| AvalohAlyn a întrebat:

Ce parere aveti de Mircea Eliade? Ati citit Eliade? Acest mare istoric al religiilor si totodata scriitor? Ce opere v-au impresionat? Totodata a avut si idei filozofice.

Răspuns Câştigător
| madagascar a răspuns:

Eu am citit Mircea Eliade si imi place foarte mult, extrem de mult, e un scriitor extraordinar si m-a impresionat imaginatia, cultura si intelepciunea lui, cu exceptia povesti cu maitrey, dar ca si Eminescu(care e un alt geniu al literaturi romane) iubirea e mai presus decat o legatura trupesca, e dincolo de imaginatie. Ma bucur ca mi-ai amintit de Mircea Eliade, mi-e dor de copilarie cand citeam carte dupa carte, nu aveam nevoie de nimic si pana nu terminam nici macar nu mancam. e frumos sa citesti, foarte frumos

10 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Da, am citit "Romanul adolescentului miop"hee hee
M-a impresionat profund acel roman, in unele pagini ma regaseam completbig grin

| karellen a răspuns:

L-ai citit pe Eliade dar nu știi să scrii? Ciudat

| zanesiprintese a răspuns:

Tu trebuia sa raspunzi aici http://www.tpu.ro/......impotriva/

Si ca sa-ti raspund intrebarilor, nu prea am citit Eliade, dar atat cat am citit mi-a placut:)

| olijertiu a răspuns:

Am citit "Romanul adolescentului miop". Personal am citit mai mult silit insa acest autor poate rezolva unele probleme adolescentine facand sinteza acestei perioade prin romanul sau. Recomand lectura lui Eliade.

| filosoful18 a răspuns:

Eliade? nu este un prea mare istoric al religiilor pe plan mondial desi pentru cultura romana este unul dintre cei mai buni. ziceau unii, si inclin sa cred ca au dreptate, ca eliade a avut priza la public pentru ca a publicat mult in timpul curentului flower power care aveau interes mare in cultura indiana. oricum, exista oameni de cultura indieni ce nici n-au auzit de eliade (si astia sunt majoritatea)

| GabiCh93 a răspuns:

Am citit romanul adolecentului miop
straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

V-au, filosofule, v-au. E jenant sa alaturi un nume ca Eliade unei erori gramaticale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Interesant, m-ai taxat cu stupid, dar ai corectat. Asta ma face sa ma simt... folositor. Progresam, Alane, inca 3 intrebari si te invat sa scrii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Romanul adolescentului miop, Ultima sperantawinking.
Un scriitor desavarsit, un adevarat talent.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Patru intrebari si o afirmatie generala care se preteaza multor scriitori. Lax!
Mircea Eliade este un etalon in literatura romana si un inovator. Nu cred ca se poate face selectie in ceea ce priveste "impresionabilitatea" operelor sale, mai ales ca sunt complementare, exista coerenta ideatica in creatia sa si nu totdeauna scopul e de a impresiona, ci de a deschide noi orizonturi. Filonul filozofic traverseaza intreaga opera, il regasim in toate scrierile literare, fie ca vorbim de nuvele sau de romane.
Dar tu stii ceva despre creatia sa literara si filozofica sau incerci sa iti conturezi o parere cu opiniile celor ce raspund?