Niciodata n-o sa fie ok daca cei vinovati o sa moara. Oamenii nevinovati nu exista. Toti avem o vina,un pacat,cat de mic o fi el,dar nu suntem niciunul nevinovati. Poate in fata legii suntem nevinovati,dar toti avem pacate,oricat de mici ar fi ele, deci, nu suntem chiar asa de ''victime''. Aia de la stiri zic asa deoarece cei care au au murit nu mai pot fi invinuiti acum dupa moarte. Nu crezi ca au platit destul? Iar prin moartea lor au scapat oarecum de vina. :p
Sa cumperi dintr-o parte mai ieftin si sa vinzi mai scump, ii zice "comert" si daca nu exista chestia asta, probabil ca mancai din copaci si te imbracai cu frunze.
Daca intra unul cu masina, in tine, pe trecerea de pietoni si crapi, ai vreo vina?
Ce logica poti sa ai...
@Hagiu eu SUNT o femeie inteligenta, ca ma confirmi tu sau nu, realmente nu ma intereseaza.
Si desigur, stim cu totii vorba romaneasca, conform careia numai o anumita categorie intelectuala moare de grija altuia...
Iarasi a scos Nyx ceva atat de inteligent, bine inteligent privindu-l dintr-o perspectiva feminina. Desi suna cam ciudat alaturarea termenului de inteligenta, feminismului.
In primul exemplu dat de tine e vorba de un om descurcaret, care intr-adevar respecta legile. In al doilea exemplu, aceia oameni care au murit sunt nevinovati pentru ca nu aveau nici o treaba cu acea intamplare. Asa cum o masina poate sa intre pe trotuar si sa loveasca un pieton. Pietonul este om nevinovat.
Numai bine!
Da, cei vinovati trebuie sa moara, insa, nu stiu dc tu nu ai murit inca!?!
Pai e simplu in cazul in care cumperi ceva si vinzi foarte scump. si respecti toate legile inclusiv impozitul catre stat, esti nevinovat de orice acuzare economica care ti se poate aduce. Nu stiu daca legea nu cumva iti impune adaosul comercial, dar cu siguranta trebuie sa il afisezi (legea)
In general nevinovatia se defineste in functie de acuzatii. Daca au murit oameni nevinovati intr-un accident se refera la faptul ca din punctul de vedere al accidentului ei nu faceau nimic illegal. Poate toti erau hoti, si gasiti vinovati de hotie.ei tot nevinovati au murit, pentru ca nu ei au cauzat accidentul.Se refera strict la acuzele care se aduc.
Nu a zis nimeni ca aia vinovati trebuie sa moara, dar daca nu mor vor plati legal pentru faptele lor. Deasemenea daca vinovatii mor se poate deduce ca au platit cu viata pentru culpa lor. Poate un pret prea mare dar de ce sa il plateasca cineva care nu a gresit.un nevinovat?
NEVINOVÁT, -Ă, nevinovați, -te, adj. (Adesea substantivat) 1. Care nu este vinovat, care nu are nici o vină; fără vină. 2. Care nu e atins de rău, care ignoră răul, care este incapabil de a comite un rău; curat la suflet; inocent, candid; p. ext. lipsit de experiență, de artificialitate și de prefăcătorie; naiv. ♦ Care denotă, exprimă inocență, candoare, naivitate. ♦ Care nu ascunde nimic rău; inofensiv. – Ne- + vinovat.
Cat despre a doua intrebare, aceea cu vandutul. este normal sa vinzi in alta parte mai scump, acela fiind comisionul este perfect legal.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Fundita?