Pentru mine personal, adevarul este o alegere nobila pe care o pretuiesc si o fac indiferent de consecinte. Totodata, consider ca este un principiu valoros de viata pe care ar trebui sa-l adoptam in permanenta.
Caracteristicile adevarului- caracter obiectiv, autenticitate, corespunde realitatii, veridicitate, exactitate, justete.
"Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decat sa fii iubit pentru ceea ce nu esti."Anatole France
Adevarul inseamna ceea ce este, provine din latinescul ''vera''=ceea ce este.Adevarul este proiectia interioara a judecatii asupra exteriorului, de obicei acesta nu poate fi exprimat;
Explicatia care mi-a ramas in minte(nu mai stiu cum am aflat-o ori din citit ori din auzit) cu care sunt de acord :Intrebare lui Pontiu Pilat nu a fost pusa corect. El l-a intrebat pe Hristos "Ce este adevarul?" dar trebuia sa-L intrebe "Cine este adevarul?" pentru ca Adevarul nu este ceva ci este Cineva.Adevarul este o persoana, esteHristos."Eu sunt Calea. Adevarul si Viata"
Adevartul este o proprietate a expresilor lingvistice formulate de subiect;
Adevartul consta in caracterul evident si clar al cauzelor si rezultatelor;
Adevarul este rezultatul acelor produse ale cunoasterii care intrunesc consensul;
Adevarul reprezinta forta unica a universului, adevarul nu se prea poate defini. Explicatia care mi-a ramas in minte(nu mai stiu cum am aflat-o ori din citit ori din auzit) cu care sunt de acord :Intrebare lui Pontiu Pilat nu a fost pusa corect. El l-a intrebat pe Hristos "Ce este adevarul?" dar trebuia sa-L intrebe "Cine este adevarul?" pentru ca Adevarul nu este ceva ci este Cineva.Adevarul este o Persoana, esteHristos."Eu sunt Calea. Adevarul si Viata".
-Adevartul este o proprietate a expresilor lingvistice formulate de subiect;
-Adevartul consta in caracterul evident si clar al cauzelor si rezultatelor;
-Adevarul este rezultatul acelor produse ale cunoasterii care intrunesc consensul.
Caracteristica de baza cred ca este relativitatea lui. Paradoxal, fiecare om are un alt adevar. Avem nevoie de ceva flexibilitate pentru a intelege ca doi oameni pot privi acelasi lucru si sa aiba doua perspective diferite, fara ca una sa fie mai putin reala decat alta.
ADEVARUL SUPREM e ca totul e relativ! Apoi, mai conteaza si locul de unde scrutezi catre Adevar, perspectiva, interesul, profunzimea, etc! "Adevar? Aur? De adevar fug toti, dupa aur fug toti! M. Eminescu "Vii cu lumina in turn, de sperii liliecii si-ai mai vrea sa-ti si multumeasca?!" I. L. Caragiale "Adevarul e ca apa rece, de care dor numai dintii bolnavi!" Nicolae Iorga
anonim_4396 întreabă: