| sasuke8000 a întrebat:

ce facultate trebuie sa fac ca sa fiu profa. dati-mi va rog toate delatiile. funad + vot.ms mult

Răspuns Câştigător
| DaKota_9238 a răspuns:

Indiferent de ce sectie ai alege din cadrul Facultatii de Litere, daca nu urmezi modulul pedagogic, nu poti profesa ca si cadru didactic.Modul pedagogic e o materie optionala, cu o durata de 4 semestre. In cazul in care te hotarasti sa te inscri la Facultatea de litere, poti alege o combinatie de Limba romana si o limba straina sau Limba romana si istorie, etc. In cazul Facultatii de Litere, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj este recunoscuta a avea cei mai buni profesorii. Te pup:*

16 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Pe cuvantul tau de jmecher ca vrei sa te faci"profa", ia-ti mai niste capre si pe izlaz la pascut, altfel daca esti "profa" risti sa te loveasca niste avioane, asa cum faci tu la scoala acum.
"Eu sunt mai smecher arunc avioane in profa si in colegilaughing)laughinglaughing"

| MMihai a răspuns:

Prin dezvoltarea internetului și a televiziunilor pe net va fi nevoie de mai puțini profesori!

| DorelSudoru a răspuns:

Http://lmgtfy.com/? cu=ce+facultate+trebuie+sa+urmez+pentru+a+fi+profesor
Ti se mai pare greu acum?

| chelstone a răspuns:

Profesor de ce?! Profesor poti fi daca faci oricare facultate plus cursurile de pedagogie.

| chelstone a răspuns:

DeutsA, sa inteleg ca profesorii de fizica au facut literele?! laughing

| MindFreak a răspuns:

Absolut penibila intrebarea, cat si raspunsurile, care dovedesc ineptie fara de margini. Un profesor trebuie sa isi iubeasca materia pe care o preda si trebuie sa reprezinte un model intelectual pentru elev. Iar un viitor profesor stie ce facultate sa urmeze, fara sa primeasca indrumari de la copii de clasa a 6-a. Nu cred ca sistemul educational din Romania mai are nevoie de semidocti, in concluzie ar trebui sa te reorientezi.

| Minnie a răspuns:

Profesor la ce materie? La cele "reale" ca fizica, matematici de tot felul, poti face si Politehnica si vei face un curs de un semestru, parca si cu diploma de la acel curs vei putea preda. De asemenea, poti face si Facultatea de matematica pentru a preda doar matematica. Profesor de romana, engleza etc iesi dupa facultatea de litere si tot asa...

| summer12 a răspuns:

De exemplu profesoara de romana sau engleza poti fi daca te duci la Facultatea de Litere specializarea romana+engleza. Acolo, incepand din primul an, poti face un curs pedagogic care nu stiu cat exact costa. Cursul dureaza 3 ani cat dureaza si facultatea. E practic o materie in plus. In fiecare semestru dai examen la aceasta materie. Dupa ce termini facultatea primeste o diploma si poti incepe sa profesezi.

| PinkPanther a răspuns:

Alegi materia pe care vrei sa o predai, dai la facultatea respectiva si faci modulul de pedagogie din cadrul facultatii

| Damon_8513 a răspuns:

Poti sa faci orice facultate. in cadrul acelei facultati poti sa faci un curs de pedagogie.

| Lavinia7386 a răspuns:

Buna. Facultatea de stiinte ale educatiei FUNDA?

| DeutsA29 a răspuns:

Pentru a deveni profesoara trebuie sa faci facultatea de litere:*

| bia0000 a răspuns:

Depinde ce fel de profa vrei. daca vrei de romana faci literele,daca vrei profesoara de matemacita se face facultatea de matematica daca vrei informatica se pot face mai multe cibernetica la ase si politehnica dar si universitatea,de altfel daca vrei franceza sau engleza poti termina la limbi internationale sau in cadrul faacultatii de litere depinde de ce vrei. daca vrei filozofie, logica, psihologie se termina facultatea de stiinte politice sau la oricare facultate specializata pe acest domeniu

| Butterfly007 a răspuns:

Pai "litere". Depinde ce facultate vrei sa faci.

| AneBbi a răspuns:

Facultatea de litere

| sasuke8000 explică:

mind freak : am doar 15 ani.si sunt curioasa ce facultate trebuie sa urmez. tu daca stii ceva raspuzi. daca nu, nu.si asta e. nu mi se pare atat de penibila intrabarea.aici fiecare e liber sa intrebe orice. multumesc celorlalti pentru raspunsuri.