Actiunile arata profunzimea dorintelor.Dar nu cred in definirea prin actiune,decat dupa ce ai trait deja, ori dupa ce ai realizat cate ceva cu adevarat dificil:daca as fi escaladat Himalaya, e clar ca pot spune ca am spirit aventuros.Altfel,pot sa cred,sa vreau,dar,na-toti mai avem nu-foarte-profunde momente de rebeliune.
Cine sunt eu insumi? cea care gandeste, chiar daca gandindu-mi dorintele, ma conving ca voi trai mai putin decat contrazicerile lor.
Eu cred ca actiunile nu te definesc...ele pot fi spontane sau pot fi simple instincte irationale. Cred ca tu, in propria-ti persoana, te auto definesti in fata celorlalti printr-o sumedenie de lucruri...printre care, evident, s-a strecut si aspectul fizic in principal. daca aici vroiai sa ajungi, sau habar n-am care era intentia ta de fapt cu intrebarea asta. Contrazicerile astea ne fac posibila viata, stiintific vorbind de legaturi si etc. Insa cred ca fiecare dintre noi a avut parte in viata, macar o data, de o contrazicere interioara. Dorintele sa-ti contrazica nevoile s.a.m.d. Timpul le poate rezolva pe toate, asta daca iti pui funduletul la treaba si faci ceva.
Gândurile și dorințele ne definesc pe interior, acțiunile pe exterior. Totul depinde de propriile aspirații. Poți să nu-ți exteriorizezi deloc sau în totalitate gândurile de frica de a nu strica ceva, ramanând astfel cu ele și cu o anume siguranță sufletească, dar în același timp, poate și cu regretul că nu le-ai exteriorizat, ori poți să exteriorizezi tot ce crezi și ce simți, de asemenea cu riscul de a-ți vedea dorințele și gândurile spulberate. E, aparent, o simplă alegere.
Cred ca actiunile
daca esti stapan pe gandurile si dorintele tale actionezi cum trebuie si invers...
Eu cred ca actiunile ne definesc cel mai mult, desi ele sunt rodul gandurilor si dorintelor noastre.Nu orice gand, nu orice dorinta se materializeaza intr-o actiune.Insa actiunile noastre(chiar daca uneori sunt rezultatul unor dispute aproape interminabile intre ganduri,dorinte si nu numai)-ele singure sunt cele care ne definesc,ne fac sa fim buni,rai, onesti sau necinstiti, etc.
Pe uni prostia sunt campionii, pe uni ambitia depinde de fiecare in parte pe mine ma defineste ambitita, ratiuna
EmaS întreabă: