Persoana normala este aceea care se identifica cu majoritatea si cum majoritatea nu are dreptate decat intamplator putem spune ca este normala in nedreptate.
Persoana normala e cea mai anormala persoana deoarece este normala printre persoane anormale, asta fiind normal pentru ea, transformand-o intr-o persoana normala. fundita?
O persoana normala... buna intrebare pai este acea persoana care stie sa distinga binele de rau realitatea de ceea ce nu exista, depinde in ce sens vrei sa privesti intreabrea, o persoana normala poate fii si una care nu are probleme din nastere s.a... sper ca am fost de folos
Din punct de vedere psihiatric, nimeni nu este normal, toti au cate o pasarica la cap. Diferenta o face ca unii au cate un stol...sau mai multe stoluri.
O persoana normala e o persoana ca toate celelalte. Daca cineva se crede diferit,i se va parea ca persoana normala,de fapt e anormala, impreuna cu lumea intreaga de anormali, care de fapt ei sunt normali.Mai bine sa fii normal, caci nu acuzi pe nimeni de anormalitate si ai si avantaje:esti de ambele feluri:normal pentru cei ca tine si anormal pentru adevaratii anormali, care isi imagineaza contrariul. []
Anormalitatea este o realitate diferita, dar reala din punctul de vedere al observatorului "anormal".
In pictura, suprarealismul incearca sa integreze irealul ca pe un concept superior dar, totodata, real.
După normalitate,o persoană normală e una monotonă care nu are nimic deosebit la vedere faţă de celelalte.În fond normalitatea, în afară de a vorbi psihologic, este un ansamblu de caracteristici fugitive care globalizează.
O persoana normala este cel care se identifica cu majoritate, care nu intreprinde nimic deosebit: se trezeste de dimineata, isi face nevoile, se spala, se duce la gradinita, la scoala, la serviciu, isi bea laptele, plange, rade, se joaca, mananca, se uita la tv, citeste, sta la pc, canta, asculta muzica, gateste, face curatenie, se intalneste cu prietenii, se plimba, se distreaza-in zilele noastre, o persoana normala se distreaza cam o zi/saptamana, pentru ca e normala, iar normalitatea iti ocupa tot timpul din lume, pentru ca trebuie sa muncesti in restul timpului, sa castigi bani, sa traiesti-, se intalneste cu persoana iubita, se saruta, face petting, face sex, face baie, merge la medic, nu frecvent, pentru ca persoanele normale nu isi fac prea multe griji cu sanatatea, mergand la spital doar cand au probleme, dorm…
Filozofic, normalitatea este un concept extrem de subiectiv, ceea ce mi se pare mie normal, celorlalti poate li se pare anormal. De exemplu mie ar putea sa mi se para normal sa pun pe ambele parti ale feliei de paine unt, pe cand celorlalti li se poate parea anormal. Unui cercetator nu i se va parea nimic anormal sa-si petreaca mare parte din timp citind, analizand, experimentand, punandu-si intrebari si fortandu-se sa gaseasca raspunsuri la ele, corelat cu punctul unu, asta reprezinta rutina lui si, automat normalitatea la el. Pentru un milionar, este normal sa-si petreaca timpul distrandu-se, cheltuind bani pe vile, masini, distractii, femei, barbati, aparate de ras de 150.000 euro (e platinat, nu va mirati) si va gasi anormal sa nu faca unul din acele lucruri.
In fond, cred ca normalitatea se bazeaza pe categorii: de varsta, de sex, economice, intelectuale. Esti normal, in grupul cu care te identifici, in care te incadrezi si pari anormal in ochii membrilor celorlalte grupuri.
Este o persoana care se incadreaza in normele mediului in care traieste. Teoretic.
"Oamenii normali nu ştiu că totul e posibil."... a spus David Rousset. Asta lasa loc de discutii
O persoana care nu iese din tiparele societatii in care traieste. Cand traiesti intr-o societate si iesi din tiparele ei, cei din ea te considera anormal. Motiv pentru care termenul normalitatii e diferit la multi oameni si relativ.
@angus35, ai vrut "cel mai raspuns anormal" si asa l-am dat, sa stii ca si eu sunt la fel, anormal.
Normalitatea este relativa si este stabilita de majoritate.
De exemplu, procentajul bolnavilor psihic e mai redus in comparatie cu procentajul celor sanatosi psihic si din acest motiv bolnavii psihic sunt vazuti drept 'anormali'.
Daca procentajul celor sanatosi ar fi in inferioritate fata de cel al bolnavilor psihic, atunci cei sanatosi ar fi 'anormalii'.
Normalitatea si anormalitatea e la fel ca si paradoxul dintre bine si rau.Conteaza unghiul din care privesti lucrurile.