Nu știu ce s cu răspunsurile astea la misto. Si eu ma intrebam asta
Ideea este ca unii sunt leneși si nu vor sa aibă un ideal, ceva la care sa muncească. Sunt prinși de comfortul lor si nu vor sa iasă din el. De exemplu aceia care nu s-au obosit sa ia bacul sau alte chestii de genul. Nu zic ca bacul si notele din scoala te fac mai deștept, insa cu siguranță faptul ca vrei sa muncesti pentru ele te face sa fii mai motivat si conștient de faptul ca viata e in mainile tale.
Pana la urma e nevoie si de ei. Asa ne am construit societatea. E nevoie si de femei de serviciu, barmani, etc. Consider ca orice loc de munca e nobil si nu e ceva de criticat in a munci cinstit. Altele prefera calea usoara a videochatului... Asta clar nu e nobil.
De asemenea, unii nu se nasc in familii cu bani, sau la oras si asa e foarte posibil sa nu aibă acces la educație. Sunt motive si motive. Cert e ca avem nevoie de toate statuturile sociale ca sa traim . Atata timp cat ei sunt mulțumiți si fericiți cu viata lor, nimic nu este de criticat.
E ho ca trebuie sa existe si posturi d-astea ocupate. De cand e munca rusinoasa?
Nu ii motiveaza, atata pot face, nu pot mai mult, si cum trebuie sa se intretina din ceva, muncesc ce se gaseste.
Eu decat sa fac din astea, mai bine mort, din cauza ca salariu e mic, dar ei prefera asa sa stea toata viata in lipsuri, aia e. Barmanii au bacsis, aia o duc binisor, dar restul mai greu.
Daca s-ar castiga bine, era okey, nu conteaza ce meserie era.
Derizorii? De ce ar fi derizorii? Daca esti de exemplu barman sau receptioner undeva si ai clienti misto, bacsisuri grase, iti place ceea ce faci si esti bun... de ce sa te apuci sa iesi din zona aia?
Pai și cine sa te cazeze la hotel dacă nu-s recepționeri?
Cine să-ți scaneze produsele dacă nu-s casieri?
Cine sa te mai ducă în vacanta în Grecia dacă n-ar fi nimeni la aeroport sa te verifice?
Raspunsul este informatizarea. Cine sa scaneze produsele? Clientul la casa self service.
Pana ajunge sa se bage asa ceva și la cuca macaii, ajung oamenii sa zboare fu bicicletele în vest
Pentru că atâta pot, este normal să existe diversitate, altfel ar fi plictisitor.
Au avut initial mai multe esecuri decat succese; si au gasit niste scuze, cum ca ar fi fost dezavantajati din start, vezi Doamne i-au furat tiganii, i-au conspirat evreii, i-a dezavantajat comunismul sau invers, cineva a facut manevra sa cada comunismul, ceea ce i-a dezavantajat; odata gasita scuza, nu au mai avut nevoie sa invete, in sensul larg, si s-au plafonat. Ia uite cat de multi limitati din astia ti-au raspuns! Tu sa faci exact invers; cu toate ca tu ai fost cu adevarat dezavantajata, invata si o sa iti faci o viata satisfacatoare. De ce mai traiesc insa? Eu cred ca traiesc ca sa ii denigreze pe cei care au refuzat sa se plafoneze; e doar o parere.
Eu nu am fost dezavantajata si nici nu cred ca o sa fiu.
Sunt doar intrebari pe care mi le pun inevitabil, cand vad saracie, mediocritate, coruptie.
Perfect, daca nu ai fost dezavantajata, cu atat mai bine. Atunci ai toate conditiile sa-ti realizezi potentialul.
Sunt curioasă ce lucrezi de nu-ți permiți un psiholog :))
https://www.tpu.ro/......sti-merci/
Mulți își acceptă soarta și nu văd ca pe o mare tragedie că au locurile astea de muncă.
Nu e ca nu-mi permit eu. Ei nu-si permit pe mine, dat fiind pregatirea lor. De-asta nici nu as plati.
Dacă îți permiți, mergi la cel mai bun din oraș dar nu ai răspuns la întrebare și la cum strângi din buci pentru 50 lei, e clar.
Nu toti oamenii traiesc pentru bogatie. Un fiu e mai valoros decat o masina scumpa si o nevasta umflata face mai mult decat o casa luxoasa dar tu esti doar o copila, n-ai cum sa intelegi viata.
Se poate... insa nivelul de trai scazut merge mana in mana de multe ori cu problemele in familie, batai, alcool, jocuri de noroc, delincventa, depresie, etc. Asa ca nu prea face mult o nevasta si un fiu in cazul asta.
Cazurile de care spui tu se intampla majoritatea in situatiile de saracie si lipsa de munca. Nu fac oamenii simpli chestii din astea sau foarte rar. Dar nu ma mir ca gandesti asa, asa sunteti majoritatea care v-au educat Salam, Uraganu, etc.
Barmanii de obicei sunt tineri, se mai și distrează cunosc mulți oameni, socializează, de obicei fac asta în tinerețe, fac băni și din bacșiș, recepționeri la fel. Vânzător la Mall nu e asa nasol mai ales ca îți poți lua haine mai reduse, majoritatea joburilor descrise de tine sunt joburi de studenți, asa fac și ei niște bani. Paznic întradevar e destul de nasol dar unii se mulțumesc cu asta, nu înseamnă că nu sunt fericiții pot fi mai fericiți ca cei ce au bani fiindcă poate socializează mai mult, se distrează în felul lor, au familii etc. Eu am văzut oameni simplii care se adunau, jucai cărți, table, făceau petreceri, nu subestima puterea interioara a unora de a și găsi echilibru și sens în viata.
Da, nu vorbeam de studenti aici. Studentii nu prea au neveste si copii. Asta ar mai lipsi.
Ideea e sa nu le plângem de mila ca poate nu e cazul, și nici sa i judecam. Bunicii mei au trecut prin greutăți, dar erau fericiți ca erau sănătoși aveau familie rude prieteni. Oamenii in ziua de azi au devenit singuratici. E adevărat ca omul inteligent obține mai greu fericirea tocmai din acest motiv și majoritatea ne dorim sa evoluam, de fapt asa ar trebui sa își dorească oricine dar depinde de mediul fiecăruia.
Ei bine, joburile alea vor disparea cu timpul. Da, naspa sa ai un copil prost, dar exista speranta ca se va trezi la un moment dat. Nevasta va slabi... cel putin in mormant. Dar sa nu ne luam de gratarul din spatele blocului, pana aici.
Pai ce ar putea sa faca? Nu au acces la mai mult. Cumva trebuie sa supravietuiasca, chiar daca nu le place deloc viata pe care sunt nevoiti s-o traiasca.
Dar tu ce job ai? ce studii ai? Te crezi mai superioara decât aceste persoane? Tu măcar faci ceva cu viata ta?
Mentalitatea. Nu înțeleg de ce ești așa "agresiva", parca ar fi responsabilitatea ta ce fac ei. Până la urmă, bogații pe cine mai angajează? Daca vrei sa te îmbogățești trebuie sa te adresezi celor mai puțin dezvoltați din punct de vedere mental.
Nu știu ce te interesează pe tine atâta de mult in primul rand.
doi la mână, vorbești ca ultima iapă.
trei la mână, de am. fi toți doctori si politicieni ne am duce la dracu
Nu jignesti daca prezinti facts. Cei care se simt jigniti se simt vizati sau au in familie asa ceva.
Am în jurul meu genul ăsta de oameni. Unii au multe alte opțiuni. Răspunsul este unul: ei se autolimitează din start. Când tu spui că nu poți, nu poți. Ăștia nu sunt oameni care încearcă și nu reușesc. Sunt oameni care nu încearcă. Sunt oameni care pur și simplu nu vor mai mult de la viață.
Aici mă refer la adulți în toată firea, în liceu, facultate și un pic după e normal și de așteptat să ai genul ăsta de joburi. Dar până la 30-40 de ani ar fi fost cazul să mai avansezi.
Munca innobileaza omul nu profesia.
Multi ajung in functii importante si nu este nimic in capul lor, doar cocalareala ieftina, ca a ta.
Dupa cum se ataca unii, incep sa cred ca e plin de muncitori in schimbul 3 pe TPU.
Ooo apai ii bine asta e un caz fericit. Macar au nevasta cat ca-i grasa si nu-s divortati. Mai ies la o berica cu prietenii si aia e.
TU pentru ce traiesti draga mea?
Pentru TPU si vacante exotice.