| fyndtnydt7u a întrebat:

Ce efect are dacă atunci când mă bag la somn și îmi pun niște căști în urechi și inregistrarea cu toate operele genurilor și pe timpul somnului se repetă? Le învăț? O să vorbesc numai cu cuvintele alea? O să am halucinații? Mă gândeam să programez telefonul să se închidă la o anumită oră, gen fac niște calcule și doar când dorm se derulează o dată și apoi se închide. E bună ideea? Ce riscuri sunt? Rog seriozitate, vreau să iau notă mare la examen.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu se intampla nimic, doar ca te vei trezii mai obosit decat te-ai culcat, pentru ca, in timpul somnului, creierul are nevoie si el de odihna, ori punandu-i opere sa asculti, il fortezi sa functioneze, nu numai ca nu vei retine nimic, dar te vei trezii mai obosit decat te-ai culcat.
Ca sa iei note mari la examen, culca-te devreme la 9 maxim 10, ca corpul si creierul sa se odihneasca pe deplin.
Scoala-te la 5 sau 6 dimineata si invata, ca atunci retii cel mai mult si mai repede, creierul fiind odihnit si capabil sa dea cel mai bun randament.

| fyndtnydt7u explică (pentru Violleta2022):

Bine, deci teoria mea cade big grin Deja mă culc pe la 22 și mă trezesc pe la 7. Mersi

| Violleta2022 a răspuns (pentru fyndtnydt7u):

Culca-te la 9, ca dupa o zi intreaga esti obosit si scoala-te la 5-6, ca sa ai timp foarte bun sa inveti si sa retii.
Eu toata viata am facut asta, uneori cand eram atat de obosita ma puneam in pat la 9 si ma trezeam la 3 sau 4 dimineata, stiind ca am mult de invatat.
Dar intotdeauna retineam de cel putin 2-3 ori mai mult si mai repede dimineata si sincer, intotdeauna cand am invatat dimineata, am luat note foarte mari.

Trebuie să am cel puțin 9-10 ore de somn... Altfel nu fac decât să îmi fie mai rău

In cazul asta, culca-te de la 8 si sunt destule ore pana la 6 dimineata!
Ori cel mai tarziu 9 si te scoli la 7 dimineata.

Niciun răspuns de-al tău nu m-a ajutat, și, probabil, nici pe altcineva căruia i-ai mai răspuns la întrebări. Să mor dacă știu cum de ai ajuns "Campionul Zilei".

Probabil de aceea mi-ai "premiat" raspunsul, ca nu l-ai inteles...

L-am premiat ca să scap de tine într-un mod cu bun simț, dar văd că nu te-ai prins că nu m-ai ajutat cu nimic.

11 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Nu,nu se intampla nimic rau. Le visezi in somn cel mult. Dacă ti ar face rau, n ai mai asculta niciodată.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

In mod sigur-sigur: nu te vei putea odihni! nu lua de bun toate povestile fanteziste

| Nilsson a răspuns:

Pana acum nu am aflat de niciun studiu care sa dovedeasca aceasta teorie, e mai sigura varianta sa inveti in stilul clasic.

Ar fi interesant sa se faca niste studii in acest sens, eu as banui ca ar avea un efect asupra subconstientului, dar nu intr-o masura foarte mare.
Adica daca ar fi un test grila poate cel mult ai avea mai multa inspiratie in alegerea variantelor la plesneala.
Eu nu cred ca se intampla nimic rau, poate visezi subiectele de la examen happy

| DANNY1004 a răspuns:

Ar fi prea frumos, dar nu se poate si de asta te poti convinge si singur incercand. De afectat nu cred ca are cum. Eu de multe ori ma culc cu castile in urechi si n-am patit nimic.