uri si-o iau in cap si se cred vedete, pe mine nu ma intereseaza chestiile de genu', oricum eu dau like doar la poze cu anime! big grin

| TrăieşteClipa a răspuns:

Frumusetea sta in ochii privitorului.

| Drolja a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Pe retină, cornee, poţi fii mai explicit?

| Drolja a răspuns (pentru Drolja):

Îmi pare rău, nu am mai citit de mult Dan Puric, şi speram să mă lămureşti tu. Asta este...

| TrăieşteClipa a răspuns:

Este un proverb.
Mergea mai bine mai bine:
"Lumea se vede frumoasă când ai o minte şi un suflet pline de frumuseţe".

| suffarstar a răspuns:

Frumusetea este subiectiva, este inventata si judecata de om in acelasi timp. Care e diferenta dintre un om frumos si unul urat? Oamenii arata inauntrul la fel: oase, carne si sange intr-un sac de piele. Si totusi, noi consideram un om ca fiind frumos dupa niste aspecte superficiale in comparatie cu restul trupului. Ce este pictura daca nu niste vopsea aruncata pe o panza? Cred ca fiecare ne imaginam involuntar frumusetea si apoi cand o intalnim/cream, o adoram.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De putut pot dar nu vreau. nu stiu ce e, imi place si gata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar ce e fericirea? Este posibil să te simți frumos, știind că ești urât? Frumusețea este ceva superficial, este o necesitate bolnăviciasă, dar admirabilă. Frumusețea este indispensabilă artei.Frumusețea este ceva ce simțim alături de anumite persoane.Considerăm a fi frumoase doar anumite persoane/obiecte. Avem o alegere selectivă. Cred că asta ține de viziunea pe care o avem asupra propriei existențe.

| IonutCG90 a răspuns:

Bună, definiția mea pe moment: Frumusețea este reflecția către mintea&sufletul nostru,
transformată/procesată mai apoi sub formă materială tip imagine. Evident că dacă este frumos înseamnă că îți fură peisajul și nu mai cere judecată. Iar la nivel caracterial se aplică aceeași lege cred. Părerea mea happy

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns:

Frumusetea e relativa.Fiecare vede alceva.Eu unul nu consider frumusetea fizica nu prea importanta, desi prefer oameni ingrijiti si cu un stil mai unic.

| Drolja a răspuns (pentru Apetrei_Bogdan_1995):

Tu eşti "cam" analfabet.

| B3B3NI a răspuns:

Nu poti judeca frumusetea deoarece fiecare om e frumos in felul lui.Toti suntem frumosi, nu exista persoane urate happy

| DomnulKat a răspuns:

Te atrage si o poti judeca.

| AmaliaMarilena a răspuns:

Frumusețea nu este în față. Frumusețea este o lumină în inimă noastră.