Tudor, nu conteaza daca nu mai activeaza.Asta era si ideea Sa stim sa le pretuim cat mai sunt in viata, chiar daca nu mai activeaza. Din pacate, noi nu ne cunoastem nici valorile.
"Legenda vie" este in general o persoana de varsta inaintata ce a adus o contributie foarte importanta pentru viata Socio-spirituala a unui popor. In aceasta categorie nu intra artistii, DAR pot fi unii care au avut parte de o cultura avansata. Exemple: George Vraca, Dinu Ianculescu. Pot fi si din alte domenii ca: Iorga, Titulescu, Moisil. Din nefericire la ora actuala nu prea mai avem asemenea oameni. Am citit o lista intreaga in raspunsurile de mai sus, doar doua persoane pot acoperi respectivul termen: Radu Beligan si Adrian Paunescu, in rest... ce ati spune de o legenda vie in... d'ale aprozaritului sau a cizmaritului sau surubaritului. Atentie ce modele va luati ca-i vai de tara noastra.
Toma Caragiu, Amza Pelea, Grigore Vasiliu Birlic, Dem Radulescu, Stefan Banica senior.
Monica columbeanu, oana zavoranu, gutza, becali
din pacate astia sunt promovati si acestea sunt modelele tinerilor de azi.
cristi minculescu
florin piersic
angela gheorghiu
ca sa nu mai repet si eu ce au spus cei dinaintea mea.
Chiar daca mai exista, astfel de pers., cineva de acolo de sus... va face tot posibilul sa le distruga.Rafael Noica, e o legenda vie
Nadia Comaneci, Dan, Puric, Gigi Becali, Gheorghe Hagi, Adrian Paunescu, Traian Basescu, Ion Iliescu, Miron Cozma, Ion Oncescu, Octavian Belu, Adrian Minune, Ion Tiriac, Ilie Nastase.Toti pe care i-am pronuntat cred ca vor ramane in istorie.Se poate sa mai fie si altii, de care ne vom da seama de valoarea lor dupa ce vor muri.
Gheorghe Zamfir pentru ca prin muzica lui cantata la nai ne face cunoscuta tara intr-un mod pozitiv cu foarte multe concerte atat in Europa cat si prin Canada. As fi putut spune multe legende ale romaniei care sunt in viata, dar multi dintre ei nu mai activeaza din punct de vedere profesional.
Intrebarea ta mi-a adus aminte de un documentar pe care l-am vazut cu foarte multi ani in urma, se chema "Legendele vii ale Japoniei" (in cadrul Teleencicopediei), era despre persoane care, prin ceea ce fac, pastreaza viu patirmoniu cultural si traditiile acelei tari (cel mai mult m-a impresionat confectionarea manuala a hartiei, si a arcurilor composite).
Stiu ca si pe posturile TV romanesti au fost prezentate reportaje despre persoane ce fac acelasi lucru ca si legendele vii ale Japoniei... eu pe acele persoane le-as considera legende...
Artistii, scriitorii, sportivii, oamenii de stiinta, etc. sunt personalitati ale Romaniei, nu legende vii...
anonim_4396 întreabă: