Prin Dumnezeu inteleg Totul.Creatorul,Cel ce imi poarta de grija,Mantuitorul, Cel ce ma iubeste neconditionat, Cel ce asculta rugaciunile.Stapanul meu binecuvantat de la care vin toate lucrurile.
Un cuvant cu care omul se incurajeaza, se sensibilizeaza si isi raspunde la intrebari. Un cuvant care starneste frica, nazuinta, ipocrizie, egoism si superstitie.
Dumnezeu =dominus deus = divinitate supremă a unei religii sau a unei filozofii religioase.
Caută și cu Google.ro!
Pentru a putea să înțelegi ceva mai bine ideea de Dumnezeu citește și Istoria credințelor și ideilor religioase, de Mircea Eliade carte în trei volume că este bună. A apărut de același autor și cel puțin o carte despre yoga. Deci îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Număr de pagini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste. Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul" etc. dar dacă le ai poți să le citești și pe alea. Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, Dao De Jing, or Daodejing etc. Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucruri serioase : matematica, fizica, chimia, despre calculatoare, limba engleză etc.
În Bhagavad Gita, o porțiune din marea epopee sanscrită Mahabharata, divinitatea Krishna îi explică prințului Arjuna în discursul său despre multitudinea de aspecte pe care o poate lua el ca divinitate.
De aici se poate deduce că orișice încercare de reprezentare a divinității este eventual incompletă, divinitatea putând avea multe sau foarte multe aspecte.
Sunteti bolnavi cu porcaria asta de dumnezeu.
Nu puteti sa va impacati cu ideea ca sunteti singuri?
Atata caz pentru o porcarie.
Care crede e problema lui nu mai deschideti milioane de subiecte.
Suntem multi atei,si e un semn bun,sper sa fim si mai multi in viitorul apropiat.
Bafta la batut cruci si la facut rugaciuni unui prieten imaginar.
Mai cititi si voi in ce lume traim.
Apropo, aia de se vad pe la tv cu crime,furturi,violuri,pedofilii,preoti beti, preoti homosexuali, preoti pedofili si lista poate continua la nesfarsit sa stiti ca sunt la fel ca voi...adica CREDINCIOSI.Slugile lui dumnezeul.
Poate ca pana la urma asta inseamna sa fi credincios.
Noi ateii nu avem probleme de-astea printre noi.
Dumnezeu defineste iluzia creata de niste oameni primitivi de acu mii de ani si crezuta de oamenii inculti de azi
Cand eram mica credeam ca Dumnezeu este tot un om ca noi toti, insa abia mai tarziu am invatat si inteles ca el nu este un om el este un zeu mai mult decat un zeu chiar. Dumnezeu este mai presus de orice si mai intelept decat oricine.Ai inteles?
Oamenii sunt diferiti, si unii, necunoscand atributele Lui, si-au creat un Dumnezeu propriu, de care nu vor sa se desparta. Dumnezeu este infinit si fara pacat, El este tatal nostru, creatorul nostru si cel care ne sprijina mereu. Cand ne incearca, cei mai multi, slabi cu firea fiind, Ii intorc spatele. Dar si mila lui e infinita (Elohay Selichot - God Of Forgiveness), si El doar asteapta sa ne lasam pe mana Lui, sa Il recunoastem ca tata si sa ne dam sufletul Lui. El e motivul pentru care traiesc, si daca nu voi fi demn de imparatia Lui in viata cealalta, as petrece o eternitate in intuneric rugandu-L sa ma ierte. El este totul pentru mine, si pentru orice crestin. P.S. www.allaboutgod.com si www.crestinortodox.ro. Studiaza-le, o sa iti prinda bine. Domnul fie cu tine
@ Mihaidavidoglu1954 wow,wow stai asa, prea mult citit dauneaza grav sanatatii de ce as vrea sa stiu ce fel de icoane pupa egiptenii? Dude era o intrebare ce intelegi, sau ce nu intelegi tu prin Dumnezeu.
@ cucaracia pagan = persoana care se abate de la dogmele religiei om rau la suflet, crud, nemilos. Hmm cam aiurea definitie nu? Daca o persoana nu crede in Dumnezeu inseamna ca este cel mai rau om de pe pamant?
Eu inteleg prin Dumnezeu un om bun, cel care ne-a creiat si cel care ne iubeste, indifernent daca suntem rai si fk voia lui sau nu
Din pacate prin intrebarea asta ai scos la iveala si multi pagani care nu cred in El.
Eu nu inteleg de ce sunt atatea intrebari despre Dumnezeu in aceasta rubrica. Raspunsurile sunt foarte usor de anticipat. A app ai 16 ani nu?
Cineva care a creat lumea si oamenii si, desi ei l.au dezamagit, El continua sa ii ajute daca ei stiu cum sa ceara. Cu toate ca sunt multe lucruri pe care noi nu le putem intelege, consider ca nu ar trebui sa credem ca El nu exista. Daca Dumnezeu ar fi un om in mijlocul orasului, unde ar mai fi credinta? Sunt lucruri pe care ar trebui sa credem fara a intelege total.
PS: stiu ca toti cei ce nu au aceeasi parere imi vor da stupid, doar daca nu sunt suficienti de maturi sa accepte ca poate, altii au si alte opinii .
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: