Da. Sa-ti dau un exemplu: SIDA. Nimeni nu moare de la ea, pentru ca nu omoara, iar toata lumea devine mai pu... ia stai un pic.
Friedrich Nietzsche
Sunt adepta acestui proverb.In viata avem de facut alegeri.In fiecare zi, in fiecare circumstanta si fiecare dupa capacitatea si modul lui de a gandi.Eu cred ca din fiecare incercare avem de invatat cate ceva,si da,devenim mai tari, mai puternici invatam sa facem fata greutatilor, ridicandu-ne deasupra imprejurarilor vietii.
In principiu da. Daca ai trecut prin ceva total neplacut, daca ai primit o lovitura puternica etc, si ai reusit sa mergi mai departe, imunitatea ta creste. Daca te vei lovi din nou de aceleasi lucruri, vei sti mult mai bine cum sa le faci fata. Plus ca se acumuleaza experienta.
Hai sa luam un exemplu concret! Ati vazut vreodata un om in scaun cu rotile (probabil victima unui accident) cum se bucura de fiecare moment? De fiecare data cand sunt afara vad natura cu totul altfel, apreciaza fiecare detaliu, in timp ce noi nu prea avem timp sa ne bucuram de mai nimic. E o minune cat de optimista este o persoana care a trecut prin atat de multe si cat de usor zambeste. Toate acestea doar pentru ca stie ca orice moment poate fi ultimul!
In cazul meu da a functionat asta cu ce nu ma omoara ma face mai puternica! m-a invatat intr-o oarecare masura sa numai cred prea mult in oameni, sa inteleg ca de fapt totul se obtine cu multa lupta si multe sacrificii.
AvalohAlyn întreabă: