Sensul de baza al cuvântului "prost" este "om de rand, om simplu"(dacă ții minte ce zicea Lăpușneanu despre țărani: proști, da' mulți). Având în vedere faptul ca oamenii simpli, pe vremea aceea(și o parte chiar și acum), nu erau oameni cu multa carte, s-a modificat sensul cuvântului din "om simplu" în "om care știe puține". In ziua de azi se confunda cu incompetent, inapt și altele de genul.
Bună.
Un om lipsit de inteligență, fără judecată sau a da pe-afară de deșteptăciune!
Pa, pa.
Eu cred ca fiind un cuvânt depreciativ, majoritatea îl folosesc pentru a desemna ce nu le convine la alta persoana
Prostia este un handicap,. Prostia este o disfunctie. Ceea ce stim noi despre prostie este cu totul altceva,a fi naiv,a avea un nivel de cultura generala scazut, a inghiti orice mizerie care ti se spune.A nu avea capacitatea de a asimila, de a simti curiozitate pentru ce te inconjoara, de a nu reactiona la stimuli, este un handicap pe care noi il numim impropriu prostie.
Prost e ala care nu s-a intrebat niciodata daca o fi prost si care in anumite situatii nu-si pune intrebari despre el insusi
PS: multi n-or sa inteleaga ce am vrut sa spun si prin commenturile lor or sa-ti dea cateva definitii despre ce ai intrebat tu mai sus )
Cineva, nu mai tin minte cine... spunea ca "un prost poate pune mai multe intrebari decat poate da raspunsuri un intelept"
Asta inseamna a fi prost http://www.tpu.ro/gastronomie/hjhvj56f8-t78viutyuighui9o/
Pentru mine, o persoana proasta are urmatoarele,, calitati":
-nu stie sa scrie
-nu stie sa vorbeasca manierat
-se crede cel mai smecher
-ia in ras pe toata lumea si nu are nici un fel de limita
''Sa fii prost", inseamna a nu gandi logic, a face lucruri pe care un om normal nu le-ar face.
Edaeda12 daca gandesti mai lent nu inseamna ca esti prost.procesezi mai greu.atat
Prost inseamna un om simplu sau care are putina inteligenta.In ziua de azi se confunda cu incompetent, inapt și altele de genul.
Sa nu ai capacitatea de a gandi...sau a gandi intr-un mod mai lent decat ceilalti