| Cristian2003 a întrebat:

Ce este un meteorit?

6 răspunsuri:
| yekto a răspuns:

Un bolovan venit din spatiu cosmic

| Seepty a răspuns:

Un meteorit este un corp ceresc de mari dimensiuni care provine din alte planete.

| SonicAndrei a răspuns:

Un meteorit este un asteroid care intră în atmosfera Pământului și arde (asteroidul e o bucată de „piatră" care „plutește" prin spațiu, iar în momentul în care intră în atmosferă și e atras de gravitație se numește meteorit). Dacă arde de tot în atmosferă se numește meteor; dacă nu arde complet (oricum se distruge datorită frecării cu aerul) și cade pe pământ e meteorit.

| AttilaDornIsPower a răspuns:

Iti voi explica in asa fel incat sa intelegi. Un meteorit este o bucata de roca spatiala(piatra :3 ) venita din spatiu, provenita de la alte corpuri din spatiu(planete, stele etc.) Acesta pluteste mii de ani in spatiu, pana cand atractia magnetica a unei planete(gravitatia) atrage roca respectiva spre ea. Pe Terra, cand un meteorit instra in atmosfera, incepe sa ia foc, si dupa aterizeaza pe Pamant :*

Sper ca te-am ajutat :*

| RavenNymph a răspuns:

Bucată dintr-un corp cosmic, care, traversând atmosfera, cade pe suprafața Pământului.

| VladTheKoala a răspuns:

Salut!
Meteoritii sunt fragmente mari desprinse din asteroizi care lovesc suprafata Pamantului.
A nu se confunda cu:
- meteorii sau stelele cazatoare - fragmente desprinse din asteroizi, care patrund in atmosfera Pamantului si sunt incalzite pana la incandescenta de frecarea cu aerul;
- asteroizii - corpuri ceresti mici, cu forma neregulata, care orbiteaza in jurul stelelor;
- cometele - bucati mari de gheata si roca, provenite din Norul Oort (nor alcatuit din miliarde de corpuri inghetate, situat dincolo de orbita lui Pluto).
Observatii!
1) Disparitia dinozaurilor este pusa pe seama unui asteroid care ar fi lovit planeta noastra in urma cu 65 de milioane de ani.
2) Cel mai celebru impact cu un meteorit a dus la formarea, acum 50.000 de ani, a craterului urias din nordul Arizonei, cu un diametru de 1, 2 km si o adancime de 200 m.
3) Pe 30 iunie 1908 a avut loc o explozie puternica in regiunea Tunguska din Siberia, Rusia. Pe o suprafata de 96 km, totul a fost ars si distrus. Unii specialisti au fost de parere ca explozia unei comete care a lovit planeta noastra.
Alte recorduri:
Ceres - cel mai mare asteroid - diametru: 952 km - planeta pitica din 2006, aflandu-se in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter;
Hoba - cel mai mare meteorit cazut pe Pamant - greutate: 54 de tone - gasit in sud-vestul Africii.
PS: Referitor la comete, probabil ai auzit de cazul cometei ISON... S-a format in jurul ei o intreaga teoria a conspiratiei de cand cu descoperirea ei de pe 21 septembrie 2012. Ai putea citi ceva daca vrei sa te documentezi. Poti da un "search" pe Google gen "cometa ison" sau "comet ison"! Gasesti si stiri in lb. romana.
Succes! O seara placuta!

Întrebări similare