anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce e mai probabil, un om preistoric care s-a adaptat la lapte si carne sau un om preistoric care mananca salata cu nuci, lapte de migdale, de soia, de cocos, mai are nevoie de niste b12 mai baga niste alge si ciuperci shitake. Mai are nevoie de ceva fier mai baga niste naut, o fiertura de linte.
Teoretic e foarte posibil.
Voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Prima, omul e curios, plus ca alea is foarte la indemana.

55 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Omul preistoric s-a adaptat la lapte si carne, fiindca n-a gasit in farmacie vitamina B12.
Unde au fost nuci, n-au existat alge si invers.
A mancat ciuperci dintr-alea frumoase, mari si rosii, cu picatele albe, si a fost foarte bucuros (vesel) de la ele. big grin

| RAY a răspuns (pentru Bula):

Omul preistoric s-a adaptat la lapte
ce lapte a baut omul preistoric ca sunt curios

| Bula a răspuns (pentru RAY):

Omul preistoric a facut deja gospodarie proprie, a insamantat anumite plante si a tinut animale "langa casa" pentru mancare, lucru si... lapte.
Exista urme de asemenea "gospodarii".

| RAY a răspuns (pentru Bula):

Da cand am trecut pe dieta carbo, dar cand vanam si culegeam fructe nu beam lapte decat matern

| 4b a răspuns:

''Sanatatea nu este totul'', a spus cineva, ''insa, fara sanatate, totul este nimic.''
Daca stam sa judecam stilul de viata al celor din jurul nostru, observam ca, in era extraordinarului progres stiintific, cunostintele corecte in domeniul sanatatii par a lipsi cu desavarsire.
Cati tineri, dar mai ales cati parinti stiu ca ateroscleroza, care va duce la IM, isi are începutul deja la varsta de 2-3 ani? cati dintre cei care se mândresc cu pofta lor de mancare stiu ca fiecare al doilea cancer se datoreaza alimentatiei? cati stiu ca cele mai multe cazuri de osteoporoza se întâlnesc tocmai in tarile in care se consuma cele mai mari cantitati de lapte, brânzeturi si carne? Pozam a persoane destepte, când de fapt ne batem joc de noi si nu realizam ca suntem responsabili pentru propria sanatate.
Asta cred eu, sanatate!

| anonim_4396 explică (pentru 4b):

Cuvantul tari spune tot.
E usor sa te lasi manipulat de un studiu,, pe tari'', epidemiologic, fara sa realizezi ca un studiu epidemiologic nu stabileste o relatie cauza efect, ci stabileste exact ce spune si denumirea lui.
Oricum, intrebarea era alta.

| 4b a răspuns (pentru anonim_4396):

Teoretic e foarte posibil

| relian a răspuns (pentru 4b):

Nu stiam ca esti medic, sau genetician laughing deci dupa tine toate bolile vin de la mancare, hai ca esti tare de tot, asta da gandire ganditoare, esti la scoala sau ai terminto deja? Ma gandeam oare cum ai trecut clasele alea.
Bolile ce le are omenirea nu vin de la mancare frate.Animalele carnivore au boli? Te intreb asa ca idee, ca vad le stii pe toate.Ai vazut tu animale cu ateroscleroza? Sau bolnave de diabet, sau cu boli de inima, ssau cu cancere? Arata, da exemple sa, e vedem si noilaughing poaye ne luminezi si pricepem si noi odata si bine.
Daca vrei sa pricepi ceva asculta aici la Mesteru tau.Toate bolile omenirii nu vin de la mancare, vin de la faptul ca noi ne ajutam unu pe altu.Era unu schiop,surd,orb,sau cu malformatii noi repede hai sa-l ajutam.Ei acesti oamenii au supravietuit si mai mult au transmisi oamenirii defectele lor./De acolo ni se trage,nu de la mancare cum credeti voi astia batuti cu prazu in cap laughing
Acum ai priceput? Ai vazut tu in lumea animala exemplare grase, exemplare bolnave? Pai NU de ce? Pentru ca un animal bolnav, schiop, sau cu defecte este foarte rapid eliminat, nici nu apuca sa dea nastere la urmasi, deci nu isi va transmite genele cu defectele lui.
Simplu.Nu stiu de ce voi incercati sa dati vina pe mancare.De ce nu incercati sa si ganditi nitel? Sau e prea grele astea cu ganditu laughingSnatate cum zici tu

| 4b a răspuns (pentru relian):

laughing mor
Cred ca ai mutra unui tampit care vrea sa para filosof, dar stie ca e tampit...
Habar n-ai de medicina, nu te mai sapa singur, maestrewinking
Tu chiar ai nevoie de lumina si de sanatate laughing

| relian a răspuns (pentru 4b):

Ar fi si cazu, respiri aerul planetei degeaba laughing lasa locu unuia care macar stie ceva.nu mai folosi resursele ca un parazitlaughing

| 4b a răspuns (pentru relian):

laughing e bine sa faci pe prostul cu idiotii umflati in pene

| RAY a răspuns:

Stramosi nostri mancau fructe,legume si carne si grasimi, nu beau lapte decat cel matern, nu e ceea ce credem e ceea ce sa descoperit analizand adn ul lor si fosilele care indicau faptul ca nu aveau cari, problema cu carile a aparut cand neam axat pe o dieta bogata in carbohidrati, tot o data atunci am si evoluat ca specie avand mai mult timp plus ca natalitatea a crescut, am inceput sa devenim mai creativi

| minrest a răspuns:

Stai putin. Tu crezi ca avem nevoie sa apreciem probabilitatile ca sa ne facem o idee despre ce manca omul preistoric? In primul rand, intre preistorie si istorie diferenta NU este de alimentatie, ci de tip de surse folosite de istorici. Diferenta este intre omul neolitic si omul de dinaintea neoliticului. Pana sa ajunga la ei revolutia neolitica, oamenii erau in primul rand vanatori si mancau in primul rand carne, datele disponini
bile o arata foarte clar.

| SG1995 a răspuns:

Pai primele rase umane erau omnivore deja, se pare ca nu suntem singura specie omnivora.

| ziftode a răspuns:

Daaaaaaaaaaaaa, s-a dus la Carrefour si a decis sa, slabeasca asa ca a renuntat la tot si a devenit vegan, dupa care a incercat sa distruga toata galaxia pana a fost oprit de Avengers, iar eu eram BatMan in tot scenariu asta (da, stiu ca DC nu e Marvel, dar, daca tot e fantezie... DE CE NU?!? )

| JackR a răspuns:

Om preistoric care mananca lapte de migdale sau de soia?! Cum sa prepare primitivul laptele de soia sau de migdale, cand este nevoie de o intreaga tehnologie pentru asta?
Ce cred? Cred ca esti dus rau si nu ai vreo sansa sa te intorci la normalitate!

P.S. Apropo, dl. pseudo-vegan, de ce avatarul tau este un lup si nu o panseluta sau o ciubotica cucului? Sau lupul acela este si el vegan?

| VeganusSalbaticus a răspuns:

Un om preistoric nu putea sa manance decat carne. Dar un om modern care intelege suferinta altora animale nu poate fi decat vegan sau ipocrit. Tu ce alegi?

| anonim_4396 explică (pentru VeganusSalbaticus):

Ipocrit mancator de cadavre si cu o alimentatie sanatoasa happy
P.S, cauta te rog definita cuvantului ipocrit intr-un dictionar, doar asa, sa vezi ce inseamna big grin

| VeganusSalbaticus a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti ipocrit atat timp cat numesti criminal pe unul care iti ucide parintii dar nu ai o problema cu unul care ucide animale nonumane zilnic.

Esti cam regnist happy
De ce animalele sunt mai presus de plante?

Pentru ca ele nu simt durerea asa cum o face un animal. De fapt nu o simt deloc.

Daca cineva iti omoara parintii nu e corect sa ii numeesti criminali, opentru ca si tu ai luat viaa unui copac candva. Ai facut ca copacul sa moara. Copacul avea viata. Deci esti un criminal si esti ipocrit punct!

Diferenta intre un om si un copac e ca omul sufera in timp ce copacul nu. Deci comparatia ta nu are sens.
Pe cand atat omul cat si animalele sufera la fel de mult.

Pentru ca nu simtea durerea zici, deci eu daca merg la un spital unde se afla 40 de pacienti aflati in coma, conectati la aparate si daca opresc toate aparatele si aia 40 de oameni mor, asta inseamna ca nu sunt criminal, pentru ca ei oricum nu simteau. Asta dupa logica vegana laughing

Oamenii aia in spital au potentialul de a simtii durerea, chiar daca simturile le-au fost amortite temporar. Un copac nu simte durerea ca asa e el construit. Deci nu e tot aia.
Si plus ca omul chiar daca nu simte durerea fizica poate simti durere psihologice.

Daca e in coma nu sufera happy, nu simte nimic

Nu sufera dar tot are potentialul de a suferi cand isi revine din coma. Deci nu e tot una. Copacul ala nu va suferi niciodata. E incapabil de asa ceva.

Nici daca impusti in cap un om nu sufera, si totusi nu am auzit pana acum ca durerea sa fie criteriu intre crima si necrima.
Singura definitie a uciderii e cea a luarii vietii, a face ca ceva viu sa nu mai fie viu. Asa cum faci tu cu salata. Deci si tu esti un criminal ipocrit.

Si daca nu e suferinta criteriul intre crima si necrima atunci care e criteriul?

Faptul ca faci ceva cu viata sa nu mai aiba viata, sa fie mort. Asta inseamna sa ucizi si asta te face ucigas.

Pai daca asta e criteriul atunci isneaman ca e crima si sa omori o planta. Deci pentru tine viata unui om e la fel de importanta ca a unei ridichi? Ca in ambele cazuri iei viata a ceva viu.

Si cum ramane cu a tortura pe cineva fara a il omora? Asta e ok?

Daca omori o planta, tot ai ucis. Tot esti un ucigas. Asta incercam sa iti explic. Dar eu am inteles de cand eram mic ca trebuie sa omoram fiintei vii ca sa traim, nu poti sa mananci nisip si sa vrei sa traiesti, pur si simplu lumea in care traim nu a fost astfel construita. Daca era construita si puteam sa mancam nisip sa traim, primul as fi fost.
,, Deci pentru tine viata unui om e la fel de importanta ca a unei ridichi?''
Nu, cum nici tu care esti vegan nu consideri viata unei rame ca fiind la fel de importanta ca viata unui copil.
Nu sunt de acord cu tortura fata de animale. Eu mananc pui pentru ca am nevoie si pentru ca imi place, nu pentru ca sunt un sadic nebun.

De ce a ucide un om nu e la fel cu a ucide o ridiche? In abele cazuri iei viata a ceva viu. Care e diferenta?

| relian a răspuns (pentru VeganusSalbaticus):

Eu aleg sa manainc ce simt ca trebuie sa maninc.Nu ma pot impotrivi curentului, daca sunt carnivor sau omnivor nu pot alege eu.Sunt chestii la care nu te poti opune,indiferent ce gandesti,e ca si oamenii care consuma droguri,simti nvoia,organismul iti cere,tu nu te poti impotrivi mecanismului,nu te poti impotrivi a cceea ce esti de fapt,esti construit sa faci asta,deci nu poti face o masina care are doaora roti sa zboare daca nu are aripi laughing O sa spui pai ii facem aripi,corect,doar ca in cazul omului cei faci? Treb sai schimbi genetica,cum faci asta? Ups, poate tu crezi ca daca parintii sunt vegetarieni, copii nascuti din ei vor fi tot vegetarieni?laughing Asta o credeti voi, cei scris in gene nu se elimina prin forta, nici prin invatare, nici prin altceva.Copii nascuti pot manca ce vreti voi dar obligati, cand o sa isi ia zboru de la voi o sa revina la ce simte, la ce stie organismul lui sa faca laughing

Deci sa inteleg ca oamenii chinuie animalele? Eu din ce am vazut alea nici nu simt,nici nu stiu cand sunt omorate. Iara plantele simt tot,asta daca chiar vrei sa stii.Dar daca ai fi incercat putin macar sa si gandesti ai fi observat singur chestia asta, in cazul in care ai si vazut o planta reala, nu doara aia ce o vezi in farfurie cand maninci laughing
Daca mergi in natura si observi plantele, o sa vezi daca rupi o ramura, tai o ceva la planta ea va reactiona.Ca nu vezi tu ca tipa laughing aia nu inseamna ca planta aia nu a simtit o taietura.O sa vezi cea simtit ea dupa ce sia vindecat ranile.Deci o planta daca isi vindeca ranile inseamna ca simti, daca era nesimtita lasa locu ala asa si mustea a vin toata planta laughing acum beam si noi o tarie ceva laughing Grele astea cu gandirea tui mama lor

Diferenta este specia.Este foarte usor sa elimni fara mustrari de constinta o alta viata care face parte din alta specie decat aia din care faci parte.De aia tie ri se pare ca plantele nu simt nimic.Nu stiam ca esti si botanist sau fiziolog.Afla ca inca nu se cunosc toate mecanismele in fiziologia plantelor. Daca nu ai studiat plantele cum poti sa vii sa spui ca plantele nu simt nimic? Ori esti dus de acasa ori esti batut cu ridichea aia in cap laughing Nu simt nimic ca ucizi o ridiche pentru ca ai fost de mic invatat sa le ucizi aia e tot laughing simplu.Cum spuneam greu de tot sa gandim,cred ca te doare daca ai incerca nitel sa gandesti si tu, te doare cumva rau chestia asta? Sunt doara curios, eu sunt curios din fire, imi place sa cunosc, sa stiu cum e etc.Deci ce simti atunci cand incerci, asta daca incerci sa incepi a gandi?

| Cosmin86 a răspuns (pentru VeganusSalbaticus):

Cel puternic il mananca pe cel slab, e legea evolutiei. Veganii sunt ultimii idioti, ar trebui stransi toti intr-un lagar si pusi la munca fortata, poate isi mai revin.

| Tud0rr a răspuns:

Cate animale omnivore sau carnivore au boli cardiovasculare? Cerceteaza si atunci o sa afli ca poate premiza ta ca ne-am adaptat este nu tocmai adevarata. Apropo, civilizatii intregi care au fost vegetariene nu au avut nevoie de b12 pentru ca igiena nu era ca si acum si aveau putina cacuta(a se citi căcuță) sub unghii, de unde luau b12(partial). Inca ceva...citeste ce inseamna BIAS in engleza inainte de a continua discutia(cu altcineva).

| RAY a răspuns (pentru Tud0rr):

Ai studiat tu ce boli au animalele?

| anonim_4396 explică (pentru Tud0rr):

Cate animale omnivore sau carnivore au boli cardiovasculare?
Orice animal de la caine pana la leu poate suferi de boli cardiovasculare. Nu stiu cine si-a batut joc de tine si ti-a spus tampenia asta laughing))))
Daca ai vrut sa demonstrezi ca esti 101% pe langa, chiar ti-a iesit

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar tie tia iesit si mai bine laughing spui de el dar tu, arata tu animale bolnave ca eu le maninc prajite laughing Tu deja ai peste 100% dat din gura, procesare sub zero laughing.Ca idee animalele care ar fi carnivore, omnivore nu sunt bolnave, de ce? Pt ca alea care sunt bolnave is deja moarte, in lumea animala nu sta nimeni sa ajute o ciuta schioapa sau un leu care nu mai vede laughing toti mor in secunda 2, ca urmare in lumea animala exista numai exemplare sanatoase, numai animale una si una, nu obeze, nu bolnave sau mai stiu eu cum.Lupta pentru supravieturire nu tine exemplare defecte laughing nici bolnave, astea sunt eliminate in max 2-3 zile.Deci arata tu animalele alea bolnave ca acu mai facut curios.
Eu cred ca te refereai la oamenii ca animale, animalele astea da aici avem marea majoritate deformata, bolnave, defecte si asa mai departe.Omul este specia cea mai bolnava,cea mai praf de pe aceasta planeta,asta pentru ca ne ajutam unu pe altul,ajutam pe ala sciop,pe ala orb, pe ala cu defecte, care ajutati fiind, frecand menta, nemuncind se apuca sa faca progenituri si uite asa in istoria noaotsra neam impodobit cu ce avem in prezent, adica cu o specia bolnava 90% suntem bolnavi, purtam in noi gene rele, deformatii si asa mai departe.
Deci ai grija cand incerci sa afirmi ceva ar fi cazul sa si ai ceva dovezi, sau explicatii laughing

| MariaIoana98 a răspuns:

Eu sincer consider că un om care are o alimentație de tip vegetariană e un om mai bine dezvoltat. Noi oamenii suntem obligați să consum carne ca să ce? Să prindem tot felul de boli? Da' nu vedeți cu câte și mai câte sunt injectate animalele astea? Au atâtea E-uri și atâția hormoni și ne mai miram de ce copiii nu își mai arată vârsta și se îngrașă pe zi ce trece. Nici să nu mai vorbim de felul în care sunt torturate săracele animale. Ăștia obligă găinile să clocească peste puterea lor, seacă vacile de lapte, bagă mieii la abator (că tot se apropie Paștele). Eu cred că oamenii au învățat să mănânce carne deoarece în trecut erau animalici, dar dacă tot am evoluat... de ce nu renunțăm la carne? De ce trebuie să imităm animalele? Omul a învățat să mânânce carne din cauza egoismului și cruzimii sale. Un om iubitor nu ucide, ci îngrijește.

| RAY a răspuns (pentru MariaIoana98):

Eu sincer consider că un om care are o alimentație de tip vegetariană e un om mai bine dezvoltat
mai bine dezvoltat in ce anume? in masa musculara? in inteligenta?

Noi oamenii suntem obligați să consum carne ca să ce? Să prindem tot felul de boli? Da' nu vedeți cu câte și mai câte sunt injectate animalele astea?

ce legatura are bolile cu carnea? exista vegetarieni care au cancer si acelasi boli ca cei care manca carne

Au atâtea E-uri și atâția hormoni și ne mai miram de ce copiii nu își mai arată vârsta și se îngrașă pe zi ce trece.

ingrasarea se face datorita caloriilor nu a hormonilor sau a E uriilor care se gasesc in mezeluri mai mult,cine te pune sa manci mezeluri. recomandat este carnea daca poti o cumperi de la sat sau din magazin daca gasesti bio

Omul a învățat să mânânce carne din cauza egoismului și cruzimii sale.

mare prostie ai scris,omul a mancat carne pentru ca ofera organismului proteine de cea mai buna calitate,in lipsa proteinelor creierul nu se dezvolta asa de bine, de asta in tariile sarace copii cu retard mintal sunt multi plus ca au probleme de sanatate, proteinele sunt caramida vieti, fiecare celula vrea proteine, proteinele intaresc sistemul imunitar, proteinele dezvolta masa musculara, omul este omnivor asa ca vom manca carne mereu

| MariaIoana98 a răspuns (pentru RAY):

Un studiu a arătat că femeile vegetariene și consumatoare de carne prezintă diferențe în gradul de inteligență. Eu zic că e o diferență considerabilă între 101.4 și 98.5). Există foarte multe beneficii de la renunțarea consumului cărnii. Un vegetarian are întotdeauna o dietă mai variată și mai echilibrată decât un consumator de carne. Să mănânci friptură luni, niște cartofi cu pui la cuptori marți, niște cârnați miercuri și-așa mai departe... nu e varietate.
Ești și ignorant pe deasupra. Un studiu din Anglia și Germania a arătat că vegetarienii sunt cu 40% mai puțin înclinați să dezvolte cancer. Plus că un alt studiu de la Harvard arată că cei care consumă carne zilnic au șanse de 3 ori mai mari să dezvolte cancer de colon. Grăsimea excesivă din carne mărește producția de hormoni, așadar crește și riscul de a avea canceruri pe bază hormonală cum ar fi cancerul de sân și de prostată. Ok, ai zis că se poate lua și de la sat, dar tot nu putem ști dacă acele animale au E.coli sau salmonela de exemplu.
N-am scris nicio prostie. Oamenii au mâncat carne că s-au plictisit de ce aveau, au urmat exemplul animalelor și au atacat speciile inferioare.
În țările sărace? rolling on the floor) Păi chiar tu ai zis că-s sărace. Săracii nu o duc bine deloc, abia prind să mănânce o pâine, darămite o halcă de carne. Plus că ăia se-nmulțesc mai ceva ca iepurii, n-au condiții, n-au educație. De unde să facă rost de proteine?

| RAY a răspuns (pentru MariaIoana98):

De ce razi? cei de ras? prezinta dovezii clare despre studiu nu simple vorbe si atat, pe cati subiecti s-a facut studiul? pe cat timp? cata cantitate de carne au mancat? ce fel de carne? omul consuma carne de foarte multi ani

| Sn4k3 a răspuns (pentru MariaIoana98):

Ti-e asa de frica de moarte, incat esti dispusa sa mananci ierburi toata viata si sa te chinui cu mancarea, in loc sa te bucuri de ea? Mi se pare o prostie, nu e normal sa stopezi complet consumul de carne, ci sa consumi cu moderatie. Pe langa ce-ai enumerat acolo (zici ca esti speriata de moarte de carnea aia), are si vitamine, minerale, proteine, lucruri fara de care organismul slabeste si normal ca te imbolnavesti. Nu e bine sa ducem lucrurile prea in extrem, pentru ca dupa, traim ca sa nu murim sau ce laughing?

| Bula a răspuns (pentru MariaIoana98):

"Un vegetarian are întotdeauna o dietă mai variată și mai echilibrată decât un consumator de carne"
De ce-i trebuie unui vegetarian sa faca dieta, daca e atat de sanatos?

Problema mare este ca nu s-a inventat inca medicament impotriva prostiei omenesti.
Nici Dumnezeu n-a creat vreun leac natural impotriva, fiindca nu s-a asteptat la epidemia acestui "mic detaliu" aparut la omenire... big grin

| VeganusSalbaticus a răspuns (pentru Bula):

Trebuie sa faca dieta pentru ca nu toate plantele sunt comestibile. Normal ca trebuie sa stie ce si ce nu. Daca mananca matraguna moare.

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu poti compara asa ceva omul existã de foarte mult timp, doar de putin timp a inceput sa consume carne si produse lactate.
Proteinele se sintetizeazã din mai multi aminoacizi, nu e ca si cum ai avea probleme din consumul redus de proteine, aminoacizi esentiali. Fac "culturism" si nu am observat Nici o problema in masã muscularã fara a consuma carne si lapte.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Scrii aiureli e total invers omul manca carne de milioane de ani iar lapte de cateva mii de ani

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Catã carne au putut sa consume... ma gandesc ca putrezea daca nu era mancatã repede, si lactatele prea repede, mai ales daca ai ten inchis, ochi negri nu se potrivea laptele cu tine.
Primele civilizatii posteau zile intregi pana sa-si ea sursele de calorii si erau din legume, fructe, oleaginoase erau culegatori. Prea putinã carne mancau, poate era din an in pasti happy
Asa se consuma mult doar de când omul a inceput sa fie gospodar.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai mult mancam legume, fructe si cand vanam un animal mancam carne care nu putrezea ca aveam pofta de mancare, lapte nu consumam cand eram vanatori si culegatori

| Smadici_Gaby_2001 a răspuns:

Primul este mai probabil, deoarece seamănă cu ceea ce este în prezent!