Lupa organismului sanatos impotriva bolii. Durerea sufleteasca este necunoastere de sine.
Durerea fizica? Ai vazut seria "Saw"? Pentru cea psihica recomand "Cubul".
Pentru unii este flacara care le lumineaza viata dar pentru altii este un sentiment pe care multi vor sa-l ascunda sau sa-l uite. O stare de spirit inconfortabila si agonia unei clipe.
Durerea este un semn. De exemplu cand te doare vreun organ este un semn ca trebuie sa te duci la medic. Daca nu te-ar durea ai sta asa si ai muri. Deci durerea este o avertizare/semn. Sper ca te-am ajutat.
Este ceva ce simti cand cineva sau ceva iti face rau.este un sentiment coplesitor, cu o mare incarcatura emotionala.
fiecare dintre noi am simtit durere
Nu ai specificat daca te referi la durere fizica sau psihica.
Complexitatea cuvantului provenea de fapt din modalitati extrem de diverse de exprimare a senzatiilor resimtite de bolnavi cu afectiuni neurologice, stomatologice, psihice, viscerale, etc. Durerea la om include indepartarea atentiei spre o multitudine de factori mecanici, biochimici, nervosi centrali, nervosi periferici, emotionali (psihiatrici), etc. Prin urmare a intelege „durerea" inseamna a intelege mecanismele si formele ei. A „evalua" durerea inseamna a cauta sa o integrezi intr-o realitate cat mai acceptabila. Durerea reflecta o suferinta celulara care va determina reactii in lant ( suferinta celulelor din vecinatate, modificarea homeostaziei celulei lezate si a celulelor vecine cu eliberarea substantelor de „alarma" ce modifica prin diverse mecanisme forma normala a mesajelor informationale periferice care la randul lor declanseaza o reactie de „alarma" de intindere si intensitate variabila ). La orice durere se pot deosebi 2 componente : senzatia de durere, reactia la durere. Se sugereaza ideea ca durerea ar putea fi mai degraba rezultata perderii capacitatilor modulatoare si in special al celor inhibitoare de aici si importanta folosirii diferitelor tipuri de masaj.
Orice durere a sufletului trebuie să fie privită ca un semnal de alarmă tot aşa cum orice durere a corpului ne arată că ceva nu este în regulă cu trupul nostru. Atunci cînd suferim, mă refer la suferinţele de ordin sufletesc, trebuie să eliminăm nu numai durerea, ci şi cauzele care au provocat-o. Rareori ne gîndim să cercetăm cauzele mai adînci ale suferinţei. E ca şi cum dacă ne-am înţepat într-un cui ruginit bandajăm rana fără să o dezinfectăm sau chiar fără să scoatem cuiul. Aceasta duce la septicemie şi moarte sigură. Modul în care îngrijim o afecţiune fizică trebuie să fie adoptat şi în privinţa afecţiunilor sufleteşti. Dacă te doare un dinte nu dai vina pe durere, ci pe o anumită dereglare a integrităţii şi sănătăţii dintelui. Chiar dacă iei un algocalmin pentru a ameliora durerea, cauţi în acelaşi timp să ajungi la dentist pentru a rezolva adevărata cauză a problemei. Similar trebuie să procedăm în privinţa tuturor durerilor sufleteşti. Ori de cîte ori suferim problema este în primul rînd în structura minţii/mentalitatii noastre. Ceva nu mai este sau nici nu a fost vreodată în regulă cu o anumită parte a minţii.
Durerea este ceva ce te strapunge tot corpul si este neplacut... o stare a corpului cred... dar depinde ce fel de durere : fizica sau a sufletului? daca e a sufletului se explica aproape la fel dar se cauzeaza nu de la o banala lovitura ci de la mahnire, suparare si te afecteaza si pe plan emotional. de fapt cand ai o durere a sufletului simti o strapungere chiar in dreptul inimii si este aproape ca o depresie. inca nu se poate definii in cuvinte acest cuvant. noi doar stim ce este, am simtit dar nu putem explica.