| Sensitive a întrebat:

Ce insemna sa percepi dincolo de cuvinte?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite cum e, actul comunicării deține 3 componente mari și late: componenta verbală (adică cuvintele care-ți ies pe gură), componenta paraverbală (modul cum articulezi cuvintele, inflexiunile vocii) și non-verbală (mimica, gesticulația). Dintre acestea, componenta verbală are cel mai mic impact asupra interlocutorului și cea mai mică importanță în modul cum e transmis și perceput mesajul într-o conversație: doar 7%, estimativ. Paraverbalul are o pondere de aproximativ 38% și restul rămas, de până la 100%, e acoperit de elementul non-verbal, 55%. Deci e clar că omul oricum, in mare parte, într-o parte majoritară, covârșitoare chiar, percepe dincolo de cuvinte, cântărind mult mai mult cum spui, nu ce spui. Dacă stăpânești ca un maestru cele 2 elemente, paraverbalul și non-verbalul, oamenii vor fi copleșiți în așa măsură încât nici nu va mai conta prea tare cuvintele rostite, o să-ți mănânce din palmă. Gândește-te cum e să auzi de la iubitul tău un prim "te iubesc" plat, uniform, fără emoție, aruncat la plesneală, în timp ce roade la semințe, cum ai reacționa? Nu prea l-ai lua în serios, nu-i așa?

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor rolling on the floor
Ce filozof are Tenita prin curte...
Daca o bagai si pe aia cu "sensul propozitiei", gen : la misto / logic / speculativ / reactiv / insinuant / indubitabil / etc (si cat receptioneaza de bine interlocutorul sensul ei corect) te aplaudam si eu...

Așa mă găsești până să-mi beau cafeaua...rolling on the floor

Etse cuidat ca ptuem sa scirem vazra orcie, si pnaa la umra tot inetlegem ce vera un neubn sa zcia, dar haabr nu aevm ce vera el de fpat sa suegreze...

| Sensitive explică (pentru anonim_4396):

laughing

Umblă vorba că și nebunia asta se învață.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sensitive):

Deh, eu stiu ca i-ai dat funda lu' genomu'. ca e simpatic pana isi bea cafeaua, asa ca te iert! laughing

28 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Inseamna ca-ti dai seama ca.la oameni, cele mai interesante lucruri ramin cele pe care nu le spun.

| Shammal a răspuns:

Sa percepi cea ce exprima prin toata fiinta ei nu doar textual, cuvintele pe care le rosteste

| PinkTerror a răspuns:

Sa inveti sa vezi ceea ce ti se ascunde.

Un "Sunt bine" poate ascunde uneori atata durere si tristete...

a percepe dincolo de cuvinte inseamna sa treci peste ceea ce este evident. Sa iei in calcul nu doar ce ti se spune... ci si limbajul trupului, istoria persoanei in cauza, ticuri nervoase si alte lucruri care pot sa iti ofere o imagine a ceea ce se intampla cu adevarat.

| Sensitive explică (pentru PinkTerror):

Da,da,acum inteleg:-) de exemplu vezi un om, il intrebi"ce ai patit, de ce esti suparat?" iar el iti spune ca nu are nimic, desi e evident ca nu este adevarat. Cred ca am si eu aceasta calitate:-)

| Kyrie a răspuns (pentru Sensitive):

Fii serioasa, este prea CLAR! cand cineva minte happy, in special cand vezi pe cineva posomorat sau deprimat sau melancolic si il bagi in seama pentru a-l intreba si el o sa-ti raspunda tocmai opusul (mnoh si "ea" daca e cazul)

Eu unul ignor pe cei care ma intreaba, nu au treaba cu mine, e treaba mea daca sunt deprimat sau nu laughing

| PinkTerror a răspuns (pentru Sensitive):

Asta este primul pas... iti recomand serialul Lie to Me. vei vedea acolo niste lucruri interesante.

Si spre deosebire de multe seriale acesta este unu care isi are toata teoria in realitate si poate fi si aplicata (cu multa greutate)

Have Fun

| Sensitive explică (pentru PinkTerror):

Multumesc,o seara placuta.

| PinkTerror a răspuns (pentru Sensitive):

Si tie la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa simti, sa pricepi dupa anumite expresii faciale, duma modul in care se manifesta persoana cu care conversezi

| Kyrie a răspuns:

Eu stiu doar ce inseamna sa percepi dincolo de lume

| Sensitive explică (pentru Kyrie):

Interesant. Si ce percepi dincolo de lume?

| Kyrie a răspuns (pentru Sensitive):

Viitorul, Constelatia, divinitatea (nu confunda cu zei), Viziuni astrale

Tot ce tine de metafizica realitatii, lucru care doar cativa oameni simt precum eu care fac parte din acei oameni happy

Nu o sa intru in detalii, asta e doar 20% din ceea ce inseamna percepere dincolo de lumehee hee, mai sunt multe de spus da ma opresc aici, restul afla singur big grin noapte buna!

Ma atrage aceasta "lume"de care imi vorbesti.

| PinkTerror a răspuns (pentru Kyrie):

...

Tu faci parte din misa cumva?
Ca ei sunt acei putini oameni care sunt "integrati in absolut"

oricine pretinde ca poate intelege universul si tainele care sunt cuprinse in el este ori este foarte increzut ori incearca sa se dea mare.

In plus tu combini doua notiuni diametral opuse: divinitatea si viitorul cu universul.

Religia spune clar ca ea detine toate raspunsurile si ca nu are rost sa cercetezi. in plus incercarea de a vedea in viitor, de a avea viziuni sunt considerate lucruri diavolesti.

ciudat cum eu care sunt ateu stiu mai multe pe subiectul asta decat se pare sa cunosti tu nu?

| Kyrie a răspuns (pentru PinkTerror):

Ce spunea topicul ai cazut si in plasa mai ales ca am dat mura in gura, am si spus clar ca divinitatea nu are legatura cu zeiwinking

Nu o sa-ti explic si nu cunosti tu mai mult ca mine stai linistit, doar ca o spun pe romaneste ca sa inteleaga omul si nu vreau sa explic deoarece e treaba mea ce cunosc, doar dezvalui un pic atata tot, salut

| Kyrie a răspuns (pentru PinkTerror):

Misto

lucru diavolesc sa incerci in a vedea in viitor sau viziuni

atunci de ce lucrurile animalesti sunt legate de religie? laughing,de ce oamenii patetici care cred in zei (vai de ei majoritatea) fac numai acele "pacate" scrise acolo,de ce sunt religii diferite? de ce toti oamenii stiu doar sa traiasca ca sa faca sex si sa fie violenti? atunci asta ce e? e marfa, e super, e tare! e frumos, e rai nu? NU?

Vrei sa spui ca in calitate de a intelege universul e lucru diavolesc? alo trezeste-te tongue, ai citit prea multe prostii pe net sau unde ai citit tu happy, ia priveste realitatea asta de rahat cu toti oamenii prosti

| PinkTerror a răspuns (pentru Kyrie):

Nu nu... nu am cazut. tu ai facut foarte bine sa te distantezi de zei. Dar stim amandoi ca nu te-ai distantat de Dumnezeu... pentru ca altfel nu ai fi zis zei.
Si in ceea ce priveste cunostintele tale, iti doresc sa ajungi departe cu ele si sa luminezi multi oameni. Dar nu uita ca si tu esti unu din acei oameni. considerandu-te pe o treapta superioara oamenilor iti vei atrage nu numai antipatii dar te vei limita singur/a, sa te inchizi in tine si s-ar putea ca lumea aceea pe care o vezi sa iti devina singurul loc in care sa te simti acasa. sper sa nu se intample acest lucru.

| Kyrie a răspuns:

Cuvintele nu pot explica anumite sentimente (care trec de cele psihologice) ce nu au fost introduse ca baza publica happy

Un psiholog nu te poate ajuta deoarece el face ca la carte iar in carte nu sunt incluse toate sentimentele umanewinking, si in + chiar daca ai avea una din sentimentele scrise in carte de unde invata psihologii ar putea sa aive un rezultat complet diferit, nu tot ce scrie in carte e si la om xD.

Probabil ai niste sentimente ciudate? sau doar ai vrut de curiozitate sa aflii ce inseamna happy

Am auzit la cineva aceste vorbe, ca cica percepe dincolo de cuvinte!

| Kyrie a răspuns:

Singura*

| Darcos a răspuns:

Sa intelegi ce vrea sa spuna cealalta persoana-Sa ii intelegi sentimentele.Ca un psiholog!

| ellabellaruksy a răspuns:

A percepe dupa cuvinte... adica trebuie sa intelegi ce vrea sa spuna persoana respectiva numai privindul in ochi sau expresia fetei si sa vezi daca e trist, fericit sau melancolic.

Întrebări similare