| OKMaui a întrebat:

Ce este asa de grozav la un copil matur de la o varsta frageda? Am vazut pe aici ca multi ii apreciaza.
Daca este matur de la, sa zicem 14 ani, atunci cand va fi mare, cum va mai fi?

28 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Nu mai asculta nimic pentru ca acei copii care par ca ar fi maturi la o virsta frageda vor ramine asa mereu, niste copii maturi sau niste maturi cu tendinte copilaroase.De un singur lucru sint sigur, ca acesti oameni nu mai pot da in mintea copiilor pentru ca sint deja iar pe plan profesional vor excela in sensul ca vor fi perfectionisti in tot ce vor face dar vor fi carente serioase de intelegere sau acceptare din partea celorlanti pentru ca nu-si vor putea explica cum niste persoane usuratice pot patrunde atit de adinc si extrem de simplu.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Când va fi adult, se va prosti...
Când un copil dă semne de maturitate înseamnă că are comunicare mai mult cu adulții, decât cu cei de teapa sa, se poate orienta mai ușor în viață, etc.
Pa, pa.

| 1Mihai1 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Cand un copil (de 14-15 ani) este cu adevărat matur, te ASIGUR eu ca nu comunică prea mult cu adulţii, ce să mai zic de ceilalţi...
O seară faină!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru 1Mihai1):

Bună.
Serios? Și atunci cu cine mai comunică? Se închide în luma lui?
Pa, pa.

| 1Mihai1 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Comunică, dar foarte rar. Comunică c-un scop...

| Legiuitoarea a răspuns (pentru OKMaui):

Bună.
Mulțumesc pentru dedicație!
O noapte liniștită să ai.
Pa, pa.

| andreigroza19 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Hai nu zau.eu m-am maturizat al 14 ani si asta nu inseamna ca mai nou comunic mai mult cu adultii decat cu cei de ''teapa'' mea.si cica se av prosti.macar stii ceva despre asta? poate doar daca te gandesti la unu cica care sa maturizat repede da care era un animal in oscietate si un needucat.ala nu prea se maturizeaza niciodata.de parca maturitatea se pierde.ce intrebare stupida.cand devi matur, matur esti toata viata.Doar ca iti faci o idee mai dezvoltata asupra lucrurilor din jurul tau si iti dezvolti punctele de vedere.incepi sa gandesti ca un om si nu ca un copil. daca voi chiar credeti ca este bine sa ramai prost si incult pana la 20 de ani atunci va inselati.cu cat te maturizezi mai repede cu atat mai bine.

PS:OKMaui a.Nu pot exista maturi prosti.un om prost nu poate fi matur.asta doar daca nu stii ce inseamna cuvantul matur. poate chiar si tu esti matur dar tu nu iti dai seama. oricum nu poti fi matur daca esti prost. daca esti prost esti neascultator si prost educat, prin urmare nu poti fi matur.e ca un lant.Cu cat te maturizezi mai repede cu atat mai bine.cu cat te maturizezi mai tarziu, cu atat mai mult timp vor exista persoane care injura, merg prin baruri, petrec ore intregi la bar si alte din astea.tu cand ajungi ''matur'' ce faci? trebuie sa ai o casa, copii, bani sa traiesti. daca nu te maturizezi traiesti toata viata ca un copil? cum te descurci in viata?

| andreigroza19 a răspuns (pentru andreigroza19):

Corectari: va^ societate^ la^.am scris repede.ma grabeam.ma rog...

| Sentinel a răspuns:

Ceea ce ti se pare matur la ei e doar dorinta lor de afirmare, de a iesi in evidenta, de a-si da importanta, de a se preamari crezand ca prin comportamentul sau vocabularul lor actoricesc sunt peste altii. E o forma de ego si mai devreme sau mai tarziu va duce la multa suferinta. Nu degeaba se spune " fii tu insuti ".

| Dumnezău a răspuns:

Paradigma maturitatii este prost sesizata uneori.Alteori este prost-inteleasa, alteori i se confera niste supra-intelusuri non-necesare, excesive.

Dar, pe moment, hai sa ii zicem sindrom de maturitate.Banuiesc ca una din principalele pietre de care iti legi barca tu, prin intrebarea asta e idiotenia cu spiritul inocent, neintinat, copilaresc.E o prostie cumplita acest spirit copilaresc.Nu doar ca te tina indepartat de intelesurile reale ale lumii, dar iti mai confera si un foarte profund retard, o detasare inutila de realitate, doar pentru a proteja individul.

Uite ce-i, oamenii nu trebuie protejati.Mai ales pustanii.Pentru ca daca le mentii "spiritul de copil" se va produce,inevitabil, un moment, cand universul lor se va distruge, fiind in totala lipsa de concordanta si legatura cu realul univers, ala mai aspru ca un smirghel proaspat achizitionat.Maturitate,sau-ma rog-gandirea bine setata pe realitate, obiectivitate, realism nu trebuie niciodata descurajata.

Acel copil va fi pregatit de viata, matur fiind, avand deja la activ niste aversitati de care nimeni nu trebuie-si nu este-lipsit.Cand va fi mare, va fi la fel, pentru ca o gandire corecta e cea mai buna alternativa.Si da,gandirea corecta e cea lipsita de fantasmagorii, optimismuri excesive, incurajari gretoase, curcubee, my little pony si alte cretinisme.It's a hard life, kid!

| harciog a răspuns (pentru Dumnezău):

Doamne,cita subtilitate, baga-mi-as dracii sa fiu al dreacu...

| OKMaui explică (pentru Dumnezău):

Sunt copii care sunt trecuti prin viata mai ceva ca un adult de 50 de ani. Nu s-au lasat influentati de problemele pe care le-au intampinat, nu s-au maturizat, dar, au castigat experienta care le va fi de folos pe viitor. Crezi ca daca te comporti ca un adult, vezi mai bine realitatea? tine de mentalitate, poti sa fii inteligent, sa sesisezi orice detaliu dar sa nu le aplici decat, atunci cand cazurile o cer. La varsta mea, multi sunt foarte maturi, de zici ca trag la sapa zilnic si sunt suparati pe viata. Tot ce fac, este sa se planga ca ce dura e viata, ca nu reusesc sa treaca peste niste obstacole si samd. Multi nu imbratiseaza viata cum ar trebui. Se intampla multe rautati in lume, dar nu este maturitatea cheia succesului, ci inteligenta. Eu nu vad nimic inteligent in a-ti da cu piciorul peste anii copilarieri drept motiv ca maturitatea te "caleste" sa treci mai usor peste obstacolele mai dificile. Inca o data zic, sa fii imatur nu inseamna ca esti aerian si habar n-ai pe ce lume traiesti. Doar, ca nu trebuie sa iei chiar totul in serios, altfel te macini usor in tine si o iei razna.

| harciog a răspuns (pentru harciog):

Nu cred ca se va pune friu imitatiei pe cind adevarului ii va fi scirba...si va vomita, cu tristete isi va vomita toate trairile sincere fara a fi luat in seama si asta nici macar nu-l va interesa...

| sabin89 a răspuns:

Pai daca acum este matur, cand va fi mare va fi maturoi.

| SaveTheNature a răspuns:

Mi imi place opusul. Oamenii care sunt copii toata viata. sinceri si zambitori indiferent de probleme.asa cum sunt copiibig grin

| LoveÈℓa a răspuns:

Acesti copii maturi nu cred ca exista adica n-am vazut pana acum, dar poate ai vazut tu, revin la subiect:acesti copii vad diferit lumea fata de ceilalti, ii dau importanta vietii si seriozitate desi ea cateodata ii ia in ras cu niste probleme mici pentru adulti dar mari pentru ei.Acesti copii maturi vor ceva sa fac semnificativ in viata, nu vor so iroseasca, percep timpul cu adevarat(adica isi dau seama ca nu vor mai fi copii si se bucura de copilarie in stilul lor). Daca este un copil matur nu inseamna ca nu stie sa se distreze.
Iar cand va fi mare va fi cineva mult,, mai mare in societate,, decat cei care au luat totul in gluma si s-au bazat pe parinti ca le da totul pe tava.
Ps: mi se pare doar mie dar intrebarea ta imi sugereaza ca nu-i agreezi pe acesti copii.

| OKMaui explică (pentru LoveÈℓa):

E na, n-am nimic cu ei, doar ca mi se par plictisitor si vreau sa ii inteleg mai bine.
Maturitatea nu trebuie neaparat sa aiba o legatura cu inteligenta. Am intalnit copii maturi dar prosti facuti gramada.

| LoveÈℓa a răspuns (pentru OKMaui):

Eu credeam ca te referi la copii maturi si inteligenti.Eu cred ca maturitatea si prostia se cam bat cap in cap, dar in fine.

| LoveÈℓa a răspuns:

Am incurcat lucrurile; matur poate insemna si timid, inteligent, se gandeste si la viitor dar in acelasi timp se poarta la fel ca si cei de varsta lui(dar dupa mine as zice decat sa umbli cu 5 iubite/iubiti la catarama, cu farduri si duzine de rujuri si rimeluri in geanta sau sa te bati cu primul care iti iese in cale doar pentru ca erai intr-o faza proasta, sa fumezi etc.mai degraba mai cu picioarele pe pamant.(e doar parerea mea)

| OKMaui explică (pentru LoveÈℓa):

Adica aia neseriosi sunt aeriani? Sa iti traiesti viata din plin, nu inseamna ca esti aeriana ci din contra, te bucuri de copilarie din plin fiindca, nu poti da timpul inapoi sa te bucuri inca o data de ea.

| OOOLEOOO a răspuns:

''Pana si un ghicitor iti poate spune ca viitorul este negru'' J. Sprea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se vor copilari. asta nu inseamna ca se vor prosti, ci isi dau seama ca toata porcaria asta cu maturitatea este idioata si anuleaza "bucuria de viata".

| Analytical a răspuns:

A fi copil in gandire nu e tocmai placut pentru unii, se plictisesc cand vine vorba de rabdare, scartaie. A fi copil in iertare, daruire, dragoste, bucurie, necaz, tristete, este cea mai nobila lucrare din partea umanitatii dintr-o gandire inteleapta! Be happy. It's one way of being wise. Chiar daca asta presupune a fi un copil. Cand va fi mare? Vei reformula tu iar intrebarea, schimband anii. Atat, maturitatea lui e tot aia, tot acolo, isi mai da un refresh asa din cand in cand. Cand are chef.

| Onio a răspuns:

O sa perceapa mult mai amplu trairile din viata, o sa fie un om experimentat, o sa se descurce mult mai bine, o sa fie un om mult mai puternic psihic si mult mai radical.

Singurul dezavantaj este ca nu o sa aiba o copilarie in adevaratul sens al cuvantului.
Dar in ziua de astazi cine isi mai permite acest "lux" numit "copilarie"?

| OKMaui explică (pentru Onio):

Sunt destui copii imaturi (ceea ce este destul de normal) totodata inteligenti. Daca ai inteligenta, nu cred ca trebuie sa fii "calit" de mic cu tot felul de probleme de adulti. Pana la urma, toate trebuie sa se intample la timpul lor, nu? Inveti treptat.
Se mai poate, nu trebuie sa traiesti ca un imparat ca sa ai o copilarie normala. Exact ca pe vremuri.

| TheEvilCat a răspuns:

Eu am 14 ani...si nu cred ca sunt cu adevarat matura,in adevaratul sens al cuvantuluioh go on
Eu sunt de parere,ca o adevarata persoana matura,se poate intretine singura, poate sa-i inteleaga, intr-o anumita masura oamenii din jur si lumea in general...
Si nu cred ca trebuie neaparat sa fie inteligenta, pentru ca sunt persoane, care nu le au cu scoala...sau sau cu orice alt domeniu,dar totusi se pot descurca si uneori, cand vorbesti cu ele, dau dovada de maturitate prin simple vorbethinking

Aaaah`Si daca esti matur, nu inseamna ca nu ai voie sa te distrezi, sa razi sau altele...
Nu cred ca maturitatea e suta la suta din fapte...crek sta in gandire mai multthinking

P.S. Cam patetic raspunsu`rolling on the floorSrry^^

| Lelouch a răspuns:

Consider acest lucru cea mai mare prostie, copilăria este perioada vieţii care mereu o să ţi-o aminteşti dorindu-ţi să revii la ea.De ce tot mai mulţi vor să sară peste perioada bucuriei din viaţă nu înţeleg, dar mă rog la generaţiile actuale nu mai merită oboseală ca să le explici.