Creierul este ca procesorul si memorarea unui calculator, care inregistreaza in permanenta informatiile primite de la toti senzori, pe care le compara cu informatiile stocate anterior, stabileste importante si prioritati, etc.
Din nastere, un vietuitor are deja instalate programele de baza, "BIOS"-ul (ADN-ul), pe baza carora va avea pre-programate posibilitatile si caracteristicile de funcionare. Ulterior, prin experienta proprie si invatare continua isi va dezvolta capabilitatile "softului" (sufletului).
Este posibil ca, cineva ne a vreat asemanator ca si noi calculatoarele noastre, iar la sfarsitul vietii informatiile despre experientele noastre de viata sa fie transmise undeva, unde se prelucreaza totalitatea informatiilor preluate de la toti indivizii, cu scopul de a fi studiate, modificate, imbunatatite.
Nu există o metodă corectă. Tocmai asta, că noi percepem realitatea prin intermediul simțuriilor, "direct" nu putem știi cum e, totuși avem anumite metode matematice, care ne dau anumite indici, despre realitate etc, plus legiile fizici care sunt obiective.
Buna, nu exista o metoda corecta general-valabilla, metoda corecta e cea care tie ti se potriveste cel mai bine. Realitatea e asa cum vrem noi sa fie, daca vrei sa ai ganduri frumoase fa lucruri frumoase, evita uratul.
Exista multe teorii pe seama asta. Era un videoclip in romana cu topul acestor teorii, dar nu-l mai gasesc.
Daca ai dubii cu privire la realitatea in care traiesti, urgent la psihiatrie pana nu se agraveaza
Realitatea este cea pe care o vezi tu, o vad eu, o vedem toti. Din pacate, realitatea aceasta, normalitatea creata de altii, nu se potriveste oricui. De aici si bula aceea pe care ne-o cream in jurul nostru. Este un zid prin care multe nu pot trece. Probabil ori ai citit un manual sau o carte de psihologie, ori ai citit ceva biologie de-a 11-a. Ideea este ca organismul nostru este mult mai complex si nu doar o serie de factori, pe care majoritatea persoanelor ti-i dau asa. din prima, sunt singurii care influenteaza mecanismul normal de functionare. Creierul este si mai complex. Exista o glanda, numita hipofiza sau glanda pituitara, care controleaza tot ce se intampla atat in organism, cat si la nivel psihic. Modul de percepere a ceva sau a cuiva din afara ariei noastre personale difera de la persoana la persoana. Si aici incepem o discutie legata de copilarie si de semnalele pe care le primim de la parinti. Inca de cand suntem in burta mamei, noi primim diverse semnale. Unele bune, care se vad la o anumita maturitate, altele negative, care se vad tot atunci. Noi suntem formati in functie de ce se afla in afara noastra, pana la varsta la care creierul nostru este constient de sine si de valorile si preferintele sale. Atunci incepem noi sa ne formam pe baza experientelor noastre strict personale. Sa iti fie mai usor. Momentele alea in care indiferent ce ti-ar spune cineva varstinc, tu nu te linistesti pana nu o faci in propriul tau mod. Faza interesanta, cred eu, este ca totul se intampla la nivel inconstient, dar se rasfrange constient. Dar, oricum, ideea de baza este ca nu exista o metoda corecta de a percepe ceva din jurul tau. Ai propriul tau mod, eu il am pe al meu, Gheorghe il are pe al sau, si de aici diferentele si diversitatea noastra ca fiinte.