| aylyn a întrebat:

Ce este frica? de ce ne este frica? cum putem trece peste temerile noastre? mie d exemplu mi-e frica sa nu mor singura sa nu raman singura in viata, voua de ce anume va este frica?
multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In general ne este frica de lucrurile pe care nu le cunoastem!
Tie iti e frica de moarte! De ce? Simplu! Nu ne este frica de moarte in sine, ci de ceea ce ar putea fi / nu ar putea fi dupa moarte.Ne e teama ca tot ceea ce suntem (mai degraba ceea ce credem ca suntem) dispare.
Asa e cu toate celalalte temeri, iti e frica pentru ca nu stii si nici nu vrei sa stii ce se intampla, nu vrei sa suferi, nu vrei sa simti durere, preferi sa stii cat mai putine si sa nu afli vreodata!

17 răspunsuri:
| Paula a răspuns:

Temerea ta nu este o problema la mine, eu mai bine sa stiu ca mor maine, nu as plange sau ceva de genul, dar macar sa nu ma chinui. :d

| :x:Xj.b:X:x. a răspuns:

Mie mi-e frica de oameni.stiu suna aiurea dar nu pot sa ies seara din casa.deoarece ma simt urmarita. Mi-e frica si de intuneric si mi-e frica(sau rusine,, nu imi dau seama)sa recit sau sa cant singura in fata multor oameni. e aiurea si eu mi-as dori sa trec peste chestiile astea dar cred ca e ceva inevitabil:-

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scuze am uitat sa iti zic de ce imi este frica!
Imi este frica de intuneric, stiu suna prosteste la varsta (19 ani) pe care o am, dar pur si simplu ma inspaimanta gandul sa stau singura pe intuneric sau ca acolo ar putea fi cineva/ceva care ma urmareste si eu nu il pot vedea! Imi este frica de locuri inchise, mici si fara geamuri, asta se numeste claustrofobie, imi este frica sa merg cu liftul, imi este frica sa intru intr'o pivita!
Imi este teama de multe lucruri si ma chinui sa imi inving temerile treptat!

| juniper a răspuns:

Mie mi-e frica de intuneric, ne este frica fiindca avem un fel de hormon care creeaza aceasta stare. Nu trebuie sa-ti fie frica, eu mereu zic ca totul va fi bine si asa este, daca te sperie vreo fantoma, aceasta doar vrea sa se distreze, tu doar ignoreaz-o.

| Gabry a răspuns:

Frica este un sentiment pe care noi toti il avem!
Frica se creeaza atunci cand dam de necunoscut. Vrem sa exploram ceva, sa descoperim ceva, dar ne gandim la urmari, ne imaginam ceva rau ( si chiar poate fi ceva rau).
Tuturor ne este frica de necunoscut, ca de exemplu mie imi este frica de paianjeni, pentru ca nu-i cunosc, nu am stat sa-i studiez! Mi-e frica sa ating unul pentru ca imi inchipui ca se va plimba pe mine si ma va ciupi!
Pentru a scapa de frica trebuie sa studiezi acel lucru, sa te gandesti ca nu are ce rau sa-ti faca (aici nu ma refer sa-ti fie frica sa sari de la etajul 8 si pana la urma o faci si sa te gandesti ca va fi bine!)

| monyk a răspuns:

Ne nastem cu frica si cu frica vom muri, pentru ca asa e viata...fiecare are o teama de ceva, mie de exemplu mi-e frica de inaltime, de moarte, de adancime...

| canarita a răspuns:

Mi-e frica de moarte, de singuratate, de boli si nenorociri, de suferinta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De singuratate.

| a2 a răspuns:

Mie imi este teribil de frica de paianjeni... deci eu daca vad un paianjen intr-o camera nu mai intru in aceea camera urmatoare saptamana... iar vara laughing... imi place din ce in ce mai putin din cauza lor worried

| Instinkt a răspuns:

Frica vine din subconstient creieru da o explicatie pentru ce tu nu cunosti
frica o invingi numai dc lupti contra ea eu dintr-un copil care miera frica sa dorm singur, de intuneric, de moarte am ajuns sa imi dau seama ca in curand o sa fiu barbat si trebuie sa lupt cu orice si mi-am invins orice teama mai ales ca am facut-o si pentru iubita mea

| Linda a răspuns:

Cineva spunea ceva cam asa. De foarte multe ori mi-a fost frica, dar frica niciodata nu m-a impiedicat sa fac ceea ce trebuia sa fac. Increderea in Dumnezeu ma ajuta cel mai mult sa-mi neutralizez cat se poate frica.

| Ianna33 a răspuns:

Nu exista frica... ea apare in lipsa increderii in Dumnezeu.

| Razvan a răspuns:

Fa ce te sperie si moartea fricii este sigura.Probata treabahee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie sa-ti fie frica de moarte pentru ca ascesta va fi ultimul lucru pe care il vei face. Si in legatura cu singuratatea, nu stiu daca crezi sau nu in D-zeu, dar cand D-zeu a facut omul (barbatul) a facu si o persoana care sa ii fie mereu alaturi(femeia)...de aceia nu trebuie sa-ti fie frica ca vei ramane singura.Mereu va fi cineva si pentru tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie imi este frica de intuneric! nu stiu de ce dar ma simt urmarit

| mc a răspuns:

Frica este un sentiment pe care il consideram dusmanul nostru.Insa ea este in subconstientul nostru deci nu zic ca poate fi invinsa dar poate fi transformata in ceva mai bun, mai constructiv. Fa din ceea ce iti inspira frica un lucru pe care trebuie sa il faci, si ai sa vezi ca dupa ce ai depasit acel lucru frica va disparea.Ai nevoie insa de curaj pentru a face asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raspunsul e in piesa: veritasaga - Ce e frica