Iubirea in sine e un sentiment superficial si artificial,deci cred ca, in cazul intrebarii, vorbim de o tautologie; iubirea in sine presupune superficialitate, dulcegareala si alte alea-asta, daca nu ii dai un nou inteles, unul mai realist si mai pragmatic.Considerand valida ultima afirmatie,superficialitatea intr-o iubire cat de cat realista si pragmatica,se manifesta prin incalcarea celor doua principii mai sus amintite,prin "foolin' around" si incapacitate de adaptare la anumite situatii si doleante ale partenerului(vorbim de doleante perfect realiste si juste,nu de arfe de poanca sau cereri irealizabile,sau cele cu tente de misoginism/misandrism),dar mai ales printr-un caracter ce transforma o iubire acceptabila intr-una juvenila, adolescentina, prin implicatie, si cretina, lipsita de o simbioza reala, ci una de moment.Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun, insa superficialitatea in astfel de cazuri are foarte multe moduri de manifestare, eu le-am ales pe cateva din cele mai importante; ar mai fi si ifosele aferente intr-o relatie, comportamentele imature si dulcegarile inutile, prea dese, ce strica o relatie.
A nu te implica până la capăt, a trata relația ca pe o joacă, a vorbi mai mult decât a asculta, a nu te interesa de ceea ce simte celălalt, a crede zâmbetul pe care și-l afișează în societate, fără să-l cunoști în profunzime și să fii dispus să afli ce gândește și simte cu adevărat, a iubi artificial, autoindus, telenovelistic, cu dragoste din eprubetă cu gust de plastic și kitsch - practic a nu iubi deloc...
Esti superficial cand iubesti, atunci cand nu ii arati indeajuns asta.Esti suparficial, adica nu prea iti pasa, nu-l iubesti din inima, este ceva trecator.
Cred ca atunci cand te prefaci ca nu (il) iubesti dar de fapt (il) iubesti
Nu dai mai nimic ca sa ii arati chestia astaNu-ti pasa:
In general, atunci cand spui 'superficial' te referi la faptul ca nu esti tu cu adevarat te dai cine nu esti, incerci sa faci ce n-ai mai facut vreodata, care nu-ti place de nici-o culoare. Si toate astea pentru a impresiona anumite persoane, dar pana la urma toate sunt de prisos pentru ca intr-un final o sa descopere cine esti cu adevarat .
anonim_4396 întreabă: