Salut.
Depinde câți ani ai. Eu am 14 și de multe ori mi s-a spus că gândesc prea matur pentru vârsta mea. Însă eu nu o fac pentru că vreau,pur și simplu așa-s eu.
Faza e că nu prea este indicat. Okay,atragi atenția,te bagi în discuțiile maturilor,etc, dar trebuie să știi și când să fii copilăroasă. Pe mine glumele și nebunia mă salvează, când sunt cu amicii.
Deci...de ce nu e bine? Well,să știi că dacă te dedici prea mult problemelor de om mai mare,gândindu-te la ele, uiți să copilărești. Și, trust me...copilăria e sublimă. Nu te mai întâlnești cu ea.
Acum, dacă ești mai mare de 12 ani și nu ai apucat să te bucuri de toate prostioarele copiilor,nu mai ai șanse să retrăiești cele mai frumoase momente ale vieții tale. Vei fi adult muuuuuult timp, ai timp să faci tot ce fac și ei, însă darul pe care-l numin „copilărie" e...incomparabil. E esența vieții. Eu am multe amintiri ciudate și totuși superbe, de pe la 7-8 ani. Nu le voi uita niciodată.
Îmi amintesc că i-am spus odată profei mele de engleză (pe la 6 ani) "Teacher,but I really don't want to grow up. I will always be a child." Mă rog,a sunat mai naiv,mai pe înțelesul unui copilaș,dar exact asta i-am zis,adică cu același înțeles. Mi-a spus că a sunat atât de drăguț,încât m-a pus să scriu pe un caiet,să semnez,cu data și anul. Încă mai am acel caiet.
Și într-un fel,o să țin minte momentul ăla. Adică,revin... oricât de matură aș fi,există o parte EXTREM de copilăroasă în mine.
Be happy and enjoy your childhood! Not just her, but all of you, guys.
E bine nu are de ce sa fie rau numai ca sunt persoane care nu cred ca esti in stare sa gandesti asa matur la o varsta frageda.
Pai dupa parerea mea eu sunt un copil dar ma candesc ce as face pe viitor imi cladesc viitorul in mintea mea si tu cred ca ai vrea sa ai bani o nevasta masina casa etc etc
Nu e nimic rau.Dar nu vei fi bagat prea mult in seama.Ideea e sa nu te stresezi mai mult decat ar trebui.
Uneori si eu gandesc ca un om mare, si imi place
adica, sunt mandra ca am evoluat in gandire si ca m-am maturizat.
Ar trebui sa fie ok sa gandesti matur, dar sa nu ti se urce la cap si sa te maturizezi prea devreme, sa uiti ca esti copil si sa iti doresti sa fi om mare, pentru ca, na, copilaria e doar o data si merita din plin sa o traiesti asa cum trebuie.
Multi care si-au dorit sa se maturizeze, sa fie oameni mari au ajuns sa regrete profund ca nu si-au trait copilaria, asa`mi spune mereu sora mea.
...Sunt unii care aproape nu gandesc deci sigur e necesar sa gandesti matur chiar daca esti copil, nu e nimic rau in asta.
Esti copil si gandesti ca un om mare= ratezi momente special din tinerete doar fiindca nu e ''cuvenit'' cum ar zice un adult
Iar apoi cand chiar esti unul va fi prea tarziu sa te uiti inapoi si sa vezi ce ai pierdut pe cand erai copil si chiar la 40 de ani amintirile te vor transforma intr-un ''pici''
'' Copilul cu ganduri mature pierde tot fiind prea repede adult
Adultul devine copil, fiind unul prea tarziu.''
Eu cred ca "a fi copil" este cel mai minunat lucru.Sunt de parere ca este intr-un fel rau sa gandesti ca un om mare. Oamenii sunt mereu ingrijorati, au probleme.Eu personal daca as putea fi copil toata viata asta mi-as dori.As vrea sa-mi pastrez acea inocenta pe care o detine fiecare si cu care vezi totul roz.As vrea sa ma pot juca cu papusile tot timpul sa-mi creez acolo lumea mea plina de bucurii si de perfectiune. Poate tot din ceea ce iti zic iti pare absurd insa simteam si inca simt o frica de maturitate, de a deveni un om.Pentru ca stiu ca o sa trebuiasca sa-mi asum multa responsabilitate, "sa iau lumea in piept", sa ma indepartez incet, incet de perioada cea mai frumoasa din viata mea:copilaria.In concluzie nu este indicat ca mereu un copil sa gandeasca ca un om mare ci sa-si pastreze mereu in suflet si gandire puritatea.
E rau pentru ca nu se poate. un copil nu poate gindi ca un om mare pentru ca nu este un om mare.
Doar intrebare care ai pus-o nu te face matura, unul matur nu cred ca ar pune o asemenea intrebare.Fiecare gandim diferit poate eu vreau sa merg azi intr-un club pe cand tu azi ai vrea sa faci curatenie in casa sau sa gatesti ceva dar asta nu inseamna ca esti matura.asteapta sa vezi cand vin responsabilitatile maturitati sa vezi daca vei mai vedea "TPU"sau pc. bucurate de copilarie pentru ca vei ajunge candva matura si o sa-ti fie dor de copilarie.
Nimeni nu vrea întradevăr sa gândească ca un om mare experiența ne obliga sa o facem ne e frica ca altfel o sa suferim
AvalohAlyn întreabă: