Din cate stiu eu, visele reprezinta procesul secundar rezultat din ordonarea memoriei si relaxarea creierului in timpul somnului.
Pentru a ordona amintirile petrecute in trecutul apropiat, creierul trezeste constientul in incercarea de a cataloga amintirile ce trebuie stocate. Uneori unele amintiri sunt asa de puternice (traumatizante, speciale, bizare) incat creierul nu poate sa le catalogeze din prima, si de aceea incearca in mod repetat sa le catalogeze (de aceea avem visuri care se repeta).
Am inteles de asemenea ca este foarte grava situatia in care nu visam (aici nu ma faptul ca uitam ce am visat), inca nu am reusit sa aflu de ce...
Vis este un termen care descrie experienţa subconştientă constând dintr-o successiune de imagini, sunete, idei, emoţii şi alte senzaţii care apare, de obicei, în timpul somnului, dar mai ales în cazul tipului de somn în care ochii se mişcă (somn REM). Capacităţile cognitive, precum gândirea şi memoria, sunt secundare, persoana care doarme percepând psihic şi emoţional evenimentele petrecute în vis ca elemente reale petrecute aievea. Există o ramură a psihologiei care se ocupă cu studiul interpretării visurilor petrecute în timpul somnului. S-a demonstrat ştiinţific faptul că o fiinţă umană petrece aproximativ 6 ani din viaţă visând (ceea ce corespunde unei medii de 2 ore pe noapte). Nu se stie încă care porţiune a creierului generează visele, dacă există o singură regiune din creier care le generează, dacă sunt implicate mai multe, sau care este cu adevărat scopul viselor. In timpul somnului REM, eliberarea anumitor neurotransmiţători este complet suprimată. Drept rezultat, neuronii motorii nu sunt stimulaţi, conditie cunoscută sub nenumire de relaxare nervoasă. Această relaxare suprimă astfel mişcările necontrolate ale corpului în timpul somnului.
Evenimentele din vis sunt cel mai adesea imposibile sau foarte puţin probabile în realitatea fizică din starea de veghe, fiind simultan în afara posibiltăţii de control a persoanei care visează. Singura excepţie cunoscută este visul cunoscut sub terminologia de vis lucid, în care cei ce visează sunt conştienţi că visează, putând exercita controlul asupra diverse aspecte ale visului inclusiv a mediului din vis. Într-un vis lucid, mediul înconjurător este adesea mult mai realist iar acurateţea senzorială este mai ridicată decât în visele obişnuite.
Mai pe ramana subconstientul ne vorbeste
Visele pot si dorinte ascunse, neimplinite inca, despre care nu ai vorbit cu nimeni... poate nici nu-ti dai seama ca le ai. Poate si amintirea unei intamplari din trecut, poate fi un loc pe care l-ai vazut, cineva pe care l-ai cunoscut... Pot fi semnale ca ceva nu merge, acele "semne" pe care subconstientul incearca sa ni le transmita, sa ne previna, prin intermediul visului.De exemplu daca visezi ca iti moare cineva apropiat, asta nu inseamna ca asa se va intampla, ci inseamna ca trebuie sa schimbi ceva in realtia ta cu acea persoana, sa incerci sa o imbunatatesti, sa-ti ceri scuze daca ai gresit cu ceva.
@criticul
eeee poate vroia sa iti spuna ca esti nesatul contacteaza un psihiatru
Pai noi avem 2 creiere:unul in fata cu care gandim.
:iar al doilea este in spate unu mic care de produce visele.
Inainte de a dormi. te gandesti la ceva iar in vis totul pare cum ar fi real!
Deci asta e raspunsul!:*:*
Pai noi avem 2 creiere:unul in fatza cu care gandim.
:iar al doilea este in spate unu mic care de produce visele.
Inainte de a dormi..te gandesti la ceva iar in vis totul pare cum ar fi real!
Deci asta e raspunsul!:*:*
Si daca subconstientul ne vorbeste, asta ar insemna sa-l ascult? Eu am prieten de 3 ani, dar foarte des il visez pe un alt baiat care imi este coleg. Si de fiecare data visez k ma sarut cu el, ne plimbam de mana si ne ascundem de restul lumii.Si culmea si el mi-a zis ca ma viseaza... dar nu mi-a zis cum anume... Nu stiu ce ziceti voi dar pe mine deja ma afecteaza visele astea si in viata reala...