| oliviaaa a întrebat:

Ce exercitii morale puteti da pentru a imbunatati autoanaliza, autoeducatia, autoevaluarea si increderea pentru sine?

Răspuns Câştigător
| Delicacy a răspuns:

Gândirea optimistă şi voinţa au un rol esenţial în autoeducaţie, autoanaliză, autoevaluare. Dialogul cu sine este o metodă eficientă de îmbunătăţire a acestora.Prin repetarea sintagmelor ca:"Sunt sigur că pot.", "Sunt capabil de asta.", "Merită să încerc.", "Voi reuşi fără doar şi poate.", îţi vei forma încrederea în sine.

6 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Unul singur pentru toate "calitatile"amintite de tine; Coborirea in propria prapastie.

| shadovv a răspuns:

Nu stiu daca aceste exercitii trebuie sa fie de ordin moral. Autoanaliza, nu stiu ce i asta. Autoeducatia, asta vine din propria vointa. Autoevaluarea, nici asta nu stiu ce e. Increderea in sine? Pai daca nu te increzi in sine atunci in ce te increzi?

Mi e acestea nu mi se par niste rezultate complexe la care ajungi in urma unui studiu ci simple notiuni fundamentale existentei umane, derivate din aplicarea unui sistem logic.

| Shammal a răspuns:

Uite cateva idei:
-sti tot ce ai nevoie sa stii cand ai nevoie sa stii
-circumstantele nu conteaza!
numai starea ta de spirit conteaza!
- ce ar trebui sa cred ca e adevarat despre mine si relatia mea cu aceasta situatie, pentru a experimenta emotiile pe care le am, pentru a experimenta fricile pe care le am? Ce trebuie sa cred ca e adevarat? punanduti aceste intrebari in legatura cu o situatie vei afla un raspuns relativ la ce crezi ca e adevarat, ca sa ai experienta pe care o ai
- ce cred alti despre tine nu e treaba ta, nu are de ce sa te afecteze
- asteapta-te la neasteptat si asteapta-te ca poti trai fara asteptari
- abundenta: abilitatea de a face ce ai nevoie sa faci cand ai nevoie sa faci
- esti in siguranta; in fiecare clipa esti o noua persoana

intr-o anumita situatie ai un raspuns (responsabilitate - abilitatea de a raspunde) insa tinzi sa te indoiesti de validitatea lui, puneti un contor big grin cum apare rapsunsu in minte ai 5 secunde sa-l manifesti, sa-l spui
- vezi cea ce-ti place sa faci si observa cat de des faci cea ce-ti place si de ce nu faci asta in fiecare clipa ce ganduri, ce credinte (idei) stau in spate si schimbale conform cea ce-ti place sa faci

| sabin89 a răspuns:

Ce intelegi prin exercitiu moral?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unul singur, vointa!

| kitten95 a răspuns:

Cea mai buna metoda(si nu glumesc) e sa vorbesti in oglinda. orice iti trece prin minte. cel mai bine e daca ai si un prieten care sa te asculte, dar sa fie un prieten bunbig grin. increderea de sine o ai atunci cand iti accepti toate defectele, nu te plangi de ele si faci din calitati ceva bun, le folosesti cum trebuie. autoeducatia se rezolva atunci cand te faci de ras. numai experimentand. ca atunci stii ca nu o sa mai faci k te faci de ras