anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este Sfintul Duh? Credeti in el?

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Sfantul Duh este persoana treimii care este tot timpul cu noi, toata viata. Sufletul, sau mai bine zis suflarea de viata, vine de la El, prezenta Lui si actiunile Lui in viata noastra sunt Har Divin. Da, cred.

14 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Duhul Sfânt (la ortodocși și romano-catolici) sau Spiritul Sfânt (la greco-catolici), este în creștinism, a treia Persoană din Sfânta Treime, lucru cu care unele culte creștine (de exemplu Martorii lui Iehova) nu sunt de acord.
Învățătura ortodoxă mărturisește că Dumnezeu este întreit în persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Cele trei persoane sunt egale și consubstanțiale, deosebindu-se între ele numai prin însușirile lor personale.
Sinodul II Ecumenic de la Constantinopol (381) a formulat învățătura despre Duhul Sfânt precum urmează: „Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață făcătorul, Care de la Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și mărit, Care a grăit prin prooroci" (articolul 8 din Simbolul Credinței).
În rugăciuni, Duhul Sfânt e numit „Împărat ceresc" pe temeiul însușirilor lui comune cu celelalte două persoane ale Sfintei Treimi. Este numit și „Mângâietorul" și „Duhul adevărului".
Duhul Sfânt, prin care s-au făcut descoperiri proorocilor, este și puterea sfințitoare, de viață făcătoare și unificatoare în biserică. El s-a pogorât sub forma limbilor de foc peste apostoli în Ziua Cincizecimii, iar Pogorârea lui a manifestat în chip văzut Biserica, întemeiată de Hristos prin jertfa de pe cruce. El rămâne permanent prezent și activ în Biserică și prin El sporește și crește însăși Biserica. El este „Duhul lui Hristos" și prin el Hristos este prezent în Biserică până la sfârșitul veacurilor (Matei 28:20). Sfântul Duh își realizează lucrarea sa mântuitoare și sfințitoare (sau plinitoare) în Biserică prin darul divin.


Si sa-ti raspund la a doua intrebarebig grina cred in El, fiindca cred si in Dumnezeu cel relatat de Mantuitorul Iisus Hristos, Mantuitorul ne-a spus sa credem, ne-a zis si de ce, deci cred.Cred precum zice in Crez, in Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

| cristi202 a răspuns:

SirDanyel:
Da, este o chestie de a alege sa crezi sau nu. Insa realitatea, indiferent de ce crezi tu, exista. Avem patru "realitati" aici: ca eu sa cred si sa am dreptate, ca tu sa nu crezi si sa nu ai dreptate, ca eu sa cred si sa nu am dreptate si ca tu sa nu crezi si sa ai dreptate. Insa doar doua din aceste realitati sun adevarate caci se exclud fata de celelalte doua. Problema e ca trebuie descoperita care e realitatea, care e adevarul. Nu ceea ce cred eu, ceea ce aleg eu sa cred e important, ci care e realitatea in care eu cred sau nu cred. Eu pot crede ca impreuna avem o masina la dispozitie pentru a merge sa zicem la Timisoara. Tu poate nu crezi. Realitatea ca avem o masina exista. Dar doar eu voi beneficia de ea - doar eu voi ajunge la Timisoara. Tu nu, pentru ca nu o crezi. La fel e si invers: daca eu cred ca avem o masina la dispozitie si nu avem, iar tu nu crezi, tu ai nimerit-o, ai stiut bine, insa eu, care am crezut, voi descoperi mai devreme sau mai tirziu ca m-am inselat, pentru ca, crezind, eu voi merge sa vad acea masina si sa plec cu ea. Dar tu nu vei fi sigur niciodata, pentru ca necredinta ta te va face sa nu te pui in miscare ca sa vezi realitatea care in ultima instanta conteaza. Desigur, ai dreptulsa alegi ce crezi, insa ceea ce crezi tu, nu va influenta realitatea, indiferent ca crezi sau nu, exista o realitate, si aceea trebuie cautata.

| Angel0 a răspuns:

Iar intrebari de gradinita.
Stie mami ce faci tu la computer?
Ai rabdarica pina ajungi la scoala si o sa-ti explice doamna de religie.
Stii deja sa scrii?
Bravo!
Eu zic ca este suficient deocamdata pentru tine.
Sa lasam polemica spirituala pentru cei mari.
Du-te si fa nani.
Pa

| Angel0 a răspuns:

Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă. (Matei 7:1-6)

Plus pierderea de timp.

| Gospell a răspuns:

Duhul Sfant apartine Sfintei Treimi (Dumnezeu este impartit in 3 persoane : Tatal, Fiul (Iisus), Sfantul Duh).

| Pomar a răspuns:

Sf. duh este a treia parte treimii crestine; si nu nu cred in el.

| Laminin a răspuns:

Hei!
Sfantul Duh apartine Sfintei Treimi. Dumnezeu (Tatal), Isus (Fiul) si Duhul Sfant. Eu cred in el. happy
Gbu :]

Răspuns utilizator avertizat
| GyeBaek a răspuns:

Sfantul duh este duhul lui Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
| buldog a răspuns:

Sfantul Duh este a treie persoana a Sfintei Treimi, care din Tatal purcede. Citeste in biblie si citeste si Crezulhappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este energia creatoare.impreuna cu cuvantul prin care toate s-au facut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna oameni de pe planeta Pamint. Duhul Sfint este puterea suprema data de Sfintul Dumnezeu celor ce cred ca, calauza spre Tara Sfinta atat cat si garda de corp celor rascumparati de Dumnezeu prin Fiul Sau ISUS HRISTOS. Ca dovada v-as ruga sa cititi cartea Exodul, in care poporul cu numele de Isdrael era calauzit printr-un nor pe timp de zi si un stalp de foc noaptea.

| pmcris a răspuns:

Duhul Sfant este a treia Persoana a Sfintei Treimi. Ce este Sfanta Treime? Imagineaza-ti un copac : copacul este format din coroana, trunchi si radacina... el formeaza un intreg: copacul. Asa si Sfanta Treime: este alcatuita din Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul (Iisus Hristos) si Duhul Sfant. El este reprezentat in iconografie sub chipul unui porumbel. Mai multe informatii poti citi aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Duhul_Sf%C3%A2nt

Întrebări similare