Pai. filologia este stiinta limbilor, dupa cum ii spune si numele. Se fac 2 limbi straine ( care, depinde de liceu ) poti sa mai ai una si la optional, latina, romana... si in rest materii de profil uman in mare parte. Tezele se dau la romana, latina, o limba straina, geografie sau istorie. Se fac si ore de profil real in clasa a IX-a si a X-a, adica matematica, fizica, chimie, biologie. cate 2 ore pe saptamana maxim . dupa care in clasa a XI-a si a XII-a n-o sa le mai faci. Cate ore pe saptamana n-as putea sa-ti zic exact. oricum o sa fie in jur de 5-6 pe zi. Sper ca ti-am fost de folos.
Am terminat a 12-a. scapi de matematica, fizica, biologie si chimie dintr-a 11-a. Insa in ultima treapta se baga in orar ceva materie fatoma numita stiinte. Ore de engleza am facut 4+1 optional si inca una de literatura ( cultura si civilizatie mai "pe lung". Latina am facut 2 ore intr-a 11-a si una intr-a 12-a. Freanceza/ germana am avut 3 ore, apoi 2 ore de sport in a 11-a si una singura anul acesta. De asemenea nu am mai facut din a 11-a nici muzica sau desen, ci s. a introdus o singura ora pe saptamana, care ora e iarasi fantomatica, deoarece se studiaza la initiativa profesorului diferite cladiri de patrimoniu. Asa in mare sunt ore de pierdut vremea.
Well, materiile pentru care merita sa mergi la filologie ar fi: limbile straine( in cazul meu a fost engleza si franceza avansat), apoi faci logica, filozoifie, sociologie si psihologie, studiezi de exemplu la prima limba straina istoria, geografie si literatura tarii respective(in cazul meu a Frantei), se mai face literatura universala, un optional de fizica (in care mai mult aflii despre mari fizicieni si ceea ce au adus ei nou in fizica). Numarul de ore difera de la liceu la liceu. Eu de exemplu aveam 7 ore de franceza vreo 5 de engleza si 3 de romana pe saptamana si apoi din fiecare cate 1, maxim 2. Daca este o fire umanista( careia ii place sa citeasca, sa filozofeze, sa socializeze cu cei din jurul sau), filologia este alegerea corecta
Maria_Andra_1997_SXbe întreabă:
oElisabeth întreabă:
anonim_4396 întreabă: