Conform clasei sociale din Romania, daca ai un salariu minim pe aconomie de pana in 1000 de ron esti sarac, daca ai un venit dublu pana in 2500 de ron ai un trai mediu, daca ai peste 50000 de ron traiesti bine dar nu-i bogatie
Vezi ca 50000 RON inseamna mai bine de 10.000 de euro...
Da stiu, si nu e mult stiu, ce sa spun man sincer eu mas considera bogat cand as avea atatia banii cat sa duc o viata decenta si sa nu am grija zilei de maine
Un om sarac inseamna cel care traieste de pe o zi pe alta si care nu isi permite nimic in afara strictului necesar.
clasa media deja sunt cei care isi permit o vacanta mai serioas, isi permit weekend uri la munte, isi permit o masa in oras macar o data pe saptamana samd.
bogatii sunt cei care deja nu tin contul banilor
Din punctul meu de vedere a fi in clasa medie inseamna mai mult decat sa-ti permiti excursii la munte si mese la restaurant. De fapt poti sa nici nu-ti permiti in fiecare weekend o masa la restaurant atata vreme cat ai propriul acoperis deasupra capului, nu al parintilor, nu al soacrei, nu inchiriat. Din ce cred eu, forta proprietatii private te ridica de la stadiul de sarac si te trimite in clasa medie.
Un om bogat este un om care are active in valoare de cel putin 500.000 EUR/USD/CHF.
Eu cred că fiecare privește aceste categorii în mod diferit, nu poți face o împărțire exactă. De exemplu eu dacă văd că unul are 3 mașini bune(poate să nu aibă el cât ai zis tu acolo) și își permite excursii mereu și alte mofturi îl consider bogat. Un om din clasa medie îl consider pe ăla care e în stare să ducă un trai decent. Ăla sărac e cel care nici un trai decent nu poate duce.
lplostonyou întreabă:
wdexwjmwd întreabă: