Logica este cuvânt derivat din termenul elen λόγος (logos). În limba greacă veche expresia „logos" avea următoarele înțelesuri: cuvânt, idee, rațiune, ordine. Logica studiind forma gândirii se deosebește de toate celelalte științe care rețin conținutul gândirii. Filosofii stoici elini au dat cuvântului „logos" un sens idealist, înțelegând prin logos rațiunea cosmică, divină.
LÓGIC, -Ă, logici, -ce s. f., adj. I. S. f. 1. Știință a demonstrației, al cărei obiect este stabilirea condițiilor corectitudinii gândirii, a formelor și a legilor generale ale raționării corecte.
Logica reprezinta coborarea in cetate, din lumea zeilor, care s-a facut de catre Aristotel prin jurul anului 300 si cv i.Hr. si a inaintat, devenind de la simpla, complexa si are 3 ramuri:Logica generala, Logica simbolica si Logica contemporana.O definitie ca in manualele de la scoala nu ai sa gasesti niciunde
O gandire a gandirii,precum zise nenea Aristotel. Sau, daca vrei varianta care se invata la scoala, e stiinta care studiaza principiile si formele corectitudinii in gandire.
Știința formelor și legilor gîndirii.
• Logică matematică (sau simbolică) = ramură a logicii care are ca obiect aplicarea metodelor matematice în domeniul logicii formale, înlocuind notațiile verbale ale termenilor, legăturilor și operațiilor logice prin notații simbolice și prin formule alcătuite din aceste notații, asemenea formulelor algebrice.
https://www.qdictionar.com/definitie-dex/logica.php
Logica este stiinta care studiaza principiile si legile gandirii.Gandirea este inseparabila de cuvant.
anonim_4396 întreabă: