| Gizăz a întrebat:

Ce părere au creștinii de asta? Engleza cunoscută bine este necesară!

http://www.youtube.com/watch?v=KAvDtPz33w0

Răspuns Câştigător
| miradoniz a răspuns:

hee hee ARE DREPTATE!hee hee Am spus dintotdeauna ca oamenii cu adevărat rezonabili sunt cei mai aproape de Domnul-pentru ca ei accepta cât sunt de departe.hee hee am avut eu o discuție,când am început teologia, și trebuia părintele sa îmi dea binecuvântareahee hee își mângâia așa barba și "hmm, dacă faci teologia...ai putea ajunge sa crezi ca știi ceva despre Dumnezeu"hee hee și eu rămân mereu perplexa, când creștinii știu ce e bine, mai bine decât știa Iisushee hee

18 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

"Engleza bine cunoscuta este necesara!"
Căci româna noastră ajunse "ocară",
Ce sa facem si noi, ne dăm de fiţoşi
De nu ştii engleza, esti un mare...prost.

| Hombre a răspuns:

Faceti si voi uz mai putin de documente in limba engleza nu toti o stapaneste bine. In fond intrebarea ta are de suferit cu raspunsuri putine, (pentru comparatie vezi intrebarea pusa in urma la a ta) Mai incepuse unii pe aici cu "creatii' d'-ale lor in engleza sa-si arate desteptaciunea si s-a dovedit a fi labagite pe traducator.
La, intrebare; crestini sunt mereu controversatii ca si biblia, din moment ce a primit cu bucrie asasinarea lui Bin Laden. In legatura cu citatele din biblie religiosi mereu le dă sensul figurativ/ literar cand ii pui in fata judecării lor raţionale.

| Hombre a răspuns:

@Gizăz, ai dreptate omule, dar daca asta realitatea la noi trebuie sa fim realisti cu ea si sa intelegem, izoloarea noaste 50 de ani isi spune cavintul si totusi observ in ultimul timp foarte multi tineri cunoscatori de limba engleza si nu numai. Nu ne putem cere prea mult la o deschidere catre lume in doar 20 de ani, stii ca in vremea comunistilor rusa era mareria principala in scoli apoi franceza dupa care engleza dar in proportii mici. In scolile generale din ani 1950-1980 se invata numai limba rusa(cu mici exceptii la unele scoli pe la orasele mari) Abia la liceu facea franseza s-au engleaza. Insa trebuie sa recunoastem ca daca luam un esantion de tineri din ziua de azi si unul din anii 80 sa zicem diferenta in ceea ce priveste cunoasterea unei limbi straine este uriasa. Si sigura ca deschiderea si faptul ca suntem in UE pe viitor majoritatea va fi vorbitori si de limbi straine in special engleza.

| EmaS a răspuns:

Adevaratii crestini nu sunt de acord cu moartea cuiva.Nu are nimeni dreptul sa ia viata. Dumnezeu da viata si numai El are dreptul sa o ia.Sunt de acord sa fie disciplinati cu inchisoare, dar nu cu moartea.

| cristi202 a răspuns:

@Hombre:
"crestini sunt mereu controversatii ca si biblia, din moment ce a primit cu bucurie asasinarea lui Bin Laden". Si ce ai vrea, sa ne intristam pentru ca a fost asasinat cel ce a facut ca momentul 11 septembrie sa existe? Sa ne para rau ca s-a facut dreptate in acest sens? Desigur ca poate fi vorba de o controversa aici, caci Dumnezeu ne porunceste sa iubim pe toti oamenii deci si pe Bin Laden, dar, daca e sa judeci corect situatia, daca Bin Laden raminea in viata, oare cindva nu ar mai fi fost posibil inca un atentat terorist de anvergura celui de pe 11 septembrie? Si atunci nu te gindesti al victimele posibile si familiile lor? Si nu te gidesti ca e corect sa pedepsesti pe cel ce a adus atita rau unei intregi natii? La urma urmei, Bin Laden si-a facut-o cu mina lui. Dragostea lui Dumnezeu pentru oameni nu inlatura si dreptatea.

| wales a răspuns:

Un talk show ieftin, cu multe glume proaste la adresa Lui Isus și a creștinismului în general.

| wales a răspuns:

Dragă Icoană,

Scuză-mă că nu ți-am trecut corect pseudonimul, am motivele mele dacă înțelegi. Tu ce vrei, să aplaud când cineva hulește numele Lui Dumnezeu sau nu ai prins această idee din acest talk show ieftin? Tu cunoști ce înseamnă să hulești pe Dumnezeu? Un exemplu de hulă la adresa Lui Dumnezeu este chiar avatarul și pseudonimul tău.

" orice bun creștin "

Definește ce înseamnă pentru tine a fi un bun creștin?

| Gizăz explică:

@Hombre: Am zis asta deoarece clipul este în engleză iar o proastă înțelegere i-ar denatura sensul.

| Gizăz explică:

@Hombre: Clipul și majoritatea informațiilor de pe net de acest fel și nu numai sunt în limba engleză. Vezi doar ce rahaturi de articole sunt pe Wikipedia RO și ce omoloage de 10 pagini pe Wiki engl.
Aici nu e vorba de diminuarea importanței limbii române ci de recunoașterea importanței unei alte limbi, ca lingua franca. Ți se pare că ai găsi clipuri pe tema asta în română așa multe și argumentate? Dacă azi nu ai habar de engleză pierzi foarte foarte multe informatii care-ți sunt de folos.
Eu înțeleg că te iei de ăia care o folosesc când nu e necesar dar abține-te de la atacuri când nu e cazul. Eu știu limba asta la fel de bine ca limba română deci nu mai da exemple de idioți care folosesc traducătoare la întrebările mele. Îmi place că ai revenit pe subiect la final. Să rămânem acolo totuși.

PS. Cei care se plâng că nu știu engleză, să pună mâna să învețe. Lumea nu sta-n loc pentru ei. Țările estice au cei mai puțini vorbitori de engleză din Europa. România cred că e printre primele.

| Gizăz explică:

Din contră, eu cred că 20 de ani a fost timp suficient strict din punctul ăsta de vedere. Că realitatea și trecutul e cel spus de tine e absolut irelevant. CINE VREA să știe ce se întâmplă în jurul lui TREBUIE să învețe engleză. Cine nu, nu. E atât de simplu. De restul și de motivele pentru care nu știu nu mă intereseaza.

| Gizăz explică:

@wales: Ești superficial. Ignori niște dovezi pe care le-ar admite orice „bun creștin" cu-n compas bun în ceea ce privește propria-i religie. Dovedești că nu ai unul sau că ești prea orgolios să admiți.
@cristi: Te-aș ruga să răspunzi la întrebare înainte de a te contra cu un alt user. Încep să-i dau dreptate lui Hombre privind postarea clipurilor în altă limbă.
După spusele tale, Iisus e un adept al Exitus acta probat. Scopul scuză mijloacele, o expresie apărută înaintea creștinismului(hahaha). Persoana din clip a ratat ceva bun aici! Nu prietene, Iisus al tău spune că trebuie să iubim pe oricine, ca numai prin iubire lumea se poate schimba. Implică un proces idealist și colectiv. Tu prin mizeriile pe care le-ai zis demonstrezi că înțelegi religia aia precum o înțeleg cei de care se face mișto în clip.
Creștinismul la baza lui înseamnă doar să-ți iubești aproapele indiferent de greșelile lui asupra societății și a propriei tale persoane plus niște reguli de bun simț pentru acea perioadă.
De aici înainte începe problema. Pentru a putea duce la bun sfârșit ce am zis în prima parte trebuie să ai un nivel elevat al conștiinței, moralei și intelectului; trebuie să ajungi la pace cu tine însuți și să intri într-un stadiu de înțelepciune veritabilă pe care puțini o pot atinge. Aici văd o vagă legătură cu budismul.
Bineînțeles că marea majoritate a oamenilor pur și simplu NU POT să facă așa ceva, sunt limitați afectiv, moral etc. Pentru ei există profitorii, cei care au construit creștinismul de nișă care domină. Orice instituționalizare a creștinismului sau a oricărei religii e greșită pentru că subiectivizează totul și se abate de la învățătura primordială. Tot ce e creștinismul azi e un set de dogme făcute de oameni pentru a manipula alți oameni. Credința nu cere bani, clădiri, icoane; cere sine. Nu privi creștinismul ca închinarea la un zeu pentru că nu așa trebuie privit.
Creștinism vine de la Cristos, de la mântuire. Altfel spus de la opusul vechilor dogme. Lasă-mă cu Scopul scuză mijloacele pentru că aberezi. Ăla era Dumnezeul Vechiului Testament. Un personaj care în creștinism ocupă un plan secundar. Și te rog, nu-mi veni cu Sfânta Treime. Ai dovedit deja cât de creștin ești tu și cât înțelegi din religia asta. Nu te băga în ceva infinit mai complicat.

PS: "Si ce ai vrea, sa ne intristam pentru ca a fost asasinat cel ce a facut ca momentul 11 septembrie sa existe? Sa ne para rau ca s-a facut dreptate in acest sens?" Da, să te întristezi pentru că a murit un om! Ca se presupune că Iisus e în orice om, indiferent care. Cine ești tu să spui ce e aia dreptate și să te abati de la ce ți-a zis Iisus?

", dar, daca e sa judeci corect situatia," Cine ești tu să spui ce e aia corect?!

Mă eu măcar nu-s creștin dar măcar am habar cu ce se mănâncă asta. Îmi provocati o scârbă de-aia de mi se face rău până în măduva oaselor când văd cât de creștini vă dați și care e de fapt gradul de prostie, de corupție morală la care sunteți supuși. Despre asta e prietene clipul de mai sus. "Creștinule!" HAHAHA

PPS. A da... și tu ești un caz fericit! Se poate mult, mult mai rău ca tine.

| Gizăz explică:

@wales: Repet, ești de-o superficialitate amuzantă, o suprafață care simulează adâncimea. Ce e ăla „bun creștin" am explicat deja dar tu se pare ca nu ai ochi să vezi. De fapt suflet să vezi. Avatarul meu nu are nimic de-a face cu vreun Dumnezeu. Are de-a face cu tine, cristi202 și alte milioane ca voi. Fără să vă dați seama, icoana mea e Dumnezeul vostru. Pentru că voi nu sunteti ca el. Încercați să-l faceți pe el să fie ca voi. Dacă nu înțelegi o ironie, nu te mai băga. Mă judeci superficial, adică cum ești.
Clipul nu ia în derâdere pe nimeni altcineva decât pe voi și jegul din voi. Ăla care vorbește e mai „creștin" ca voi de 1000 de ori.

| Gizăz explică:

@georgiana: Cum ar zice americanu': "That's beside the point". Că a fost sincer sau nu e absolut irelevant în contextul întrebării mele. Eu am arătat cu totul altceva.

| Necrophagist a răspuns:

Nu am prostul umor să întorc argumentul unui pamflet

| miradoniz a răspuns:

@Hombrehee hee știi ca a spus Gandhi o chestie de genul"îmi place de Christ,dar nu îmi prea plac creștiniihee hee sunt foarte diferiți de Christ!"facem și noi ce putem, ce sa zic-dar te îndemn din toata inima sa îl urmezi pe Hristos, și nu pe creștinihee hee

| miradoniz a răspuns:

@Gi-zăzhee hee știi, eu cred ca totuși Cristi avea dreptate sa își asume sentimentele:vreau sa spun, până la urma a fost cinstit cu ceea ce simte.Este o forma de curaj, pentru ca e mult mai ușor sa taci și sa gândești-sau cel puțin asa pare, decât sa recunoști.Setea după dreptate(și siguranță) face parte integranta din fiecare.hee hee (spun eu gândindu-ma la avatarul tău)hee hee

| miradoniz a răspuns:

@Gizăz ma întreb dacă poți sa fii sigur ca el nu e măcar puțin conștient și singur...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt crestina deci nu dau click.