| Mișika a întrebat:

Ce parere aveti de urmatoarea posibilitate : Universul nostru se afla de fapt in interiorul unei gauri negre?

Răspuns Câştigător
| VlaĐ a răspuns:

Eu cred ca s-ar putea ca universul sa fi inceput dintr-o gaura neagra.Si oamenii de stiinta sustin ca la inceput universul era foarte mic si comprimat si apoi printr-o explozie sa dispersat.E posibil ca universul sa se fi creat dintr-o gaura neagra suprasolicitata de materie care odata cu explozia materiei s-a dispersat.Dar daca universul a pornit dintr-o gaura neagra asta inseamna ca inainte de actualul univers sa fi fost si alt univers deoarece gaurile negre nu apar din senin.Am auzit in unele reportaje ca inainte de big bang nu exista timpul, si unde nu exista timpul? Intr-o gaura neagra! Deci universul nostru nu e primul univers, iar procedeul cu big bangul s-ar putea repeta, asta insemnand sfarsitul lumii si inceperea unei noi lumi.Mai era o afirmatie care cica dovedea ca nu exista Dumzeu. Spunea ca Dumnezeu nu avea cum sa creeze universul fiindca nu exista timpul.Intr-o gaura neagra nu exista timp dar in afara ei da.Deci afirmatia ca nu exista Dumnezeu e total gresita. Pina la urma totul a inceput din ceva care nu putea exista fara o forta care sa o creeze.Deci concluzia mea e ca universul nu e intr-o gaura neagra ci ca s-a creat dintr-o gaura neagra.Cine stie cate universuri au fost inaintea universului actual.Dar totusi prin toate cele de mai sus am dovedit ca Dumnezeu exista si ca universul nostru nu se afla intr-o gaura negra. happy

29 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Poti dovedi asta? universul se afla in capul lui becali de asta e inchis de ceva vreme

| Mișika explică (pentru RAY):

Iar tu sa inteleg reusesti sa privesti totul per ansamblu, nu-i asa?

| RAY a răspuns (pentru Mișika):

Privesc realitatea prin prisma realitati si a stiinteti

| Mișika explică (pentru RAY):

Si sincer, stiinta si realitatea te-au condus spre acea concluzie?, Nu imi convine sa vorbesc ironic, dar tu raspunzi neadecvat si prin urmare nu cred ca este ceva in neregula in a vorbi in gluma. Sunt de acord ca esti realist, de fapt, numele contului tau intruchipeaza toata realitatea si stiinta din lume, sunt de acord, dar de ce credeti ca singura realitate ii cea pe care putem sa o percepem pe cale senzoriala?

| RAY a răspuns (pentru Mișika):

Dar de ce sa cred in cea ce nu putem percepe prin metoda stiintifica? da e fb sa lasam o posibilitate dar nu sa credem orbeste in ceva doar de dragul ca nu e singura realitatea cea prin metoda stiintifica in plus daca universul ar fi o gaura neagra trebuie sa explici cum a aparut acea supernova?

| RAY a răspuns (pentru Mișika):

Dovezile din prezent indica un big bang, intrebarea apare in legatura cu inceputul ok o gaura neagra cum a aparut ea, cum putea o gaura neagra genera materie, de ce exista materie daca suntem intro gaura neagra, gaurile negre atrag lumina logic universul trebia sa fie lipsit de materie

| RAY a răspuns (pentru Mișika):

Eu nu am convingeri persoanele doar cateva restul sunt convingeri provizori care se modifica mereu, daca ai dovezi ca universul e cum spui tu sunt gata sa accept asta, sunt o minte deschisa spre orice dau la orice o posibilitate

| Mișika explică (pentru RAY):

Problema este ca nu am aceste dovezi, nimeni nu are, eu personal nici nu cred in aceasta posibilitate, adica, noah sa zicem ca ramane la stagiul de posibilitate pana dovezile ne dovedesc altceva, mie mi-a placut aceasta idee si de aia m-am decis sa o postez aici sub forma unei intrebari si nu ma asteptam la pareri pro sau contra, pentru ca nu asta era scopul intrebarii, m-am gandit ca ar fi fain daca am putea filozofa fara cearta si contraditie pe baza acestei afirmatii. Daca as avea dovezi, am sti ca misterul Big-Bang-ului este rezolvat. Dovezi pe care nu eu le-as descoperi, ci doar as avea dorinta sa le studiez, atat.

| Mișika explică (pentru RAY):

Deasemenea pe baza acestui subiect, exista un mijloc foarte bun de a-ti mari si testa cunoastintele si asa cum ai spus si tu, daca argumentezi bine ceea ce spui, poate cel cu care conversezi isi v-a privi in patele orizontului creat de conceptiile actuale.

| RAY a răspuns (pentru Mișika):

Da si mie imi place sa conversez cu persoane care pot afirma lucruri cu dovezi respect asemenea oamenii

| sublime89 a răspuns:

Atunci cand materia cade in interiorul unei gauri negre, exista posibilitatea ca pe partea cealalta sa iasa sub forma de energie pura. Iar Big Bang-ul asta a fost se pare, energie pura. Deci e posibil ca intreg universul sa fi aparut dintr-un fenomen asemanator.

| Exilee a răspuns:

Poate Galaxia, nu Universulhee hee

| Mișika explică (pentru Exilee):

Nu am spus-o eu, asa am gasit informatia, dar ma bucur ca ai pus problema si intr-o perspectiva diferita, sa presupunem ca este asa, ce parere ai despre aceasta posibilitate?

| Exilee a răspuns (pentru Mișika):

Ce parere sa am, nu prea as crede. In gaura neagra exista forte de atractie mult prea puternice. Zic eu ca, daca ar fi aceasta ipoteza adevarata, nu ar trebui sa mai exista planete si celelalte corpuri din pricina acestor forte si a materiei fierbinti...(poate gresesc, dar o sa ma documentez).
EU sunt curios mai mult daca (,)gaurile negre au o limita ( convergenta/divergenta)

| Exilee a răspuns (pentru Exilee):

Limita adica nu prea suna bine, mai bine-spus margine. Ma intreb daca are o limita convergenta si ar putea fi determinata cu o dreapta in prelungire nedefinita ( precum in geometria sferica), iar acesta dreapta "s-ar curba" cu o anumita raza, raza insemnand chiar dimensiunile Universului, iar in particular sa fie chiar dimensiunea gaurii negre.

| Mișika explică (pentru Exilee):

Interesant.

| Mișika explică (pentru Exilee):

Dar presupunand ca Universul nostru se afla intr-o gaura neagra pe langa o serie de Universuri diferite de al nostru atat compozitional cat si d.p.d.v. al marimii, formei etc?

| Exilee a răspuns (pentru Mișika):

Nu stim cum este organizata materia, dar putem formula raspunsurile generale referitoare la proprietatile materiei.Nu stim dimensiunile, dar acestea s-ar cunaoste teoretic pe baza "universului finit in volum "al lui Einstein.
Nu am cum sa-ti raspund nici macar prin speculatii deoarece Universul reprezinta tot ceea ce poate fi observat (univers observabil)si care se supune legilor fizicii (universul fizic)

| Mișika explică (pentru Exilee):

Inteleg.

| Exilee a răspuns (pentru Mișika):

Ar putea fi utila geometria Universului, dar nu stim daca este omogen si s-ar putea sa difere dintr-un loc intr-altul

| ErrorFound a răspuns:

Posibil...Dar asta inseamna ca gaurile negre din universul nostru ar fi un paradox, deci s-ar putea ca electronii si protonii sa nu fie cele mai mici particule din univers fiindca implicit va exista alt univers in gaurile negre din universul nostru.

| Mișika explică (pentru ErrorFound):

Pai protonii nu sunt cele mai mici particule din Univers, Protonii sunt alcatuiti din quarci, 2 quarci sus si unul jos, electronul, este particula fndamentala asemenea quarcului, dar sa trecem peste asta, eu nu prea sunt de acord cu varianta unghiulara, adica, presupunand ca gaura neagra in care se afla Universul nostru se afla de fapt intr-un Univers P, care de fapt este inceputul sirului de Universuri, el este primul univers, nu mi-ar placea sa cred ca fiecare Univers existent este de fapt cu o scara mai mic decat cel precedent, de ce sa nu fie toate la fel?, sau mai exact de ce Universurile care se afla in gurile negre din Universul nostru sa nu fie mai mici, ci mai mari?, este doar o parere personala paralela cu abordarea stiintifica, dar ii interesant sa cred ca ar putea fi asa.

| ErrorFound a răspuns (pentru Mișika):

Pai nu stiu, gaurile negre comprima materia, deci putem spune ca universul din gaura neagra este mai mic. Atata timp cat gaura neagra nu este de fapt o poarta prea alt univers paralel. In fine, profa mea de chimie a uitat sa mentioneze de quarci....Scuze pentru informatia de proasta calitate.

| Mișika explică (pentru ErrorFound):

Nu-i nimic, se intampla, nu ai cum sa fi sigur 100% ca informatia pe care o ai este cea valida si este bine sa o folosesti asa cum o ai pana cand intri in contradictie cu cineva sau ceva si ai ocazia sa iti actualizezi punctul de vedere, si eu am avut noroc ca am avut de la cine invata, altfel nici eu nu as fi stiut asta. Se spun multe lucruri, bineinteles cu un oarecare suport atat din partea fizicii experimentale cat si din partea celei teoretice, nu sunt sigur daca in momentul actual cineva poate afirma ceva cu siguranta despre gaurile negre in general, sunt multe de vazut si de analizat, poate in momentul actual noi nu stim raspunsul la multe intrebari doar din simplul fapt ca punem intrebarile gresit...nu ar fi prima data, cine stie, ii bine ca se investigheaza, iar oamenii de stiinta depun eforturi mari sa airme ceva cat de cat cu un suport solid, dar cred ca cel mai bine a fi daca oamenii de stiinta ar spune ca, sunt doar niste studii, niste experimente, e posibil sa fie gresite, cred ca ar fi mai bine.

| PVAAVU a răspuns:

Interesant,dar atunci mai sunt niste gauri negre.E ca in filmul "Unicul". Imaginati-va mai multe universe, care la un loc formeaza Multiversul.

| Mișika explică (pentru PVAAVU):

Ar fi corect sa afirmam ca Multiversul este de fapt un sir infinit, sau finit de Universuri care se afla unul in interiorul altuia? Este exact ca si cu papusile din Rusia, modelul Matrioska.

| al9264 a răspuns:

Probabil,universul nostru e subatomic fata de altul, iar pozitia universului nostru se afla in interiorul unei gauri negre apartinand acelui univers.

| Mișika explică (pentru al9264):

Asta da si eu m-am gandit la asta intr-un mod asemanator, de fapt m-am gandit ca asta ar fi o varianta nu prea convenabila..nu mi-ar placea sa fie asa, tie?

| biciuscar a răspuns:

Nu universul nostru e intr-o gaura neagra, o gaura neagra e in centrul universului