anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce e gresit in afirmatia "lumea este rea"?

8 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Vasille e exemplul care bate regula laughing

| oprescudorin11 a răspuns (pentru T0T):

Este un baiat de exceptie! Asta am remarcat toti!

| oprescudorin11 a răspuns:

Gresita este doar formularea!
Corect ar parea sa fie:
"Lumea este cum este'.
Aveam un profesor de matematica si logica, se chema Grigore Moisil.Ala spunea cel mai adesea, ca nu raspunsul conteaza, ci intrebarea.Intrebarea este gresita! Poti accepta asta?

| anonim_4396 explică (pentru oprescudorin11):

"Lumea este cum este" seamana cu "1=1". Totusi am intalnit afirmatia "Lumea e rea".

| Nilsson a răspuns:

Astept cu nerabdare raspunsul tau happy

Ma gandesc ca de fiecare data cand folosim expresia "lumea" noi de fapt ne excludem din ea, ceea ce nu e corect, evident.
Plus ca este o generalizare, iar acestea sunt de evitat.
Poate ai alta idee.

| anonim_4396 explică (pentru Nilsson):

"Ma gandesc ca de fiecare data cand folosim expresia "lumea" noi de fapt ne excludem din ea, ceea ce nu e corect, evident." - sunt de acord. Prin noi putem vedea lumea pentru ca orice om este atins de imperfectiune sau de boala numita pacat. Intelegand motivele pentru care unii oameni sunt rai atunci putem sa-i intelegem si sa stim cum sa ne ferim de ei. Dragostea este elementul de comparatie pentru a identifica oamenii rai. Totusi doar Dumnezeu poate judeca cine e rau si cine nu, in cele din urma. "Lumea e rea" este o afirmatie gresita.

| Mclaren12 a răspuns:

Generalizezi. Nu toti oamenii sunt rai. Nu confunda dreptatea cu rautatea.

| anonim_4396 explică (pentru Mclaren12):

"Nu toti oamenii sunt rai" - nu degeaba am intrebat ce e gresit in afirmatie. Sunt de acord cu raspunsul tau. Cine crede astfel se izoleaza de lume, probabil se calugareste, nu se integreaza in societate.