| Theo94 a întrebat:

Ce parere aveti de mecanismul de la Antikythera, cum au putut acei oameni din antichitate sa construiasca asa ceva?
"Profesorul Michael Edmunds de la Universitatea Cardiff, care a condus cel mai recent studiu al mecanismului, a declarat: Acest aparat este pur și simplu extraordinar, singurul lucru de acest gen. Designul este frumos, astronomia sa este riguroasă... Cine a făcut mecanica acestui lucru a făcut-o extrem de atent... în termeni de valoare istorică consider că acest mecanism este mai valoros decât "
"Mecanismul este cunoscut ca cel mai vechi calculator științific complex. Acesta conține mai multe roți dințate și uneori este numit primul computer analog cunoscut, deși producerea sa fără cusur sugerează că aceasta ar fi putut avea un număr nedescoperit de predecesori în timpul perioadei elenistice."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mecanismul_de_la_Antikyther a

1 răspuns:
| sublime89 a răspuns:

Noi avem tendinta sa-i subestimam pe antici, dar ei aveau cunostinte foarte bune de matematica si astronomie. Dovada stau toate monumentele impresionante pe care le-au construit, si dintre care unele mai rezista si pana in prezent. Deci eu cred ca e complet plauzibila ideea cum ca ei ar fi fost capabili sa construiasca si un asemenea mecanism cum este cel de la Antikythera, pentru ca aveau cunostintele necesare. Nu cred ca e cazul sa apelam la vreo teorie a conspiratiei pentru a explica existenta lui.

Întrebări similare