Real pentru mine este tot ce-mi pot imagina, realitatea pe care o experiementez, fizic, practic prin acest corp este imaginata de mine; ce m-ar putea face sa spun despre ceva ca este ireal ar fi mintea mea ce este conceputa sa functioneze optim in aceasta matrice pe pamant, in momentul in care imi imaginez ceva ce depaseste matricea, mintea automat percepe ca fiind ireal, initial. apoi constiinta mea intra in scena iar mintea ramane doar un instrument de perceptie
Vroiam sa subliniez faptul ca lumea poate parea o iluzie (ireala) pentru mintea umana. Pentru animale iti garantez ca lumea este cat se poate de reala.
Viata mea este foarte reala, durerea, fericirea, iubirea, muzica...sunt cat se poate de reale. Cel putin asa interpreteaza mintea mea si m-am uitat si eu de vreo 4-5 ori la trilogia Matrix.
Daca prin,, ceva'' te referi la un Designer nu, nu cred. Realitatea cred ca este o interpretare a simturilor, nefiind raportata la timp...sau cel putin asa inteleg eu.
Exemplu:,, un om de 40 de ani care sufera de amnezie, nemaiamintindu-si ultimii 30 de ani va percepe realitatea ca fiind reala? '' - poate ca nu, dar va fi real ceea ce simte.
Si nu v-ati gandit vreodata ca ceea ce numiti voi real este departe de adevarata realitate existenta si astfel realul se transforma in ireal? Nici schizofrenicul nu stie ca are halucinatii. Crede ca e real totul. Nu suport oamenii care nu vor sa accepte ca poate exista alta realitate (sau mai multe) departe de ce percepem noi doar pentru ca ei nu o simt, traiesc. Sa zicem ca X este o persoana cu o situatie financiara, stabila, duce o viata fara lipsuri. Asta e realitatea lui X. In acelasi timp, in Africa exista un anume Y care nu are nici macar apa poltabila. Asta e realitatea lui Y. Doar pentru ca X nu se afla in aceeasi situatie si realitatea lui este alta, asta nu schimba realitatea in care se afla Y. Deci care din situatii este cea reala? Putem spune ca doar una din aceste realitati este acceptabila universal?
Alt exemplu: moda. Moda este doar o realitate impusa. Sa zicem ca in trend sunt UGG-urile. Este o realitate limitata, departe de realitatea universala. Un om prins in "cercul stramt" al realitatii limitate nu poate realiza ca exista o realitate universala. Deci pentru el realitatea universala nu exista, doar realitatea din cercul stramt pentru ca el nu poate vedea dincolo de cerc. Dar asta nu inseamna ca ceva dincolo de cerc nu exista.
Despre ce e real s-au scris tomuri intregi si nu s-a ajuns la nicio concluzie unanim acceptata.
Dar daca nici noi nu suntem reali? Atunci cum ne mai putem da seama ce e real?
O numim realitate pentru ca nu putem evada intr-o alta iluzie, nu? Daca mi-as putea schimba aceasta realitate, sa fiu precum un "intrus" care sa-si schimbe pozitia dintr-o dimensiune-ntr-alta dimensiune, atunci pot spune ca sunt perfect in adevaratul sens. Poate cine stie, daca aici nu putem, poate reusim sa fim "perfecti" in alte dimensiuni, nu?
Eh. si perfectiunea poate fi vazuta din mai multe "colturi" pentru ca fiecare dintre noi o percepem in moduri diferite. Poate chiar este peste ratiunea noastra de a o intelege.
In cazul meu, eu dac-as fi perfect ar trebui sa detin: frumusetea, toate cunostintele cu privire la tot Universul, sa am puterea de a zbura, de a citi gandurile, sa rezist la bombe atomice, nemurirea...
Asa e in legatura cu perfectiunea ...totul e relativ, dar chiar si ea? Ea ar trebui sa fie general valabila, absoluta pentru toate fiintele.
--Nu sunt sigura daca perfectiune inseamna si frumusete. De ce ar insemna? Frumusete fizica? Eu cred ca suntem mai mult de atat, mai mult decat fizic.
Perfectiunea inseamna abilitati, frumusetea nu e o abilitate, nu e ceva ce faci, ce obtii ci ceea ce ai deja sau nu.
Asa vad eu.
Dorinta mea cea mai mare e de a citi gandurile. Asa as stii cum sa ma port sa nu dau gres...ar fi ideal.
Si apoi sa zbor
Ai uitat de teleportare.
Suntem mai mult decat fizic insa asta nu anuleaza frumusetea fizica; fizicul este reflecta spiritul; perfectiunea cuprinde si frumusetea fizica, de la un punct e cea ce ai deja insa poti modela incat sa devina cea ce faci ( iti iubesti corpul exact asa cum e acum? poti lucra cu el incat sa devina o expresie a manifestarii tele ca spirit aici | incat sa simti ca plutesti, radiezi de fericire si mersul tau devine un dans)
eu iti permit sa-mi citesti gandurie! sti cum sa te porti si n-ai cum sa dai gres, totul tine de tine si de gandurile tele, incredere!
amu, sa zburaaaam vjuu :*
Tot asa, tot ce poti sa-ti imaginezi; de ex luam un tigru in mare parte realitatea lu se desfasoara asa: vaneaza, se inmulteste, se joaca, are un "loc de joaca", anumite abilitati...; el nu cuprinde tehnologia oamenilor, sentimentele si rationalitatea; omul are locul lui de joaca, dincolo de asta exista alt loc de joaca pe care omul nu-l cuprinde inca si eu nu pot sa-l definesc insa o fiinta ce se joaca in acel loc poate; acum eu stiu ca realul tigrului este real si ca dincolo de el este realul meu ce il cuprinde, pot sa-mi imaginez un real dincolo de al meu pe care alta fiinta il cuprinde; asa cum eu nu spun despre realul tigrului ca-i iluzie(ireal)... asa si fiinta n-o sa spuna de realul meu ca-i iluzie chiar daca el il cuprinde si cunoaste un real mai extins si asa putem sa ne ducem pana la infinit ca exprimare mircocosmica si macrocosmica;
am putea defini realul ca fiind tot cea ce este in tot cea ce exista sub orice forma fizic - non-fizic, ori alta; chiar daca eu nu pot sa-mi imaginez, sa vad asta nu inseamna ca nu-i real + ce-mi imaginez eu poate nu exista in realitatea mea insa undeva in univers sub o anumita forma exista! n-ai cum sa-ti imaginezi nonexistenta!
Nici oxigenul nu il vedem dar exista.Pot sa zic despre real doar atat ceva real=ceva care exista.
Real? nice question... Pai eu cred: real este mai mult decat ceea ce poti, simti avea, mirosii, gusta, mai mult decat palpabil, pentru ca daca crezi in ceva, chiar daca e ireal... atunci in mintea ta devine real deci, cuvantul real e un cuvant cu destul de mare "dichis", nu prea cred ca eu sau tu sau oricine poate spune ce e real sau nu, e real absolut orice, daca crezi in el
Real (adjectiv). Realul defineste lucrurile palpabile care au dovezi ale existentei sale, lucruri adevarate real este ceea ce simti vezi atingi auzi spui
Realul.Fara el nu exista viata daca ti-ai imagina o lume a ta, stiu ar fi mai bine dar pentru unii nu este asa de exemplu eu prefer realul pentru ca aici am prieteni cu care glumi cu care ma pot intelege, am o familie, si in primul rand eu asta cred despre "real" nu cred ca poate fi denfinit eu cred ca este un cuvand care merita Pronuntat si TRAIT deci bafta sper ca te-am ajutat.
Eu zic ca atat timp cat ceva e cunoscut exista se simte e palpabil se poate vedea e real