I-am ciordit unui amic portofelul si am luat fix jumatate din suma dupa care i l-am returnat. Consider corectitudine din partea mea returnarea portofelului si in plus ne-am pus si pe picior de egalitate la lovele. Egalite' Fraternite' Liberte'
Spre exemplu: ma plimb pe strada cu Harciog, planuind sa poposim la o bere imediat ce dam de primul bar; decidem sa mergem singuri, ca de, avem de povestit si nu ne place sa intre vreunul in intimitatea noastra. Mergem, mergem si ne intersectam cu Hombre. Salutari si strangeri de mana! Apare o problema, Hombre ne invita la o bere, fara sa stie ca, de fapt, noi planuisem inainte de asta acelasi lucru (plus ca aveam nevoie de intimitate). Din priviri am cazut de comun acord (eu si harciog) si am acceptat invitatia lu' Hombre. De discutat poti discuta si la o cafea, plimbare, in taxi, in spital sau la paine, dar o bere cu prietenii, o bei cam rar. Ei sunt si "legati la cap"...http://www.youtube.com/watch?v=Ya-ss4DvLRA.
Corectitudinea? Adica sa fi corect. Acum depinde caci acest cuvant daca este scos din context nu prea are difinitie decat cea "oficiala" din dex.
Corectitudinea tine parte de fiecare om.
Esti corect daca atunci cand vezi ca i-a cazut unui om pe strada 5 lei strigi dupa el si ii zici.
Esti corect cand nu furi.
Esti corect cand nu incerci sa te ridici la munca, scoala etc pe spatele altuia.
Daca respecti cele doua principii ale vietii-disciplina si datoria de a-ti cunoaste responsabilitatile-dai exemplu de corectitudine.
Disciplina şi datoria de a-ţi cunoaste ersponsabilitătil zici? Păi, ăstea diferă în funcţie de individ. Nu poţi face o afirmaţie despre ceva ce nu e la toată lumea la fel.
Pai correctitudinea dupa parerea mea este atunci cand fumezi o tigara, prietenul tau iti cere si el un fum, dar nu-i dai pentru ca altadata nici el nu ti-a dat.Aste e corectitudinea.