La modul general, credinta consta acceptarea unei teorii fara a cere dovezi sau, uneori, in ciuda dovezilor contrare.
In modul particular al unei religii, credinta cred ca ar consta in punerea in practica a preceptelor religiei respective.
Uite definita exacta
În sens raţional 'a crede' înseamnă a face o estimare de probabilitate sau plauzibilitate a realizării sau nerealizării unui eveniment determinat
( fara dovezi )
" a crede " diferit de " a stii cu siguranta "
Danut credinta crestina este o traire dupa legea morala si invataturile ce se gasesc in cuvantul lui Dumnezeu.este o comuniune a ta personala cu trinitatea. corpul tau este templul duhului sfant, si tu in chip nevazut trebuie sa implinesti prin fapte chipul mantuitorului in propriul trup.caracterul.caci chipul il ai exact la fel asa cum ai fost creat.ai mostenit moartea din cauza pacatului lui eva si adam. dar ai fost rascumparat din robia mortii de catre Iisus Hristos. crezand in el ca mantuitor al tau personal vei deveni fiu al luminii si vei mosteni viata vesnica.
Credinta este o manifestare a revelatiei sufletesti. O credinta ferma face sa apara si sa se manifeste o convingere puternica. Fiecare om se roaga la ceva. Fiecare isi are intr-un model idealul sau. Credinta este insasi speranta ca-l va atinge.
Inteleg prin credinta, dovada fata de D-zeu ca mergem la biserica, ne rugam etc.
Devotament fata de Dumnezeu si cele sfinte. Credinta si religie ...sunt foarte diferite.
Cred ca cuvintul in sine lamureste oarecum. Apatenenta la un crez pasiv voit de sine insusi neacceptand contrariul, daca e vorba de religie.
A crede adevarul, dar, cateodata, mai si trebuie verificat prin practica si teorie.
Daca ai o Biblie, citeste Evrei capitolul 11 si cred ca vei primi un raspuns despre ce intelegi prin...credinta!
"angellino a răspuns: Daca ai o Biblie, citeste Evrei capitolul 11 si cred ca vei primi un raspuns despre ce intelegi prin...credinta!"
Cred ca NU ai inteles intrebarea, te rog sa o mai citesti o data. Cunosc ce spune Biblia si sunt de acord cu ea, DAR vroiam sa cunosc OPINIA fiecarui individ, opinia personala.
Credinta este o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad si nu pot fi palpabile!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: