| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Ce este mai bun pentru echilibrul mintii si pe a fi lipsit de griji? Feng shui-ul chinezesc, reiki japinez sau yoga indiana? Care te ajuta sa te deconectezi mai bine de lume si te face sa nu mai fi ingrijorat si mai ales iti lipezeste creierul? Si mai important cu creez o atmosfera pentru a fi mai bine inainte sa ma apuc de o astfel de practica orientala cum ar fi yoga, reiki sau feng shui? Ce ar trebui sa fac prin casa sau cum sa imi fac camera inainte de a ma apuca de reiki, yoga sau alte lucruri? Imi doresc sa stiu cum sa fac cand ma apuc de o practica orientala si daca imi va oferi beneficii aceasta practica pe viitor? M-am mai interesat si am auzit ca ca trebuie sa cunosti inainte multe despre feng shui inainte sa te apuci sa faci feng shui propriu-zis intr-o camera! Imi puteti da niste instructiuni despre ce sa fac mai exact? Nu prea stiu deoarece nu am mai facut asta dar m-am documentat despre asta, ce- i drept putin! Voi ati facut vreuna dintre practici? Cum v-a iesit?

3 răspunsuri:
| jhonny999 a răspuns:

Ce enumeri tu sunt tehnici de relaxare, dar nu te scapa de griji.
Pentru a scapa de griji,temeri,frustrari,nemultumiri trebuie sa ajungi la autocontrol.dar nu este simplu iti trebuie ani de studiu sa te poti schimba.
Schimbare de credinte,convingeri,iertare, rezolvare problemelor cu trecutul., sa dezvolti capacitatea de a nu critica si nu a judeca pe cei din jur. Singura cale este studiul, sa te descoperi ca fiinta.
Studiaz;, Spiritualitate, Filozofie, Religii, Psihologie.
Si viata are propriile reguli dar trebuie sa avem capacitatea de a le intelege.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Feng shui-ul e despre mediul inconjurator, cum iti aranjezi casa. Imbunatateste energiile din casa.

Restul sunt tehnici pe care le aplici corpului tau.

Nu trebuie sa devii expert in Feng Shui.
Este suficient sa citesti o carte pe tema asta ca sa intelegi princiipiile de baza.
Unele lucruri sunt de bun simt si le aplicam si noi romanii dar si restul natiilor, cum ar fi ordinea si curatenia!
Alte lucruri cum ar fi aranjarea mobilierului le cam intuiesti. Sa ai spatele mereu aparat: pui canapeaua cu spatele langa perete, tablia patului sa fie langa perete, nu langa geam, sa vezi usa cand stai in pat etc.
Alte detalii le inveti din carte, insa le aplici in functie de ceea ce iti permite locuinta ta.

Chiar si aceste lucruri simple iti pot imbunatati starea de spirit.

Poti apela la experti in Feng Shui pentru o analiza a casei tale in functie de punctele cardinale si a ta personala - iti calculeaza nr tau si in functie de asta vei sti in ce directie sa iti aranjezi patul, biroul.

| doctorandus a răspuns:

Feng shui si Reiki sunt escrocherii. Yoga te invata unele lucruri bune (dacă nu devii fanatic). Yoga practicata ca gimnastica si relaxare e buna, dar sa nu-ti faci din ea o religie. Yoga practicata in scop mistic nu e pentru toți, la fel cum calugaria nu e pentru toți.