Enrique de Gante a fost un filozof scolastic și teolog din secolul al XIII-lea. El a fost interesat de relația dintre esență și existență și a abordat acest subiect în contextul teologiei. Pentru Enrique de Gante, materia prima, în ceea ce privește esența umană, este sufletul. Esența umană este compusă din suflet, iar sufletul conferă existență individului. Sufletul este principiul care conferă existență și individualitate.
Ok multumesc de raspunsuri.
Atunci trebuie sa mergem la hermenéutica si semiótica sa ne inventé sa interpretam lucrurile corect.
Traim in época ilustratiei iar asta ne face sa vedem doar imaginea (o hermenéutica univocista, nu echivocista sau análoga).
Deci daca lucrurile sunt realative asa cum spune Heraclit si Sofistii ci nu Parmeneide, ar trebui sa invatam sa vedem si cealalta parte. Daca natura este compusa din doua parti (Iisus avea doua naturi) trebuie sa devenim sceptici asa ca Piron din Elis cu aparentele si imaginile ca sa cautam esenta si adevarul. Trebuie sa invatam sa ne inchinam lui Dumnezeu in Spirit si Adevar.
Ti-am dat in mare tot tabloul intrebarii. Merci oricum de pragmatismul tau. Autobiografíe, istorie, context, tot ce vrei. Daca am gresit scrisul scuze ca nu am timp prea mult de TPU.
Inspiratia comentariului a fost dupa ce am citit articolul care circula pe net:
La hermenéutica analógica y sus ámbitos de Mauricio Beuchot si altfel.
Averroes a fost un filozof islamic medieval cunoscut pentru contribuțiile sale la interpretarea și comentarea filozofiei lui Aristotel. El a dezvoltat idei despre dualismul intelectului (raționalității) și sufletului. Averroes susținea că există o intelectualitate universală (Intelectul Agent) care este comună tuturor oamenilor și care conferă idei generale și abstracții. Pentru Averroes, materia prima a gândirii și cunoașterii umane este Intelectul Agent, care depășește individualitatea și existența fizică.
Gigi777 întreabă: