Viața nu este numai chimie.
Noi interpretăm realitatea cu modele.
In modele căutăm ceea ce se repetă, structurile bazate pe legi.
Astfel viața o putem defini, delimita ca o structură în raport cu altele care nu au caracteristicile vieții.
O structură anorganică care nu are viață, are un anumit comportament în raport cu legile fizicii. Ea de exemplu se supune 100% legii gravitației.
Ce constatăm la o structură vie. Ea poate să se miște autonom, să nu cadă când toate celelalte corpuri cad spre un centru de gravitație, sau se învârt în jurul lui.
Astfel o structură vie are ceea ce am putea numi libertate de mișcare.
Altă caracteristică a unei structuri vii este reproducerea autonomă a formei, și transmiterea ei către altă structură înainte ca aceasta să se deterioreze. Astfel viața se auto perpetuează și transmite mai departe în timp caracteristica de libertate. Altă caracteristică este decuplarea de mediu pein membrană de separare și astfel dobândirea de caracter de structură autonomă în raport cu un mediu ambiant.
Altă caracteristică este perceperea mediului prin structuri speciale de prelucrare de informație, care permit adaptarea în vederea supraviețuirii.
Poate că nu am spus tot, mai sunt definiții mai savante, dar să corelezi viața simplu cu un model, structură chimică denotă o lipsă mare de perspectivă și înțelegere.
Nu. Animarea este dintr-o relație specială cu mediul.
O ființă vie reflectă mediul într-un mod special.
Utilizează materie non vie pentru reparare, energie.
Se adaptează la modificările din mediu, prin modificări interne.
Particulele cuantice nu animă.
Faptul că pui cuvintele unele după altele nu înseamnă că emiți și adevăruri care folosesc la ceva.
Mediul nu are nevoie să se adapteze la el însuși. Nu are motiv.
Organismul viu are nevoie să cunoască mediul și să se adapteze la el ca să poate conserva structura care poartă viața. Viața are un motiv, adică ceva care să o facă să se miște. Motiv vine de la motus, mișcare.
Este o carte a lui Prigogine tradusa-n romaneste, citeste-o.
Nu am timp sa citesc atatea carti. Te-as ruga s-o rezumi in cateva randuri.
Vrei o formula chimica a vietii, ei bine pe planeta pamant:
"viata e bazata pe carbon"
se considera ca in univers viata ar mai fi posibil ca viata sa fie bazata pe siliciu
daca, chestia nu te multumeste, atunci raspunsul complet este EXTREM de lung, iar cineva vad ca ti-a recomandat o carte... cred ca raspunsul e acolo!
Deci, mama draga, hai sa inteleg ce vrei tu de fapt
intai vrei o formula chimica a vietii
iti dau raspunsul corect
dar nu il accepti pentru ca e prea simplu si... citez: "carbonul nu e viu"
dupa care cineva iti da o carte care contine raspunsul complet care numai simplu nu e, dar nu ai chef sa o citesti
asa ca intreb: ce vrei de fapt?!?
raspunsul simplu nu iti place ca ai gasit hiba
raspunsul corect e prea lung si iti e lene sa citesti
deci?
Biblia interzice consumul de carne cu sange.Biblia spune ca sângele este viață trupului.Din cate stiu eu inca nu s-a găsit formula chimica pentru a obține sânge.
E ceva cu sangele asta. De fapt omul nu poate sa fabrice organe si sange din compusi chimici.
Schrödinger a spus-o cel mai bine: Viața e un sistem in care se trece de la disordine la ordine, in ciuda celei de-a doua legi a termodinamicii.
Schrödinger a facut multe greseli.
(1)E un sistem deschis.
(2)O ființă vie e un sistem foarte ordonat.
(3)Spre deosebire de tine, el a câștigat premiul Nobel.
1)Un sistem deschis cu bagheta bagata prin deschidere de catre Dumnezeu.
2)Corect.
3)Acel premiu nu-i garanteaza viata vesnica.
A, ești unul dintre aceia...
mihaela0205 întreabă: