Sună a problemă. Ori o rezolv, or las să treacă timpul și probabil odată cu asta și respectivul gând, ori găsesc ceva mai important la care să mă gândesc, ori puțin mai multă autosugestie, încercând să îmi induc o stare de calm(e mai greu asta). Nu că m-ar deranja că gândesc dar e enervant dacă lucrul respectiv îți provoacă stres sau dacă e noapte și nu poți dormii.
-Sună a problemă. Ori o rezolv- _ n-am cum...
-or las să treacă timpul- a trecuuuut foarte muuuult, damn_
- și probabil odată cu asta și respectivul gând- _ uneori dispare si uit complet dar alteori apare din senin si imi provoaca anxietate chiar daca acum NU mai POT sa FAC ceva in legatura.
Nu pot dormi ziua daramite noaptea...
Pare ceva obsesiv. Dacă nu poți singur, vizitează un psiholog.
Hm, probabil dar faza e ca nici nu stiu/pot sa explic cuiva (unui psiholog) de chestia asta + ca NU imi place ca cineva sa stie lucruri despre mine.
Prefer sa treaca starea/gandul( de multe ori trece fara sa imi dau seama) dar in cazul acesta NU trece... si nici nu ma pot gandi la altceva ca sa imi distrag atentia macar putin
Păi ar fi un motiv în plus să ai probleme, nu e tocmai bine să ții totul în tine.
M-am obisnuit, trece ( mai putin asta si gen nu-i de ieri - de azi ci de ..awha de cand era Ponta prim-ministru( cam de pe atunci, nu ca are legatura cu el, tss) si a cam trecut ceva de atunci...
Alegi sa te gândesti la altceva! Mintea nu poate fi oprită! Creierul este activ mereu. Neuronii trebuie puși "in miscare" constant.
Nu știu dacă poți opri pur și simplu gândurile, dar le poți înlocui. Atunci când îți vine în Bonțe ceva ce vrei sa eviți poți fredona o melodie, sau te poți gândi la un subiect stabilit înainte. Iar după ce asta devine un obicei va fi mult mai ușor.
Îți rezolvi problema care îți tot apare în minte. Deși dai impresia că e ceva ce nu poți rezolva, altfel ai fi rezolvat-o până acum deja...
N-am cum sa rezolv...
Ai intrat în cerculețul vicios tu... nu poți să-ți rezolvi problema fix că-i dai prea multă importanță. De aia te stresezi și în fața faptului împlinit se vede de la o poștă. Categoria ar fi trebuit să fie familie și relații, sau dragoste și sex și întrebarea directă. Atât timp cât ai să fugi și nu ai să recunoști că ai o problemă și să începi să iei măsuri reale, ai să te-nvârți în jurul cozii până ai s-o dai în deficiențe de tot felul... Până atunci văd că ți-e frică și să pui problema așa cum este.