| EmaS a întrebat:

Ce intelegeti prin expresia: "a fi domn e o intamplare, a fi om e lucru mare"?

Răspuns Câştigător
| ɐzʇıןoʌɐıp a răspuns:

O fiinta care a avut noroc in viata sau a dispus de o mostenire considerabila,se poate domni peste noapte,uitand in timp de adevaratele virtutii ale vietii.A fi om se refera probabil, dupa parerea mea, la calitatile morale ale fiecarei fiinte umane.Intr-o lume a placerii si a bogatiei, peste tot vei putea da de asa zisi "mari domni", insa acestia de cele mai multe ori sunt mult mai inculti, needucati si nu au nimic in comun cu calitatile morale.

10 răspunsuri:
| TheTruthBeneathTheRose a răspuns:

Pai domn te nimeresti la intamplare si nu stii cum este viata reala esti rasfatat mereu dar a fi om ajungi sa treci prin viata cu fiecare clipa intelegi cum este realitatea esti mai avantajat

| fuckThisLife a răspuns:

A fi domn doar pentru ca ti-o cere cineva sau doar ca pentru ca esti intr-o functie unde comportamentul tau trebuie sa fie perfect nu inseamna ca esti om.om esti atunci cand iti doresti sa vorbesti frumos, nu doar pentru ca esti obligat intr-un fel

| Roxett a răspuns:

Orice poate sa ajunga domn, unii chiar din intamplare, dar omenia, un lucru rar in ziua de astazi, este importanta si orice am face trebuie sa lasam loc de "buna ziua"

| elasexygagica a răspuns:

S-o intors pocaita

| harciog a răspuns:

Nu-i decit o expresie cu o urma de logica a unui ordinar la botul calului.

| EmaS explică:

Elasexygagica
As vrea eu sa fiu! Si ce legatura are asta cu intrebarea mea?

| remus a răspuns:

A fi domn este o raritate (ava raris) iar OM este pe cale de disparitie notiunea mai mult din partea conationalilor.

| EmaS explică:

TuristulVirtualDebusolat
De ce ti se pare plina de invidie? Doream sa scot in evidenta ca a fi om de caracter face mai mult decat posesiunile materiale.Nu altceva.

| EmaS explică:

TuristulVirtualDebusolat
Trebuie sa stii sa recunosti atunci cand gresesti.
A face greseli este usor. A le recunoaste sau a ti le asuma este insa greu. Tineretea, entuziasmul m-au ajutat sa comit o greseala, insa responsabilitatea, o mai buna cunoastere a situatiei de fapt, oamenii din jurul meu, dar mai ales faptele pe care nu le-am cunoscut ale subiectului ma determina sa iau atitudine impotriva mea si sa spun raspicat, clar si tare ca...AM GRESIT.Trebuie sa ai coloana vertebrala.

| Georgescu_Octavian_1976 a răspuns:

Prin definitie, domnul e generos... scrie chiar si în DEX. În plus, poate ca tine profilaxie sa invocam cuvântul "domn".
http://www.afidomn.ro/