| Flavianadx a întrebat:

Ce ii motivează pe unii sa țină joburi derizorii gen casier, paznic, vânzător, barman, recepționer ati prins ideea? Nenorocitul de concediu pe litoralul ro? Retardatul de fi-su? Umflata de nevastă-sa? Grătarul din spatele blocului? Cum pot sa continue viata oamenii astia? Pentru ce mai trăiesc?

Răspuns Câştigător
| NiNuAreNume a răspuns:

Nu știu ce s cu răspunsurile astea la misto. Si eu ma intrebam asta laughing

Ideea este ca unii sunt leneși si nu vor sa aibă un ideal, ceva la care sa muncească. Sunt prinși de comfortul lor si nu vor sa iasă din el. De exemplu aceia care nu s-au obosit sa ia bacul sau alte chestii de genul. Nu zic ca bacul si notele din scoala te fac mai deștept, insa cu siguranță faptul ca vrei sa muncesti pentru ele te face sa fii mai motivat si conștient de faptul ca viata e in mainile tale.

Pana la urma e nevoie si de ei. Asa ne am construit societatea. E nevoie si de femei de serviciu, barmani, etc. Consider ca orice loc de munca e nobil si nu e ceva de criticat in a munci cinstit. Altele prefera calea usoara a videochatului... Asta clar nu e nobil.

De asemenea, unii nu se nasc in familii cu bani, sau la oras si asa e foarte posibil sa nu aibă acces la educație. Sunt motive si motive. Cert e ca avem nevoie de toate statuturile sociale ca sa traim big grin. Atata timp cat ei sunt mulțumiți si fericiți cu viata lor, nimic nu este de criticat.

37 răspunsuri:
| minrest a răspuns (pentru Emma30555):

Da, ca student e foarte misto; a specificat clar ca intreaba despre oameni care se cantoneaza in astfel de slujbe. Poti fi fericit daca te plafonezi si nu mai evoluezi, zici tu Da; dar este fericirea inconstientei.

| Flavianadx explică (pentru minrest):

Eu nu am fost dezavantajata si nici nu cred ca o sa fiu.
Sunt doar intrebari pe care mi le pun inevitabil, cand vad saracie, mediocritate, coruptie.

| Flavianadx explică (pentru minrest):

Da, nu vorbeam de studenti aici. Studentii nu prea au neveste si copii. Asta ar mai lipsi.

| minrest a răspuns (pentru Flavianadx):

Perfect, daca nu ai fost dezavantajata, cu atat mai bine. Atunci ai toate conditiile sa-ti realizezi potentialul.

| Emma30555 a răspuns (pentru minrest):

Ideea e sa nu le plângem de mila ca poate nu e cazul, și nici sa i judecam. Bunicii mei au trecut prin greutăți, dar erau fericiți ca erau sănătoși aveau familie rude prieteni. Oamenii in ziua de azi au devenit singuratici. E adevărat ca omul inteligent obține mai greu fericirea tocmai din acest motiv și majoritatea ne dorim sa evoluam, de fapt asa ar trebui sa își dorească oricine dar depinde de mediul fiecăruia.

| mentholinks a răspuns (pentru Flavianadx):

Cazurile de care spui tu se intampla majoritatea in situatiile de saracie si lipsa de munca. Nu fac oamenii simpli chestii din astea sau foarte rar. Dar nu ma mir ca gandesti asa, asa sunteti majoritatea care v-au educat Salam, Uraganu, etc.

| Mosotti a răspuns:

Nu ii motiveaza, atata pot face, nu pot mai mult, si cum trebuie sa se intretina din ceva, muncesc ce se gaseste.

Eu decat sa fac din astea, mai bine mort, din cauza ca salariu e mic, dar ei prefera asa sa stea toata viata in lipsuri, aia e. Barmanii au bacsis, aia o duc binisor, dar restul mai greu.

Daca s-ar castiga bine, era okey, nu conteaza ce meserie era.