anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este sufletul? Materie sau energie?winking

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Energie, zic eu.

35 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sufletul este interpretarea unui fenomen.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Parinte daca tu ai scris asa ceva despre suflet inseamna ca ti-ai gresit meseria

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este suflarea lui Dumnezeu si cantareste 18 grame. Este o chestie studiata de oamenii de stiinta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Energie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca ati limitat variantele de raspuns, pentru ca in viata "materiala" ce-a pe care o traiam si singura despre care stim ceva, materia si energia se gasesc mereu impreuna, electronul, are atat forma de materie cat si energie.

Materia este energie si energia este materie. Acest lucru o spune si celebra formula a lui Albert Einstein.

Studiind evolutia Universului constatam ca la inceput nu exista altceva decat energie. O cantitate infinita de energie. Care pe masura evolutiei sale a suferit transformari, o parte a energiei devenind materie. Apoi aceasta materie a inceput sa se organizeze inteligent dupa legile care guverneaza Universul. Asa a aparut o structurare a materiei rezultand la un moment dat materia inteligenta, adica cu capacitate de reproducere – viata.

Dar viata in sine este tot o forma de energie. Este o forma evoluata a materiei, care materie este o forma evoluata a energiei. Deci Universul se structureaza astfel : Energie —> Materie —> Viata.

Deci noi oamenii suntem tot o forma de energie. O forma de energie evoluata. Ceea ce noi cautam acum este sa intelegem subtraturile care au adus la existenta noastra si sa gasim o resursa viabila de energie. Noi prin tot ceea ce facem incercam sa ajungem la originile Universului si sa gasim un mecanism care sa ne dea posibilitatea sa producem noi artificial acea energie.

Este ceva normal si firesc, pentru ca a avea independenta energetica si a avea posibilitatea de a o reproduce si stapani la orice ora ne face sa evoluam. De fapt noi am ajuns deja asa evoluati tehnologic (totusi nu suficient) tocmai din cauza ca inca de la inceputurile existentei noastre noi am cautat energie. Energia inseamna viata. Stapanirea ei inseamna viata. De aceea unul din punctele cheie ale dezvoltarii omului a fost descoperirea focului si posibilitatea de a-l folosi si valorifica in folosul omului.

Si omul va continua sa caute si cerceteze in continuare pentru a ajunge la sursa lui existentiala, originile Universului. Pentru ca energia este totul. Iar evolutia presupune sa incepi sa stapanesti forme din ce in ce mai avansate de energie. La inceput focul, apoi combustibilii fosili, apoi energia atomica unde ne aflam noi acum. Noi incercam sa intram intr-o noua etapa, adica stapanirea energiei subatomice. Cu cat coboram mai mult in scara cu atat energiile implicate sunt mai puternice si o buna intelegere si stapanire a legilor fizicii e absolut necesara.

Totusi din punct de vedere spiritual, cei mai multi am ramas la un stadiu incipient de dezvoltare. Vietile noastre se bazeaza pe niste legi facute de altii. Nu avem capacitatea sa gandim singuri. Asa au aparut religiile care ne-au impus legi care sa fie respectate si care sa le dea o anumita orientare celor care sunt incapabili sa gandeasca singuri. Sa ii sprijine. Pana la un punct.

In stadiile incipiente ale dezvoltarii umanitatii aceste religii au fost ceva pozitiv. Au asigurat un anume echilibru si stabilitate in lumea cunoscuta. Totusi la un anumit nivel de avansare in gandire, ele incep sa fie un impediment in dezvoltarea individuala a omului. Aceleasi religii create de mii de ani spun in mare acelasi acelasi lucru. Ele dau un set de legi in functie de cultura si origine. Dar intre timp lumea nu a fost statica, lumea a mers si s-a dezvoltat, iar aceste legi au ramas la fel.

Ceea ce ne lipseste acum este constiinta. Am ajuns la un oarecare avans energetic, care ne da ragazul sa imbunatatim si acest aspect. Pana acum, timp de mii de ani am fost supusi concepetelor si dogmelor religioase. Erau necesare pentru ca ne asigurau stabilitate. Si asta pentru ca nu aveam capacitatea sa privim mai departe de atat. Dar acum inteligenta a mai evoluat. Stim ca exista alte planete, stim ca exista alte stele, alte galaxii si probabil multe alte Universuri. Stim de asemenea ca mai exista viata si pe alte planete in Univers. Nu mai suntem asa de limitati in cunostinte. Trebuie sa ne asumam curajul si responsabilitatea de a gandi pentru noi insine. Sa avem constiinta.

Pentru ca pana acum constiinta a fost data de cei dupa care s-au format religiile: un Christos, un Budha, un Mahavira sau un Mahomed. E bine sa inveti unele lucruri de la inaintasi. Asa evoluam, preluand o parte din invataturile stramosilor nostri. Dar asta nu inseamna sa preluam absolut tot, incluzand greselile. Pentru ca perfectiune nu exista.

A avea constiinta inseamna sa gandesti singur si liber si sa actionezi conform acesteia. Vei constata astfel ca viata ta va capata o alta valoare.

| gogu_9244 a răspuns:

Nu sunt un mare credincios si nici n-o sa dau impresia eu cred ca sufletul este o energie dar nu de la Dumnezeu ci format de materie trebuie sa existe o legatura logica faza cu dumnezea si ca te duci in rai nu mai tine la generatia de azi Credinciosii sunt sigur ca sunt de alta parere

Întrebări similare