Omul da viata tuturor lucrurilor, si numai ele poate impune o masura in ceea ce le priveste. Nu fac abuz de sex ca risc sa pierd mult prea mult calciu si risc sa ma gabesc. Sau, nu fac abuz de alcool ca risc sa-mi compromit ficatul.
Este o tampenie care pune omul in centru universului, cu valoare de adevar egala cu zero (nula).
Cine a spus-o probabil era beat, drogat sau amandoua.
Permite-mi să nu fiu de acord cu tine. Eu nu cred că la aceea se referă citatul. Să-ți dau un exemplu: De ce i se zice girafei girafă și nu i se zice hipopotam? De ce roșul este roșu și nu galben? Toate lucrurile din univers au un nume, o „măsură", să îi zicem, doar fiindcă omul le-a observat și le-a numit. E adevărat, ele ar fi existat și înainte la fel de bine, însă existența lor nu ar fi fost observată. Nu cred deloc că se referă la a pune omul în centrul universului, cred că doar îl pune pe om într-o situație a observatorului principal al acestui univers cunoscut de către noi (postură care nu cred că poate fi contestată)
Ba raule meriti funda cel mai bun raspuns
Se refera la masuri obiective, practice in primul rand, toate luate cat mai aproape de dimensiunile medii ale corpului omenesc...
1. lungime:deget, cot, pas, etc.-unele inca sunt valabile in alte tari; tot aici suprafata si volumul
2. timp:secunda=perioada aprox. intre 2 batai ale inimii,ziua, luna, ora, anul, etc.
3.informatie:digit(deget)
4.proportiile corpului omenesc adaptate la constructii(raportul de aur)
5.masa:gram(dram)
6.viteza-iuteala
si altele, in principiu majoritatea...