Cum am mai spus pe aici, sunt extrem de pervers.
Eu cred că fiecare care are cât de puțină libertate în gândire vede moralitatea diferit. În rest, dacă vrei să fii obiectiv, te raportezi la toată societate și încerci să deduci ce poate sau nu poate fi nociv acesteia și de ce. Moralitatea există în marea ei parte pentru a susține societatea ca să funcționeze la parametrii normali și să existe ordine. Ordinea pare bună și pentru plebe, dar și pentru conducători.
Libertatea in gandire iti da dreptul sa nu mai respecti normele societatii?
Ce inseamna extrem de pervers?
Una e să le respecți, alta e să le iei în considerare sau să le aplici față de cei care au aceeași opinie cu tine. Mai e o vorbă: Ajută să te caci, dar asta nu înseamnă că trebuie să o faci în mijlocul drumului (eu am inventat-o). Tocmai ce am afirmat că fie că ți se potrivesc sau nu, asta nu înseamnă că nu pot fi benefice.
Daca nu le iei in considerare, inseamna ca le consideri optionale si nu obligatorii. Daca toti ar gandi ca tine lumea ar fi un haos, n-ar mai exista legi.
Nu am spus așa ceva și nu am negat ce spui tu aici. Nu prea ne înțelegem. Cea care nu trebuie să fie constrânsă e gândirea. Nimic nu e obligatoriu în interiorul minții tale. Dacă e înseamnă că ești limitat și îndoctrinat. Deloc liber.
Nu urla asa tare, noi suntem fiinte rationale, desigur ca stim ce e bine sau rau,fiecare specie de primate are reguli de grup, daca te ucid pe tine, stiu ca nu e bine, nu trebuie sa stiu asta dint o carte, daca mor de foame nu am de ales
Definesc imoralitatea cu sensul de comportament lipsit de moralitate. Ca să răspundem la întrebarea ce e imoralitatea, dar trebuie să răspundem la întrebarea: Ce e moralitatea. Moralitatea este o tipologie comportamentală care are la bază de conceptul de empatie și dictatează normele sociale. Pe scurt moralitatea e ceea ce ne permite să trăim într-o societate, nu în anarhie. Normele morale pot fi de două tipuri: oficiale, de genul crimă, viol, furt toate aceste acțiuni reprezintă abateri de la normele morale și sunt pedepsite legislativ, și mai sunt norme morale comune de genul să nu minți, să nu înșeli care nu sunt pedepsite legal.
Ca atare o persoană imorală nu e neapărat o persoană lipsită de simț moral, ci doar o persoană care încalcă standardele moral.
O persoană fără moralitate se numește persoană a amorală. Persoanele amorale nu au simț moral, deci într-un cuvânt le lipsește empatia, totuși înțeleg conceptul de ordine și legi în mod rațional, deci pot judeca o acțiune drept "corectă" sau "greșită", doar că nu prin prisma factorului emoție ca noi restul. Pe scurt a fi amoral nu înseamnă că a fi și imoral.
Cărți nu am citit, am înțeles multe pe tema asta când am vizionat serialul Dexter.
Și da și eu probabil toată lumea am avut la un moment dat gânduri imorale.
Am avut atatea discutii despre morala in ultima luna incat sunt maxim de sictirit.
O sa iti dau totusi un raspuns foarte scurt.
Cel care dispretuieste morala, devine imediat un sustinator al ei...cand e "ars" de cineva mai puternic si cu mai putine percepte morale.
Si atunci, tipa.
Les Fleurs du Mal, cartile marchizului de Sade...
Orice nu se incadreaza in normele morale ale societatii e definit ca fiind imoral, pervers, neetic. Orice depaseste barierele stabilite de niste mediocri care au impresia ca binele e alb si raul e negru si nu exista nuante de gri.Singura bariera reala intre moralitate si imoralitate e frica de a pierde controlul. Unicul lor al moralitatii e mentinetea controlului asupra societatii si prevenirea -relativa- a haosului.
Inseamna o infinitate de posibitati, pentru mine. Ceva fascinant.
Sigur.Gandurile morale sunt plictisitoare.
Ce gasesti tu fascinant in imoralitate si perversiune?
Totul.
Moralitatea te constrange, iti limiteaza gandirea.Scopul per ansamblu urmareste binele general al societatii; dar te obliga sa traiesti conditionat de niste legi scrise de altii.Pentru unii modul asta de viata este perfect, nu le creeaza niciun fel de dificultati si-i scuteste de efortul de a gandi pentru sine si de a-si seta propriul set de valori.Eu nu ma pot conforma unei mentalitati de acest gen. Nu consider ca binele si raul sunt concepte absolute, predefinite si ca orice actiune se incadreaza in una din aceste 2 categorii.
Imoralitatea e fascinanta prin prisma libertatii si infinitatii de posibilitati pe care le promite.Iar perversiunea la fel.Nu vad nimic repugnant in perversiune, poate fi si o arta, o modalitate de explorare.Sexul fiind cel mai banal exemplu.
Perversiunea poate fi o arta? Si imoralitatea inseamna libertate? Esti bolnav.
Aia e adevarata natura umana in rest purtam masti
DedeMnY întreabă: