anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este munca - innobilare sau indobitocire?
Am cunoscut oameni care cel putin un an de zile au lucrat continuu, fara sambata si duminica, fara sarbatori religioase sau laice. Un singur gand aveau: banii! Si azi cand ma uit la ei ma intreb daca munca i-a facut mai bun, mai nobil sau dimpotriva, i-a trimis la polul opus.

Goana acesta dupa bani prin munca a ajuns sa faca din om un adevarat sclav, un adevarat dobitoc, animal. Daca vede sau are impresia ca nu mai are de lucru, adica i s-ar diminua venitul intr-o zi, se uita cu ura la cel cu care lucreaza. Nu-l mai vede cu ochi buni. Singurul lucru pe care il vede in acel moment, asemenea unei fiare lovite de turbare, ca un dusman ce ar trebui sa dispara de pe planeta. In acele moment cel mai bine e sa nu stai langa aceste persoane. Atunci ele isi arata adevarata natura, natura pe care au dobandit-o in urma unei munci asidue.

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Si una si alta.Practicata in limitele strictului necesar e inobilare.Mai depare, dusa la extrem e indobitocire in mod sigur pentru ca nu-ti mai da voie decit sa vezi o singura directie; cistigul.

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| hunterpainting a răspuns:

"Goana acesta dupa bani prin munca a ajuns sa faca din om un adevarat sclav, un adevarat dobitoc"

ti-ai raspuns singur la intrebare

| RAY a răspuns:

Si eu cunosc persoane care muncesc zilnic dar dau banii pe bere si tigarii si cafea, ghici cine e devina ca sunt saracii?
sambata si duminica merg prin cluburii, fac copii fara numar cine e devina?
nimeni nu te obliga sa muncesti dar ce ai vrea totul sasi vine pe tava?
munca este importanta atat fizic cat si mintal cunosc pers de 60, 70 de ani care au un corp de invidiat ghici ce au facut toata viata? au muncit, asa ca numai va plangetii nimic nu pica din cer, muncesti ai, stai visezi, iar cu datorile la bancii cine te obliga sa ti le faci, multi au masinii, case pe datorie

| Wøodenpints a răspuns:

Prefer un loc de muncă la care să mă duc când vreau şi să muncesc cât veau, dar prost plătit, decât unul cu care să-mi pierd tot timpul, darcu salariu mare.

| anonim_4396 explică (pentru Wøodenpints):

O mentalitate tipic romaneasca, de loser... si tu, si ala de-a pus intrebarea.
Deci e clar ca sunt anumite job-uri antipatice, si nu-ti vine sa te dai jos din pat dimineata sa te duci la servici. Dar sunt si destule job-uri care pot imbina pasiunea cu hobby-ul tau de-o viata, si atunci nu-ti vine sa te mai sui inapoi in pat, ha, ha.
Pana la urma, depinde cum priveste omul respectiv jobul sau. Daca este pasionat de la ceea ce face, uneori familia si viata personala trece pe locul 2 in viata sa, el gasindu-si menirea la munca. Si atunci e normal sa priveasca circumspect, ba chiar defensiv, pe careva ce incearca sa-i diminueze "placerea" muncii sale. Dar nu multi aveti norocul sa gasiti ceva potrivit in viata, asta e adevarat!

| Wøodenpints a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu nu mi-aş găsi un loc e muncă care să se intersecteze cu o pasiune de-a mea. În timp, voi ajunge să fac acelaşi lucru şi când nu am chef, din obligatie, şi uite aşa, pot să pierd o pasiune, doar pentru că mă obligă locul de muncă s-o fac tot timpul.

Momentan am găsit să fac ceva ce-mi place. Să stau degeaba.

| WhatheWow a răspuns:

Daca munca l-ar innobila pe om atunci cei mai nobili dintre nobili ar fi fost sclavii!

| iKronstadt a răspuns:

Munca este doar un rau necesar. Unii o detesta toata viata, altii se obisnuiesc cu ea ca drosofila cu muraturile.
Eu unul, daca as castiga maine 1 milion de euro la Loto, mi-as baga ceva in ea munca. Imi place ceea ce fac, dar nu "sub stapan" laughing As practica acelasi lucru, dar ca simplu hobby, sincer.
M-am nascut sarac, si o sa mor la fel. Faza este ca nu aspir la bogatii imense. Dar, uitandu-ma la viata zilelor noastre, n-ar strica sa pot trai fara grija zilei de maine happy Decenta, atata cer. Care poti ba sa mi-o oferi? laughing

| andreeagicu a răspuns:

Depinde cat de incuiat e fiecare. Oricum noua generatie este la pamant asa ca nu se asteapta nimeni de la voi sa faceti treaba buna sau sa aveti simtul responsabilitatii. Puteti sa stati degeaba si sa muriti de foame, ca platesc altii pentru voi impozite.