| ciobanu a întrebat:

Ce părere aveți despre atitudinea creștin-ortodoxă asupra actelor de identitate electronice, biomettrice și a cipurilor RFID?

8 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Intotdeauna religiile au fost impotriva stiintelor si este lesne de a intelege de ce.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Că acele acte sunt de porc, este una dar că sunt unelte satanice şi mai ştiu-eu-ce baliverne îndrugă biserica e cu totul şi cu totul altă problemă.
Problema acestor acte biometrice o reprezintă cipul integrat mulţumită căruia (sau "din cauza căruia" - depinde din ce unghi priveşti problema) pot fi urmărit şi localizat oriunde aş fi, ceea ce reprezintă o imensă problemă din punctul meu de vedere.
Poa' să scrie şi "Satana e stăpânul Sistemului Solar" că tot nu-mi pasă. Cipul şi răul pe care-l aduce intimităţii şi libertăţii de mişcare este problema mea şi nici într-un caz nu ştiu ce numere mistice vede biserica.
În general atitudinea creştin-ortodoxă asupra a ORICE îmi crează o senzaţie de regurigitare.

| Razvan a răspuns:

Atitudinea crestin-ortodoxa mereu s-a opus progresului stiintific.De ce nu ar face-o si acum?

regis
| regis a răspuns:

Nu stiu care este atitudinea crestin-ortodoxa fata de aceste chestiuni, dar in principiu nici nu ma intereseaza. Nu vad legatura dintre religie si tehnologie, prin urmare chiar crestin-ortodox fiind nu mi se pare ca este un subiect asupra caruia vreo biserica ar trebui sa se pronunte. Daca e vorba doar de acel semn al fiarei din mana dreapta sau din frunte, e chiar simplu de evitat: iti implantezi cipul in mana stanga si poti dormi linistit...

Personal mi se par foarte utile documentele electronice, biometrice si cipurile RFID incorporate in acestea, in schimb atunci cand vine vorba despre implantarea lor in corpul uman, parerea mea se schimba radical. Daca un act de identitate poti alege sa il lasi oricand acasa, in masina sau oriunde altundeva, partile corpului tau le ai mereu dupa tine. Este total imoral ca cineva sa poata sa verifice unde te afli in fiecare moment, pe unde ai circulat zilele trecute, cati bani mai ai in cont si cate prezervative ai cumparat alaltarieri.

mira
| mira a răspuns:

Eu accept aceste documente fara ezitare.Nu exista suficienta informatie si cultura tehnica pentru a fi acceptate de toata lumea.

| Gospell a răspuns:

Uite-te pe youtube la documentarul "ingerul digital". Iti explica foarte bine atitudinea crestin ortodocsilor asupra CI electronice.

| zacrazy a răspuns:

Parea mea e ca biserica exagereaza. Motivele invocate de ei sunt de-a dreptul deplasate.

Eu, unul, nu sunt de acord cu ele din motive ce n-au nicio legatura cu religia.

| Sonia_4064 a răspuns:

Ce parere aveti despre un subiect la moda, care s-a tot discutat in ultimii doi ani? de exemplu, actele de identitate electronice? asa-i ca e un subiect plictisitor? asa este

Întrebări similare