Vezi ca in urma cu jumatate de an sau mai mult cu vreo citeva luni,s-a discutat despre evolutia filozofiei si n-am face acum decit sa ne repetam ceea ce, sa fim sinceri, nu ne-ar place niciunuia.
Din câte știu ( și sper să nu mă înșel) este vorba de curățarea sufletului prin artă...
CATHÁRSIS s. n. 1. concept estetic, la Aristotel, pentru a defini efectul „purificator" al artei, în special al tragediei, rolul acesteia de a-l elibera pe om de pasiuni (josnice), prin trăirea unui sentiment de maximă tensiune. 2. (psihan.) efect terapeutic prin descărcarea unei trăiri refulate. (< fr. catharsis, gr. katharsis)
Termenul de catharsis (Κάθaρσις) este derivat din cuvântul grecesc κaθaίρειν (katarein), care semnifică a curăţa, la rându-i derivat din ‘’katares’’, care înseamnă pur, curat, fără pată. Conceptul este utilizat în discursul contemporan în context literar, religios, medical şi al tradiţiilor învăţate
Termenul de catharsis (Κάθaρσις) este derivat din cuvântul grecesc κaθaίρειν (katarein), care semnifică a curăţa, la rându-i derivat din ‘’katares’’, care înseamnă pur, curat, fără pată. Conceptul este utilizat în discursul contemporan în context literar, religios, medical şi al tradiţiilor învăţate[
Theo94 întreabă: