Nu exista"credinta adevarata"ci exista "credinta"; nu e nici calitate nici defect, ea doar este.Tocmai adjectivul"adevarat"a adus discordia in lume...
Un credincios adevarat este o persoana care crede in existenta lui Dumnezeu fara indoiala. Si nu asculta gurile rele ale lumii care sustin contrariul.
Este o calitate. Dar din pacate este vazuta (de multi oameni) ca un defect. Poate ai observat ca sunt oameni care schimba repede subiectul daca se vorbeste despre religie, sau oameni care vorbesc urat cu cei care sunt credinciosi, etc.
Calitate si defect, in acelasi timp, si nu pentru ca esti credincios, ci pentru ca esti un OM credincios. Valabil si -n cazul omului necredincios! Dupa mintea mea, adevarata credinta este aceea pe care o ai in tine, restul tin de ramura "pseudo". Adevaratii credinciosi, sunt cei ce cred pe deplin in ei.
Fi mai "la subiect" adica specifica "domeniul" deoarece in functie de "zona de interes" definitile sunt altele sau chiar se exclud. Mai la subiect, in functie de religie cerintele sunt deosebite. La modul general credinta "adevarata" este aceia care te apropie cel mai mult de scopul propus, iar credinciosul cel mai "adevarat" este acela care urmeaza calea cea mai apropiata de cel ce a infiintat acel curent (religie).
Depinde de persoana.in cazul in care persoana "credincioasa" este extremista si sustine doar existenta lui Dumnezeu, fara sa se bazeze deloc pe stiinta sau medicina sau logica, fara sa accepte ca exista oameni cu pareri diferite de a lui, este un defect. Daca este credincios dar in acelasi timp, deschis la minte, si accepta alte opinii fara a judeca e o calitate.
Nu-s credincios dar apreciez omul care crede formându-şi concepţii proprii, credinţa care vine absolut din interior.Consider că e un lucru pozitiv pentru respectivu liber-cugetător.
@danut, domeniul religios. In acest domeniu sunt folosite cu preponderenta.
Calea care este cea mai apropiata de valorile religioase urmate, este o calitate? Indiferent de realitate sau argumente...nu sunt limite?
Depinde la ce te referi? Dpdv biblic, avem drepturi egale de a beneficia de harul Lui Dumnezeu, tine mai mult de; cât de responsabili suntem de viaţa pe care am primit-o în dar de la Creator.
Important e să facem voia Lui Dumnezeu. Noi oamenii, nu avem un aparat de măsurat intensitatea credinței, sau a ne da cu părerea dacă e adevărată sau nu, ci trebuie să respectam cât ţine de noi Cuvântul Lui Dumnezeu.
'' Un învățător al Legii s-a sculat să ispitească pe Isus și I-a zis: „Învăţătorule, ce să fac ca să moștenesc viata veșnică?" Isus i-a zis: „Ce este scris în Lege? Cum citești în ea?" El a răspuns: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți."„Bine ai răspuns", i-a zis Isus, „fă așa, și vei avea viață veșnica." Luca 10:25-28.
Credinţa adevărată, e cea prezentată de Isus în versetele arătate.
"Alphawolf explică:@danut, domeniul religios."
Cat de vag, pune "punctul pe i", delimiteaza RELIGIA la care te referi.
Well, well..., ma sim nevoita sa aduc la cunostinta, pe langa tot ceea ce ati spus voi, ca credinta este in mod frecvent pusa in contrast cu cunoasterea.
Astfel ca, 'adevaratul credincios' - crede in Dumnezeu - fara vreo dovada sau vreun motiv - obiectiv, pe care ar putea sa-l aiba cand se increde in niste fapte cotidiene, de exemplu. In fond, ''credinta'' asta inseamna - ''convingere ferma fara genul obisnuit de dovezi''.
Cred ca, se considera o calitate, pentru ca aceasta din urma aduce credinciosului - recompense emotionale; cum ar fi - constiinta multumirii, securitatii si a bucuriei. Iar ca defect - se spune ca poate fi - atunci cand aceasta/credinta lipseste.
Credincios adevarat in sensul mult mai larg inseamna ca un individ se conformeaza regulilor unei religii, si este in general un lucru bun, avand in vedere ca religia oficiala sau nationala a unei tari/culturi reprezinta una din valorile oficiale, descriptive ale culturii respective. Deci, cel putin in plan moral, faptul ca esti un credincios adevarat face din tine o persoana pozitiva, de incredere, cu puternice valori morale.
Credinta adevarata in Isus Hristos te duce la mantuire, poti spune despre asa ceva ca e un defect?
Poi unu care sta se roaga crede ca exista o chestie si se chinuie sa demonstreze si sa manipuleze pe cei din jur sa creada si ei...Cei care pun totul pe seama lui d-zeu.cai care arunca cu banii prin biserici si care stau acolo in fiecare duminica si la toate sarbatorile...
"biserica e un loc unde stai, platesti si nu crezi"-cheloo parca
Ma asteptam la niste raspunsuri mai profunde. Eu sunt constient ca, credinta are partea ei benefica(poate fi si calitate), dar poate fi si defect. Credinciosul adevarat nu poate fi alceva decat un fel de habotnic, care nu poate vedea, sau neaga din orgoliu sau din egoism un argument sau o dovada care ii pericliteaza credinta. Asfel, un numar majoritar de habotnici religiosi conditioneaza intr-o oarecare masura directia si evolutia omenirii(ii poate da o directie gresita, sau poate intarzia evolutia).
Credinta neclintita este o calitate cand se poate sustine cu ceva concret, dar daca nu are nicio baza, daca nu exista limite, nu poate fi alceva decat defect. Credinciosul adevarat sustine tot ce scrie in Biblie(doar banuiesc, eu nu stiu ce inseamna credincios adevarat), iar pentru a sustine totul din Biblie trebuie sa nege argumente sau dovezi stiintifice.
@danut, eu nu am chef de contrari, nici de jocuri de cuvinte. Nu ocoli ca eu nu-ti fac jocul. Valorile tale religioase sustin adevarul si corectidudinea nicidecum ceva la polul opus, asa ca daca vrei sa raspunzi, raspunde la ce te-am intrebat.
Religia e ca un penis:
1. E bine să o ai.
2. E în regulă să fii mândru de ea.
3. Dar te rog nu o mai afişa în public şi n-o mai bălăcări!
4. Şi te rog nu încerca să o îndeşi pe gâtul copiilor mei!
Tot pe acest sistem, că religia e ca un penis, se poate explica şi întrebarea ta. Religia mea e mai "religie" decât a ta! La fel cum penisul meu e mai tare şi mai mare decât al tău.
Noroc.
"Alphawolf explică: @danut, eu nu am chef de contrari, nici de jocuri de cuvinte. Nu ocoli ca eu nu-ti fac jocul. Valorile tale religioase sustin adevarul si corectidudinea nicidecum ceva la polul opus, asa ca daca vrei sa raspunzi, raspunde la ce te-am intrebat."
Nu, tu nu-mi faci jocul dar vrei sa ti-l fac eu pe al tau. Ti-am cerut sa fi explicit pentru ca tu sa nu-mi poti manipula raspunsul dar... TU nu doresti acest lucru, nu merge asa tinere chiar daca faci trimiteri catre corectitudine si adevar. In primul rand fi corect cu tine si lasa manipularea in seama altora. Uite un exemplu, ce poti tu intelege prin credinta adevarata sau credinios adevarat in taoism, care sunt efectele CALITATIVE in acesta credinta? Probabil invatarea pe de rost a scrierilor lui Tao sau ce da sens unei calitati in aceasta religie? Vezi de ce sunt necesare DETALILE pe care le cer eu?
@danut, de ce ar trebui credinta unei persoane sa fie conditionata de ceva obiectiv, de ce ar trebui sa fie asemanatoare crestinismului, iudaismului sau budismului pentru a se incadra in "credinta adevarata"? De ce credinta sustinuta de o anumita religie este sau poate fi calitativa, iar credinta sustinuta de o alta religie nu?
Eu am intrebat "Calea care este cea mai apropiata de valorile religioase urmate, este o calitate?", iar tu imi dai de inteles ca depinde de valorile sustinute de religia pe care o urmeaza. Adica, in crestinism, avand valori obiective, credinta adevarata este/poate fi o calitate, dar in taoism nu, ca taoismul nu arata ca o religie? Dar si ei pot fi credinciosi adevarati, nu? Credinta este credinta, indiferent de ce indica valorile ei.
A fi credincios, este o calitate numai cand divinitatea in care crezi si religia asociata acesteia, sunt perfecte.
Bine, notiunea de perfectiune, este relativa.Pentru mine, divinitatea perfecta inseamnaaaaa...Pai, pentru inceput, nu se aseamana cu zeul avraamic.
"Alphawolf explică: @danut, de ce ar trebui credinta unei persoane sa fie conditionata de ceva obiectiv... tu imi dai de inteles ca depinde de valorile sustinute de religia pe care o urmeaza. Adica, in crestinism, avand valori obiective, credinta adevarata este/poate fi o calitate, dar in taoism nu, ca taoismul nu arata ca o religie? Dar si ei pot fi credinciosi adevarati, nu? Credinta este credinta, indiferent de ce indica valorile ei. "
Ti-am mai spus ca incerci sa manipulezi informatia. Credinta poate fi credinta si cel ce o aplica sa fie un bun credincios dar CREDINTA ADEVARATA este cu totul altceva, nu tine de calitatea umana ci de cea A CELUI CARE A DECLANSAT credinta. Nu poti compara o fiinta umana cu una superioara (Dumnezeu), vezi cele doua exemplificari Tao si Dumnezeu. Chiar daca nu crezi in Dumnezeu probabil poti face deosebire intre cele doua fiinte.
Nu exista termen de COMPARATIE intre Dumnezeul crestin si toate celelalte religii. Daca nu poti intelege acest lucru, poti sa acorzi cate stupide doresti caci...nu poti depasi un anumit nivel al intelegerii iar discutia devine fara sens.
Woodenpints:
Salon, korven klaanin,
Kourat kontioisen
Salon, korven klaanin
Vuorten voima ranteissain
Salon Korpiklaani
Salon Korpiklaani
Amen.
AndrikNebunik întreabă: